yeni ceed max hız deneyimleri

bmx

New member
2010 ceed'de 160 sonrası bence rüzgara göre riskli.160 dan sonra hafai oynama yapıyor rüzgarda varsa zaten rahat hissediyorsunuz.
sakarya otobanda bir kaç kere hissetim hız düştüm.
yeni kasalar bu konuda daha iyidir diye düşünüyorum.

ERGE

New member
Arkadaşlar kullandığımız araçların ön camları büyük ve öyle güzel bir eğime sahip ki güven veriyor. Çoğu zaman aaa ne ara bu kadar hızlandım diye şaşırıyorum. Bende 200 ü geçemeyenlerdenim:) onun haricinde rüzgarın şiddeti ne olursa olsun diğer hız denemesi yaptığım araçlardan daha güvenli geliyor bana. Yol tutuşu ve görüş dediğim gibi son derece güven veriyor. Bu arada berkancım kamu yolunda bu hızı yapamazsın çok ayıp. Ağzına acı biber sürerim;)

inimicus

New member
Güney-Batı taraflarından gelecek fırçayı riske ederek ben de paylaşayım, lakin bendeki 2010 115 bg otomatik. Ordu'dan dönerken Merzifon'dan Çoruma doğru güzel bir iniş var; 90 bg'lik race chip'li Astra H sedanla yokuş aşağı 215 km'yi gördüğünü söyleyen bacanağın sözü aklıma geldi ve yol boşken bastım: sonuç 210 km/s. Anın heyecanıyla pek bir şey hissetmesem de tedirgin edici bir gidişat olmadı. Daha önce Sungurlu çıkışındaki düzlükte 200'ü geçemediğimi hatırlıyorum.

leonine25

Active member
Hız yapmak zorunda olduğumuzda 200 e kadar güven tam diyoruz artık.. Ancak zaruri durumlar hariç kimseye de hız tavsiye etmiyorum.
Benim şehirler arası maz hızım 140-150 oda nadiren... Üstünde bir hız hem yoruyor hem geriyor :)

berkan1981

New member
Valla arkadaslar esp kapali ben 220 km gordum Edirne otobaninda ayrica araclarimiz yüksek hizlarda bile cok rahat yol tepkilerine karsi topluyor kendisini 200 km ile bir cok kez dalma cikma yaptim bi kere olsun korkutmadi beni yanliz sunu diyim 170km hizla benim gibi tatli viraja esp kapali dalarsaniz ben toplayana kadar ne terler doktum aman virajlarda acin espyi bu arada benim arac yazilimli 170 ps

sabır ve zaman herşeyin ilacıdır !!!

yalcin

New member
Valla arkadaslar esp kapali ben 220 km gordum Edirne otobaninda ayrica araclarimiz yüksek hizlarda bile cok rahat yol tepkilerine karsi topluyor kendisini 200 km ile bir cok kez dalma cikma yaptim bi kere olsun korkutmadi beni yanliz sunu diyim 170km hizla benim gibi tatli viraja esp kapali dalarsaniz ben toplayana kadar ne terler doktum aman virajlarda acin espyi bu arada benim arac yazilimli 170 ps

sabır ve zaman herşeyin ilacıdır !!!
berkan çok iyi anlıyorum seni, haklısın..o hızlarda yavaş çekim gibi oluyor insan sanki film şeridi gibi yavaş çekimde adrenalin salgılıyor hormonlar...birde kaptırdınmı kendini hani slr makinalarda çekim hızını düşürürsün ve odaklandığın yer sabit ama çevre bulanık olur..yaa süper saçmalamak güzel bişi..ama bu dediklerimin gerçeklik payı var:D keşke o hızda giderken biri kullansa fotoğraf çekebilsem;)

c@n

Super Moderator
Bati ruzgarlarindan korkmayin arkadaslar...:D ruzgarlar baya uzaklar da....

TeamPASAOGLU

ceronimo1978

New member
Regulasyon geregi hiz gostergesi gercek hizin yuzde 3 fazlasini gosterir . Yani gosterge 200 kmde iken gercekte 194 km hizla gidiyoruz beyler bilginize

omurkadir

New member
eski kasa yazılımlı ile rekorum 215gördüm daha da gitmez sanıyorum.
zaten uzun süre top speedlerde gitmek dizel araçlar için zararlı.
benim için top speedden çok ara hızlanma önemli.
1.2 araçlar bile 200görüyor neredeyse önemli olan o sürate ne kadar zamanda çıkılabildiği...

Serkan OĞUZ

New member
O hızlara sık sık ulaşacak çok yol ve fırsat denk gelmiyor.Uzun süre top speed gerçekten araç için zararlı.Ara hızlanmalar esneklik ve ivmelenme çok daha önemli.Genelde günlük hayatta en çok bunlara maruz kalıyor ihtiyaç duyuyoruz.

Zaxis

New member
Ben en fazla 195 yapabildim, gaz pedalı taban sacına dayandı, ama kesinlikle kendimi çok güvende hissettim, ufacık bir sarsılma savrulma yoktu. hız sınırlayıcıyı istediğim aman devre dışı bırakacak bir düğme olmasını isterdim.

Berkan

New member
Ben en fazla 195 yapabildim, gaz pedalı taban sacına dayandı, ama kesinlikle kendimi çok güvende hissettim, ufacık bir sarsılma savrulma yoktu. hız sınırlayıcıyı istediğim aman devre dışı bırakacak bir düğme olmasını isterdim.
tam anlamadım burasını ama istediğiniz. direksiyon sertligni ayarlayan dügmenin yanında üstünde 0 olan tuş değilmidir

Serkan OĞUZ

New member
tam anlamadım burasını ama istediğiniz. direksiyon sertligni ayarlayan dügmenin yanında üstünde 0 olan tuş değilmidir
Aynısını yazdım son anda göndermekten vazgeçtim:) Sanırım demek istediği şu oldu.Hız limitörü varya bizim araçlarda, sanırım tek tuş ile devreye alıp hız yapacağımız esnada o limiti tek tuş ile kaldırmak ve limitörü iptal edecek bir tuş gibi algıladım emin olamadım cevap yazmaktan vazgeçtim:)

Berkan

New member
Aynısını yazdım son anda göndermekten vazgeçtim:) Sanırım demek istediği şu oldu.Hız limitörü varya bizim araçlarda, sanırım tek tuş ile devreye alıp hız yapacağımız esnada o limiti tek tuş ile kaldırmak ve limitörü iptal edecek bir tuş gibi algıladım emin olamadım cevap yazmaktan vazgeçtim:)
oda var zaten abi gaza köküne kadar basınca (nasıl tarif edicegmi bilemedim 2. kademe diyim gazın altındaki tuşa bastırcak kıvamda tam dibe dayadıgnızda) geçiyor koyulan limiti. hatta kemer uyarısı gibi öter araç. geçtin limiti ayık ol ne ayaksın diye :D

Serkan OĞUZ

New member
oda var zaten abi gaza köküne kadar basınca (nasıl tarif edicegmi bilemedim 2. kademe diyim gazın altındaki tuşa bastırcak kıvamda tam dibe dayadıgnızda) geçiyor koyulan limiti. hatta kemer uyarısı gibi öter araç. geçtin limiti ayık ol ne ayaksın diye :D
Geçtin limiti ayık ol ne ayaksın :) Çok güldüm buna. Valla Berkan hiçbir dizel aracımda dip gaz denemedim, açıkçası merak ettim en yakın zamanda denemem lazım:p

Berkan

New member
Geçtin limiti ayık ol ne ayaksın :) Çok güldüm buna. Valla Berkan hiçbir dizel aracımda dip gaz denemedim, açıkçası merak ettim en yakın zamanda denemem lazım:p

;):D:cool:
30 u geçtikten sonra limitor acılıyor deneyince anlarsın abi :D en sona kadar ittirince gecicek belirledign hızı sonra dıpteki tıktan cektinmi gazı geri yerine geliyor hemen cruise gibi sıfırlanmıyor yani elle iptal edene kadar devam ediyor

yalcin

New member
berkan süpersin yaa:D şuan hiç gülme modunda değildim ama düşün koptum;)

inimicus

New member
Bu pazar yine aynı yerde 210 km gördüm ve bu sefer aracın tepkilerini ölçtüm. Şöyle söyleyeyim: iki tane kamyon solladım ve sarsılmadı araç. Ayrıca sollama yapmadan önce de pek bir güvensiz durum hissettirmedi.