Yeni ceed için büyük fren diski

passenger59

New member
Kia ceed 2012 Premium aracımın, seri kullanımlarda, en zayıf gördüğüm noktası, frenleri. Performans kullanımını seven kullanıcılar için de, sanırım durum ,çok farklı değil. Bu araç için üretilmiş veya teknik olarak bu araca da uygulanabilir,EBC veya farklı bir markanın üretimi mevcut mu? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Emre Akçay

New member
Acaba eski kasa ile yeni kasa Ceed'in fren mekanizmaları aynı mı? Aynıysa EBC'nin vardı. Yurtdışında da gördüm ben.

omr_clskn

New member
Huseyın oncelıkle hayırlı olsun aracınız. yenı ceedı cogu zaman kendımde kullanıp bırcok testını yaptım ama frenlerınde hıc bır problem veya yetersızlık goremedım. Dusuncenız sanırım bıraz daha buyuk fren dıskı kullanmak yada hava delıklı performans dıskı kullanmak. buyuk dısk aracın abs beynını karıstıracak ve yeterlı mıktarda hıdrolık basamayacagından sorun olabılır. ama havalı dısk yanı sogutmalı delıklı dedıgımız dıskler aynı olcu ve agırlıkta oldugu surece bı sorun olmaz. Musaıt zamanda buyrun bı gelın aracın fren tertıbatını bıde bız kontrol edıldım

metin

New member
Huseyın oncelıkle hayırlı olsun aracınız. yenı ceedı cogu zaman kendımde kullanıp bırcok testını yaptım ama frenlerınde hıc bır problem veya yetersızlık goremedım. Dusuncenız sanırım bıraz daha buyuk fren dıskı kullanmak yada hava delıklı performans dıskı kullanmak. buyuk dısk aracın abs beynını karıstıracak ve yeterlı mıktarda hıdrolık basamayacagından sorun olabılır. ama havalı dısk yanı sogutmalı delıklı dedıgımız dıskler aynı olcu ve agırlıkta oldugu surece bı sorun olmaz. Musaıt zamanda buyrun bı gelın aracın fren tertıbatını bıde bız kontrol edıldım
Ömer bey size göre aracın eksi olan hiç bir yanı yok onun için fren problemini göremezsiniz

Çok şey bilmek önemli değil önemli olan doğruları bilmektir

grh53

New member
frenler baya kötü.. özellikle bu havalarda kızakladımı geçmiş olsun..

c@n

Super Moderator
Ebc disk balata arastirin derim ben beyler...

TeamPASAOGLU

Srhn

New member
Ynt: Yeni ceed için büyük fren diski

Az once isiklarda kirmizi yandigimi gordum ve 3. Viteste biraz rampa yoldu frene basmadan indim ani fren yaptigimda araba yine kizakladi ayni durumda onumde araba olsa vurucaktim test etmek icin denedm ve kizaklayarak isiklari gecerek durabildim. Benm frenw basmamdami bi promlem var anlamiyorm.dogrusu ani fren yaptigimda hep boyle kayikcakmi bu araba karsima aniden bi insan yada baska bi canli cksa demekki kurtulusu yok

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ahmymn

New member
Ceed kullanıcılarının ortak şikayeti sanırım frenleri, bunun dışında herhangi bir konuda ortak şikayet konusu olmaması sanırım burada bir problemin olduğunun en açık göstergesi. Değişik zamanlarda farklı hava ve yol şartlarında yaşanması da durumun diğer bir göstergesidir. Bunun ile ilgili olarak çelik motordan, forum ve bu problemi yaşayan insanlar olarak bir talepte bulunmak suretiyle bizler için bir organizasyon veya bilgilendirme yaparak hem bizleri bu konuda ikna etmelerini, böyle bir durumun olmadığını, frene zamanında basamamaktan!!! kaynaklanan bir durum olduğunu , kendilerinden isteyebiliriz. Veya böyle bir durumun olduğunu gösterme fırsatı buluruz ki bu noktada da süreç iyileştirmesi yaparak bizlerin de herhangi bir mağduriyet yaşamadan bu durumun aşılmasını sağlamış olurlar

passenger59

New member
Cevap: Ynt: Yeni ceed için büyük fren diski

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu arada, mesajımda özellikle zikrettiğim üzere, performans kullanımlarında kendimi daha fazla emniyette hissetmek amacı ile böyle bir arayışa girdim. Yoksa amacım kia c'eed in frenlerini kötülemek değil. Sonuçta araç c sınıfı ve freni de , fiyatı da ona göre. Normal kullanımda ciddi bir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Yolu boş bulduğunda daima ayağı döşemeye yapışık gitmeyi sevdiğimden tedbir amaçlı. Günlük olarak şirketimin tahsis ettiği , Peugeot 508 e hdi kullanıyorum.508 in frenleri daha iyi , ama bildiğiniz üzere sınıfları da farklı. Onun fren tepkilerine alıştığım için böyle hissediyorum sanırım.

kaan

New member
Cevap: Ynt: Yeni ceed için büyük fren diski

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu arada, mesajımda özellikle zikrettiğim üzere, performans kullanımlarında kendimi daha fazla emniyette hissetmek amacı ile böyle bir arayışa girdim. Yoksa amacım kia c'eed in frenlerini kötülemek değil. Sonuçta araç c sınıfı ve freni de , fiyatı da ona göre. Normal kullanımda ciddi bir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Yolu boş bulduğunda daima ayağı döşemeye yapışık gitmeyi sevdiğimden tedbir amaçlı. Günlük olarak şirketimin tahsis ettiği , Peugeot 508 e hdi kullanıyorum.508 in frenleri daha iyi , ama bildiğiniz üzere sınıfları da farklı. Onun fren tepkilerine alıştığım için böyle hissediyorum sanırım.
bizde fluence var onun frenleri bile ani tepki veriyor.ona bindiğim zaman frene asılıyorum alışkanlık üzere millet darma dağın oluyor arabada sonra :D yani tespitim şu dur ki frenler yetersiz belki daha yeni olduğu içindir ama yetersiz...niş serviste bir çözüm bulurlar.