Yasin
New member
Bende geçtiğimiz hafta sol ön led farında sorun yaşadım. Yalnız benimki hiç yanmıyordu servise gittiğimde size denildiği gibi dendi. Bunlarda sorun olabiliyor farın içinde sorun olduğu için müdahale edemiyoruz yeni far getirtiyoruz dediler. Her ne kadar aracım 2013 olsada ben bunu kabullenmedim. Sonuçta bir far 1 yıl kullanılmış diğeri sıfır olacak mutlaka az da olsa ayırt edilebilir. Daha önceden arkadaş olduğum tuning işleri yapan bir yere gittim normalde bu tarz işler yapmıyorlar ama rica ettim arkadaşlar kontrol etti; sorun led fara enerji gelmiyormuş yeni bir kablo çekilerek işim çözüldü. Bu yapılarken bende dikkat ettim iki enerji girişi var bir dirençli diğeri dirençsiz dirençsiz girişe takıldığında dediğiniz gibi sürekli parlak yanıyordu dirençli girişte ise sadece farlar kapalı ike parlak yanıyordu. Sizdeki sorunda bence ya fara gelen enerji dirençsiz tarafa takılmış (ki bu şimdiye kadar far sorunu yaşamadıysanız ihtimal bile değil) yada farın direncinde bir sorun oluşmuş olabilir. Sizinde güvendiğiniz bir elektrikçi var ise bir gösterin derim. Servisler bazen yeteri kadar ilgilenmiyor bu işin yoğunluğundanmı yoksa ustaların yetersizliğinden mi kaynaklanıyor bilemiyorum.