Yeni Ceed Gündüz Led'i ve Koltuk Bel Şişirme sorunu.

Yasin

New member
Bende geçtiğimiz hafta sol ön led farında sorun yaşadım. Yalnız benimki hiç yanmıyordu servise gittiğimde size denildiği gibi dendi. Bunlarda sorun olabiliyor farın içinde sorun olduğu için müdahale edemiyoruz yeni far getirtiyoruz dediler. Her ne kadar aracım 2013 olsada ben bunu kabullenmedim. Sonuçta bir far 1 yıl kullanılmış diğeri sıfır olacak mutlaka az da olsa ayırt edilebilir. Daha önceden arkadaş olduğum tuning işleri yapan bir yere gittim normalde bu tarz işler yapmıyorlar ama rica ettim arkadaşlar kontrol etti; sorun led fara enerji gelmiyormuş yeni bir kablo çekilerek işim çözüldü. Bu yapılarken bende dikkat ettim iki enerji girişi var bir dirençli diğeri dirençsiz dirençsiz girişe takıldığında dediğiniz gibi sürekli parlak yanıyordu dirençli girişte ise sadece farlar kapalı ike parlak yanıyordu. Sizdeki sorunda bence ya fara gelen enerji dirençsiz tarafa takılmış (ki bu şimdiye kadar far sorunu yaşamadıysanız ihtimal bile değil) yada farın direncinde bir sorun oluşmuş olabilir. Sizinde güvendiğiniz bir elektrikçi var ise bir gösterin derim. Servisler bazen yeteri kadar ilgilenmiyor bu işin yoğunluğundanmı yoksa ustaların yetersizliğinden mi kaynaklanıyor bilemiyorum.

Berkan

New member
Arkadaşlar sol viraj içi aydınlatma farım yanmıyor sanırım patlamış...serviste ücretsiz değiştirirler değil mi?
h7 12w55 3.kez patladı ezberledim 20 20 vermekten bıktım zaten servise gitsemde aynı mazotu yakarım ücretsiz degişim yapılıyormu bilmiyorm oda muamma gerçi

BerkayKRC

Moderator
Arkadaşlar sol viraj içi aydınlatma farım yanmıyor sanırım patlamış...serviste ücretsiz değiştirirler değil mi?
böyle bir durumda servis ücretsiz değiştirmez :D en az 20-30 kitler aynı philips ampul benzincilerin hepsinde var az biraz el becerisi ile kendin bile değiştirirsin bu şekilde ufak tefek şeyler için üşenmeyip servise gitmekten kurtulmuş olursun :)

Serkan OĞUZ

New member
İşin açıkçası ben farı değiştirdim ve mümkün olduğu kadar iyi bakmaya çalışıyorum bu yüzden yenisi ile eskisi arasında hiçbir fark göze batmıyor,zaten toplasan 1 senelik araç.Viraj aydınlatmasını ise yeni takılan fardan sonra görmüş oldum çünkü aldığımda ikiside patlakmış:) Yanınca hoşuma gitti açıkçası,diğeri içinde ampul alıp kendim takacağım ancak gördüğüm kadarıyla ikide bir patlarsa tekrar tekrar takmam.Xenon yanarken sapsarı ışık pekte güzel durmuyor.

Berkan

New member
sagdaki kolayda soldakini filtre kutusunn onunde yukardan asagı inen borumsu birşeyvar ondan dolayı zulum olabiliyor. o parcayı tırnaklarında cekin cıkarn öyle yapın :) obur turlu klipsi oturtmak yine ugrastırıyor

rayen

Super Moderator
Ynt: Yeni Ceed Gündüz Led'i ve Koltuk Bel Şişirme sorunu.

Bugün Başayar da aynı ampullere 50TL almışlar. Yuh dedim ama sonradan 10 kuruşluk sigortaya 10 Lira istediklerini hatırlayınca normaldir dedim.
Sonra bu kullanıcılar servisten niye kaçıyor diyorlar. Forum kurallarını ihlal etmemek adına burada nokta koyuyorum.
Ayrıca bu ampüller aynı anda nasıl patlıyor? Bilen varsa açıklasın. Kronik bir sorun olabilir mi?

Serkan OĞUZ

New member
Cevap: Ynt: Yeni Ceed Gündüz Led'i ve Koltuk Bel Şişirme sorunu.

Bugün Başayar da aynı ampullere 50TL almışlar. Yuh dedim ama sonradan 10 kuruşluk sigortaya 10 Lira istediklerini hatırlayınca normaldir dedim.
Sonra bu kullanıcılar servisten niye kaçıyor diyorlar. Forum kurallarını ihlal etmemek adına burada nokta koyuyorum.
Ayrıca bu ampüller aynı anda nasıl patlıyor? Bilen varsa açıklasın. Kronik bir sorun olabilir mi?
Valla Rasim abi bu tarz şeyleri servisten almıyorum gerçekten çok ufak hesaplar yapılmaması gereken ürünlere böyle rakamlar istemeleri gözüme sineğin kanadından yağ çıkarmaya çalışmak gibi geliyor.Aracı aldığımda ikiside patlaktı değiştirmedim.Far değişinde ampul içinde geldi,fazla dayanmaz diye diğer tarafa ampul almadım.Sanırım kronik bir sıkıntı gibime geliyor.Ya gelen voltajda mı sorun var yoksa ampullerin hepsi dandik mi hiç çözemedim.

CeedTR

New member
benimde 2013 ceed 'im in sol led farıyla ilgili sorunum var. sol led far kısalar açıkken daha parlak yanmaya ve titremeye başladı. bunun üzerine servis değişim yaptı. arkasında ufak bi kaza sonucu sağ led farda değişmek zorunda kaldı. bundan sonra yine sol farda aynı sıkıntı tekrar edince servis ile görüştüm. bana led farlarda genel bir sorun olduğu bu sebeple çelik motorun far ile ilgili bir çalışma yaptığını muhtemelen farklı firma ile anlaşma yapılacağı bilgisini vererek bir süre beklememi istediler. son telefon konuşmamızda da halen bir çözüm bulunamadığı nisan ayında tekrar aramamı istediler. bakalım sonuç ne olacak.