Yeni Aracımda Birden Fazla Problem Mevcut

YZDENİZ

New member
Eski aracım focustu onu satıp eşiminde rahat kullanabileceği 2008 90 hp dizel ceed aldım. İyi mi ettim kötü mü bilemiyorum. Şimdi fark ettiğim birkaç problem var tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
1. Direksiyon simidi bağlı olduğu plastiğe çok az da olsa sürtme yapmış. Sebep bu mu bilmiyorum ama direksiyon ağır ve tepkileri zayıf. Bu arada ön amortisörler de sanırım patlak bu da bir sebep mi bilemiyorum. Ama direksiyon çok hissiz ve ağır geldi bana.
2. Aracın performansı bana çok zayıf geldi focustan sonra(focus dizel ve 109 hp idi). Acaba araç bakımsız kaldığından mıdır, kasa ağır çekmiyor mu veya başka bir sıkıntı mı var bilemiyorum ama özellikle rampalarda aracın soluğu kesiliyor gibi. Aracın gideri buysa yazılımla performans düşüklüğü çözülebilir mi?
3. Bir de aldığım adam debriyaj balatasını değiştirdim demişti. Ama şimdi debriyajdan ayağımı çekmeye başlayınca belli bir mesafe boşluk mevcut ve uğultu gibi bir ses geliyor. Bunun sebebi ne olabilir
Bu problemler hakkında tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.

yalcin

New member
öncelikle hayırlı olsun..
1 için tam bilmediğim bir konu ve anlamadımda açıkcası..
2 ise focusdan sonra 90 bg elbette biraz vasat gelebilir buda normaldir..ancak bakımları güzelce yapılıp ve yazılımla desteklenirse canavara dönebilir kendi düşüncemdir bu..
3 ise aracı size satan arkadaş yalan konuşmuş balataları belliki değiştirmemiş..debriyaj aşınmaya başladığında bu sesin çıkması normaldir ancak ses rahatsız etmiyor ise ve kalkışlarda sıkıntı yoksa böyle yola devam şimdilik..

deadgarden

New member
aslında siz en düşük 2010 modelini almalıydınız diye düşünüyorum. çunkii. 2009 la 2010 arasında oldukça fark var.

YZDENİZ

New member
öncelikle hayırlı olsun..

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

YZDENİZ

New member
aslında siz en düşük 2010 modelini almalıydınız diye düşünüyorum. çunkii. 2009 la 2010 arasında oldukça fark var.
almış bulunduk artık bunu yola getirmeye çalışacağız.