yakıtı düşürmek için ne yapmamız lazım ?

akrepkral86

New member
Arkadaşlar yakıt konusunda az yakmak için gaza tabiri caizse dokunmak lazım eğer çok gaza abanırsanız her araç çok yakar ancak tork konvertörlü şanzımandan dolayı bizim araçlar diğerlerine göre 1-1,5 litre fazla yakar alırken bunuda göz önüne almak gerekir ancak şanzımanın sorunsuzluğu ve aracın verdiği konfor ve performans buna değer bence ayrıca kullandığınız mesafenin,arazi şartları,trafik vs bunlarında yakıta tabiiki çok büyük etkisi olur:cool:

Serkan OĞUZ

New member
Sanırım Berkan gösterdiğinden çok gittiğin km'yi hesapla derken ekranda gösterdiğinden ziyade diğer ekranı sıfırla ve yaptığın km'ye bak dedi sanırım.Genelde aracın yakıtı bittiğinde siz yakıt aldıktan sonra ortalama yakıt ne yakıyorsa ona göre bir menzil rakamı çıkarıyor.Örnek verecek olursam son deponuzda diyelim ki ortalama 6TL yakıt yaktınız ve benzinciye girdiniz yakıtı aldıktan sonra ekranda çok yüksek rakamlı bir menzil km'si çıkabilir mesela 900km gibi,fakat farklı şekilde 8Lt ortalama yakıt yakmış bir araç ile yine benzinciye girip depoyu doldurduğunuzda bu sefer menzil 8Lt yakıta göre hesaplayıp ortlama diye 700Km menzil rakamı verebilir.Çok değişken olması sebebi ile bazen 1 km yol gidersiniz menzilden 3 km birden eksilir bunları takip etmek yerine 2.ekranda km'yi sıfırlayıp ordan ne kadar yol yaptığınızı takip etmek daha rahat olur.Çoğu kişi biliyordur yazdığım için kusura bakmayın belki bilmeyen bir arkadaşımız faydalanabilir düşüncesi ile biraz detaylı oldu.

zfrgll

New member
Sanırım Berkan gösterdiğinden çok gittiğin km'yi hesapla derken ekranda gösterdiğinden ziyade diğer ekranı sıfırla ve yaptığın km'ye bak dedi sanırım.Genelde aracın yakıtı bittiğinde siz yakıt aldıktan sonra ortalama yakıt ne yakıyorsa ona göre bir menzil rakamı çıkarıyor.Örnek verecek olursam son deponuzda diyelim ki ortalama 6TL yakıt yaktınız ve benzinciye girdiniz yakıtı aldıktan sonra ekranda çok yüksek rakamlı bir menzil km'si çıkabilir mesela 900km gibi,fakat farklı şekilde 8Lt ortalama yakıt yakmış bir araç ile yine benzinciye girip depoyu doldurduğunuzda bu sefer menzil 8Lt yakıta göre hesaplayıp ortlama diye 700Km menzil rakamı verebilir.Çok değişken olması sebebi ile bazen 1 km yol gidersiniz menzilden 3 km birden eksilir bunları takip etmek yerine 2.ekranda km'yi sıfırlayıp ordan ne kadar yol yaptığınızı takip etmek daha rahat olur.Çoğu kişi biliyordur yazdığım için kusura bakmayın belki bilmeyen bir arkadaşımız faydalanabilir düşüncesi ile biraz detaylı oldu.[/QUOTEM]

Merhaba Oğuz abi estafurullah süper yazdıkların.Biliyorum da ordan ölçmek hiç aklıma gelmedi bilgin için teşekkür ederim abi çok sağol.

Berkan

New member
Tam olarak demek istedigimdigittigin kmyi trip'i sıfırla yani :) teşekürler [MENTION=1513]Serkan OĞUZ[/MENTION] :).

yol bilgisayarım buaralar cok usturuplu ilk 828 yazdı fulledigimde şuan full cizgisiyle bir altındaki ufak cizgi arasında biryerlerde.şuanki gider dedigi km 688 km yaptıgım 135-140 gibi net hatırlayadım simdi

sgmurat

New member
Araba sifir eco tusunu kesfettim duzelme oldu 100 tl ye yaklasik 300km yapiyorum

reallaz81

New member
Aynen arkadasım benim araça 55 litre mazot koyuyorum 255 gibi rakam tutuyo aracım 20 binde ve Ve sehir icinde cok dur kalk trafik olmuyo sakın kullanım yapmama rağmen aldığım ginden beri ortalama 9 litreden aşağı düşmedi ve en baba 620 km yol yapıyorum

hakan078

New member
Arkadaşlar yakıt konusunda az yakmak için gaza tabiri caizse dokunmak lazım eğer çok gaza abanırsanız her araç çok yakar ancak tork konvertörlü şanzımandan dolayı bizim araçlar diğerlerine göre 1-1,5 litre fazla yakar alırken bunuda göz önüne almak gerekir ancak şanzımanın sorunsuzluğu ve aracın verdiği konfor ve performans buna değer bence ayrıca kullandığınız mesafenin,arazi şartları,trafik vs bunlarında yakıta tabiiki çok büyük etkisi olur:cool:
+11111
kesinlikle deger baska araclara bi binin arabanizin degerini anlarsiniz ben gunde en az 100 km yol yapiyorum ama gulu sevdik dikenine katlanicaz :)

Serkan OĞUZ

New member
Tam olarak demek istedigimdigittigin kmyi trip'i sıfırla yani :) teşekürler @Serkan OĞUZ :).

yol bilgisayarım buaralar cok usturuplu ilk 828 yazdı fulledigimde şuan full cizgisiyle bir altındaki ufak cizgi arasında biryerlerde.şuanki gider dedigi km 688 km yaptıgım 135-140 gibi net hatırlayadım simdi
Rica ederim arkadaşım:)

ozburan

New member
Ynt: yakıtı düşürmek için ne yapmamız lazım ?

Mehmet bey benim kullandığım 1.kademe denebilecek soft bir yazılım.Dikkatli ve hassas kullanımda azda olsa yakıt tasarrufu sağladı ancak gaza bastığınızda yakıt biraz daha artıyor denilsede ben gözle görülür bir artış hissetmedim ancak gidişi fazlasıyla tatmin edecek şekilde değişti.Benim yazılım amacım tasarruftan ziyade biraz daha seri ve kendini daha çabuk toparlayan bir performans beklentisi için yaptırdım ve memnun kaldım.
Bu yazilimi nasil yaptirdin ve nerede yapiliyor

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

43YD620

New member
Aracı servise gösterin bence aynı araç bende de var söylediğiniz tüketim çok yüksek

ozburan

New member
Senin arac ne kadar yakiyor sehir ici sehir disi ?

cbforklift

New member
hocam benım araç 9.7 den aşagı düşmüyor 9.7 10.1 arası sürekli bir yerede gitmiyorum sürekli istanbul içi kullanıyorum geçenlerde anadolu yakasına gitmiştim 8.8 e düşmüştü geri geldim ve gine 9.7 ye döndü sizce nedendir servisede sormadım arac 40.000 de 45bin bakıma gırecek yakıtı shell den alıyorum sürekli

ozburan

New member
Hocam Benim aracta 8.8 yakiyor 2010 model dizel otomatik birde inanin bmw 320i den fazla yakiyor ya buda dokunuyor bana bide benim arac 88 binde ama serviste bisey soylemiyor bunlar boyle yakar diyor

akrepkral86

New member
Arkadaşlar kimse merak edip bakmadımı video'ya yoksa vpn yükleyip Youtube'a giremiyormusunuz devletimiz sağolsun Youtube'a erişimi engelledi neyse siyasi konuları burada konuşmak istemiyorum yeri değil ayrıca herkesin siyasi görüşüne saygı duyarım neyse konumuza dönelim paylaştığım video'da arkadaş şehirdışı 2,7 litre yakıt tüketmiş araç yeni kasa sw oto ama yazılımlı olabilir tabi

reallaz81

New member
Videoyu yeni inceleme fırsatım oldu ama dikkatimi çeken biraz rampa aşağı giderken anlık tüketim o seviyelere düşüyo geri kalan kısımda cok belli değil anlık tüketim benim araçta o anlık tüketimi biraz olsun yakalıyor ama ortalama tüketim 1 seneden beri 9 litreden aşağı düşmedi hadi Aslan'a yediği sorulmaz ama devir ekonomi devri :)

akrepkral86

New member
Kardeş şehirdışı değil dimi şehiriçi o değerler galiba benimde kısa mesafe kullandığım zamanlar 12'ye kadar çıkabiliyor ama dediğim gibi çok kısa mesafede bu değerler ama normalde benimde şehiriçi 7,5-9 litre arası dolaşıyor ama yinede memnunum aracımdan konfor ve performans olarak beklentilerimi karşılıyor birde yakıt biraz düşük olsa iyi olurdu ama onuda aracın tork konvertörlü şanzıman kullanmasından kaynaklandığını düşünüyorum ama bu şanzımanın avantajıda sorunsuz olması yani seni diğerleri gibi yolda bırakmaz boşver tek kusuru yakıt olsun ben razıyım

reallaz81

New member
Aynen oyle aracın konfor,gorsellik ve sürüş keyfine diyecek yok. Benim arac sehir icinde 9 litreden aşağı düşmüyor duzce trafiği oyle büyük sehir dur kalkı olmuyo uzun yolda mesela istanbula gittim geldim anlık tüketim 4 ile 6 litre arasında oynadı ama anlık tüketim 8.3 litreden aşağı düşmedi sehir icinde tekrar 9 litreye çıktı yazılım yada başka bi çözüm varsa bi dk durmayacam da oyle net bişeyde bulamadım artık sorun olduğunu düşünüyorum çünkü başka arkadaslar ortalama 7 litre gördüklerini söylüyorlar