yakit tuketimi ve spor yay ile ilgili sorularim :)

alperky5054

New member
Arkadaslar merhaba herkeze oncelikle.
1.sorum su olucak aracim sehir ici yakit tuketimi babam kullanirken 5.7lt bende ise normal kullansam bile 6.5 sehir ici bu karsiya gittim ve en az 5.7lere indim bende manuel vites sizce normalmi bu yakit tuketimi
2.sorum spor yay takip soken arkadsimiz varni elinde spor yayi olan bostan yere almayim arkdsta varsa ondan aliyim spor yay sokup coillover yaptiran arkadaşımız varsa egeer irtibata gecebilirmiyiz.
3.sorum direksiyonu hafif sag veya hafif sola cevirdigim zaman tik tik sesi geliyo yarin servise gidiyorum elektirikli direksiyon oldugu icin motorundan geliyo dedi servis
4.sorum yazilim attirmayi kesin düşünüyorum onunla ilgikide ramsecu kartal sanayide isinin hakkini gercekten veren kkişiler
Bilgileriniz icin tesekkur eederim :)

whitepearl

New member
Benim araç otomatik primium şehir içi ortalama 8 lt, Bence gayet iyi.

slhyldz

New member
Ben sadece 1. sorunuza yanıt vereyim. 4. sorunuzun yanıtı yazılımla alakalı konularda var zaten.
Aracı 2000 rpmlerde gaza mümkün olduğu kadar az basarak kullanırsanız yakıtınızı düşürebilirsiniz. Normal kullanımda yani sizin kullandığınız tarzda 6.5 lt yakması gayet normal.

Aslında oturduğunuz yeri ve şehiriçi kullanımdan kastınızı tam olarak belirtmemişsiniz. Bence siz şuan karma yakıtınızı buraya yazmışsınız. Zira bu soğuk havalarda kısa kullanımda veya durkalklarda bu araç 7- 7,5 lt leri rahatlıkla görüyor.

alperky5054

New member
Maltepe cevizli de oturuyorum sakin kullanırsanız gaz pedalini oksadigim zaman ve 200p rpm de kullanirsam gayet az yakio ama cok sert kullanirsam tika felan basarak 3500 rpmlerde 7.4 felana cikiyo :) babamda hic yakmiyo bende wn kotu 6.5 sakin kullanimda sahil yolunda felan :) 80 km hiz 6.vites yada 4 vites 60 km sag seritten yavas yyavas dewam :)

Berkan

New member
benimde 6 ile 6.5 arasında geziyor daha cokda kasamıyorum acıkcacı cokta beklentim yok okadar dün arkadasımın a1 ine baktım oda 6.5du diğer arkadasım eski kasa i30la aynı bneim ortalamam gibi yakıyor. benim için normal 3-4 litre yakıcak değil duru kalkı agırlıgı birton faktör var