Yakıt tüketimi

ctnyrdkl

New member
Merhaba ARKADAŞLAR, 2 ay önce 2011 model kia ceed aldım. 1.6 motor Crdi 115hp dizel otomatik. Araçta hks turbo şarj var. Aracı aldığımda 96500 idi
. Şimdi 99000binde. Aracın yakıt tüketimi beni düşündürüyor. Aracı işe giderken kullanıyorum. Hergün ortalama 10 km git 10 km gel 20 km yol gidiyorum. Ben aracın yakıtını kere hesapladım, 10.6 çıktı 100 km'de. Aracın bu kadar çok yakması bana garip geldi. Benim arabamın yakıt tüketimi sizce ortalama kaç olmalı. Eğer arabam çok yakıyorsa bunun bir çözümü var mı? Konu ile ilgili bilgisi olanlar yanıt verirse çok mutlu olurum.

unalks

New member
merhaba aracınız hayırlı olsun hoşgeldiniz. kazasız keyifli sürüşler. öncelikle aracınız tam otomatik olduğu için yeni nesil çift kavramalara göre fazla yakması normal. gelelim şu kıyaslamaya. benim aracım manuel hemen hemen sizinle günlük aynı kilometreleri yapmaktayız. benimde ortalama yakıt tüketimim özellikle kış ayları sebebiyle arttı. buna aracın ağırlığıda etken tabiki birde istanbul trafiğini üzerine koyarsak pek düşünmeyin konforun tadını çıkarın derim şahsen ben öyle yapmaktayım gerçekten iyi bir araca biniyoruz.

Berkan

New member
merhaba aracınız hayırlı olsun hoşgeldiniz. kazasız keyifli sürüşler. öncelikle aracınız tam otomatik olduğu için yeni nesil çift kavramalara göre fazla yakması normal. gelelim şu kıyaslamaya. benim aracım manuel hemen hemen sizinle günlük aynı kilometreleri yapmaktayız. benimde ortalama yakıt tüketimim özellikle kış ayları sebebiyle arttı. buna aracın ağırlığıda etken tabiki birde istanbul trafiğini üzerine koyarsak pek düşünmeyin konforun tadını çıkarın derim şahsen ben öyle yapmaktayım gerçekten iyi bir araca biniyoruz.
Artı olarak eski kasalar 4 ileri otoamtik onlar tam yakıt canavarı. yazılım yaptırabilirsiniz bir nebze düsürür tabi size kalmış

ctnyrdkl

New member
Teşekkür ederim. Aracımdan memnunum ilk defa kia araç kullanıyorum. Merak ettim bende mi bu durum var sadece diye

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yalcin

New member
biraz detay verirmisin meraklıyımdır bu konularada, blow off sesi nasıl? turbo şarj sistemi nasıl çalışıyor? stock turboya ilave ek bir sistemmi var? ayrıca aracında yazılım yokmu? yakıt tüketimi eski kasalarda biraz fazla otomatiklerde ancak yazılımla bir tık aşağı düşürebilirsin.
hks turbo şarj ?

ctnyrdkl

New member
biraz detay verirmisin meraklıyımdır bu konularada, blow off sesi nasıl? turbo şarj sistemi nasıl çalışıyor? stock turboya ilave ek bir sistemmi var? ayrıca aracında yazılım yokmu? yakıt tüketimi eski kasalarda biraz fazla otomatiklerde ancak yazılımla bir tık aşağı düşürebilirsin.
Blow sesi ben aldığımda vardı, ilk başta bu nasıl ses dedim sonra hoşuma gitmeye başladı ama şimdi bi sıkıntısı var çalışmıyor. Teknik bilgiye sahip değilim arabayı aldığımda blow sistemi, turbo şarjı üzerindeydi. Yazılım atılmayı bende yeni öğrendim alırken sormak hiö aklıma gelmedi. Teknik bilgi sahibi olsam size aktarmak isterdim. Yazılım var mı bilmiyorum ama biraz okudum riskleri var yazmışlar yoksa bile yaptırmaktan çekindim. Nerde yapılır iyi bir yer nerde vardır konuya da çok hakim değilim açıkçası.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi