Ya doğruysa.... *( OGS hakkında yanlış haber )

c@n

Super Moderator
Bu dedikodu gerçek çıkarsa yanarsınız!
Sanal alemde hızla yayıldı, televizyon ekranlarına da sıçradı. Ortada resmi bir açıklama yok ancak deniliyor ki...

Haberin çıkış kaynağı meçhul ama yayılış hızı muazzam. Deniliyor ki 1 Nisan'da köprülerde yeni bir uygulama devreye giriyor. 30 kilometreden fazla hız yapan yanacak.

Sanal alemde hızlı yayılan söylenti televizyon ekranlarına kadar sıçradı. Samanyolu Haber kanalı da bugün izleyicilerini uyardı ve pazartesi itabariyle başlayacak bu uygulamadan söz etti.

Habere göre otoyollarda ve köprülerdeki OGS gişelerinden geçiş hızı, mevcut düzenlemede 30 kilometre... Bu sınırlama bugüne kadar uygulanmıyordu. Ancak 01.Nisan 2012 tarihinden itibaren hız sınırı uygulaması devreye girecek.

Pazartesi itibariyle OGS gişelerinden 30 km/h ten daha hızlı geçilirse OGS okumayacak ve kaçak geçiş gibi işlem uygulanacak. Kurala uymayanlar kaçak geçişin yanı sıra aşırı hız cezası yiyecekler.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

Sanal alemde yayılan bu söylentinin resmi bir kaynağı yok. Şu ana kadar da resmi bir açıklama yapılmış değil. Haberin kaynağı meçhul olsada dediğimiz gibi yayılma hızı çok hızlı.

www.milliyet.com.tr den alıntıdır...

Dedikodu ama ya gerçekse, dikkatli olmak lazım.... Ateş olmayan yerden duman çıkmaz...

aLi

Yönetim Ekibi
Ynt: Ya doğruysa....

1 Nisan sakasi olmasin :)

c@n

Super Moderator

Valla bilmem... :):)

ERSİN

New member

Plakaya Kayıtlı OGS Cihazı Varsa 7 Geçiş Hakkımı Ne Varmış Yanlış Biliyor Olabilirim :) Habere Gelirsek Yalana Benziyor

tmy

New member

desenize artık karşıya geçemicez. trafikte 2 saatte gecıyorsak 4 saatte gecıcez

aLi

Yönetim Ekibi

Ya zaten ben gecislerde 30 yazan tabela var diye hatirliyorum. Zaten trafik olan koprude hepten trafik olur

zerogravity

New member
Ya doğruysa....

Ben bunu gecen yıldan beri söyluyorum zaten, ogs gişelerinden 30km üzerinde geçenler hız sınırı uygulaması kapsaminda ceza yiyecek;)

Snaan

New member

benim eski arabamda vardı ogs. gişe geçiş rekorum 80km. daha fazlasına korktum :D

ugurkuscular

New member

zaten okadar bozuk kı ogs gıselerınde yol cukur tumsek kırılıyo araba yemın ederım..
boylece herkes yavaslar bızım arabanın takımlarda uzun omurlu olur =))

aLi

Yönetim Ekibi
Ynt: Ya doğruysa.... *( OGS hakkında yanlış haber )

abi acikladilar.. Muraz Kazanasmaz twitter.https://twitter.com/#!/MuratKazanasmaz/status/185611417557278720

İnternet sitelerinde ve bir kısım radyo programcılarının duyurduğu köprü ve otoyollardaki OGS'lerden geçiş hızıyla ilgili açıklamalar vatandaşları rahatsız etti.
Otoyol yada köprülerden 30 km hızın üstünde geçişlerde OGS'nin çalışmayacağı, 30 km üstünde gişeden geçenlere 11 kat köprü yada otoyol ücreti ceza kesileceği ve bunun yanında da hız kurallarına uyulmadığı için de 160 TL cezai işlem uygulanacağı söylentileri yalan çıktı.
Bir haftadır vatandaşların konuştuğu bu durumu emniyet ve OGS çağrı merkezinde bulunan yetkililer yalanladı.
Yetkililer, OGS geçişlerine herhangi bir hız sınırlaması getirilmediğini ancak hem cihazın sinyal vermesi hem de güvenli geçiş için sürücülerin hızlarını makul seviyelerde yavaşlatmalarını önerdiler.
OGS KONUSU GEYİK MUHABBETİ OLDU!
İnternet portallarında kendi aralarında yazışan vatandaşlar OGS hız sınırı dedikodusuyla dalga geçtiler. Vatandaşlar "Bundan sonra OGS'yi iptal edip KGS kullanmaya geçeriz" diye birbirlerine mesajlar attı.
KORKULAN OLMAYACAK
Araç sahiplerinin bir diğer korkusu ise yoğun olan trafiğin hız düşürülmesi ile beraber daha da yoğunlaşacak olmasıydı. Ancak herhangi bir hız sınırı olmadan gişelerden geçilebileceğini öğrenenlerin trafik kabusu sona erdi.

alinti.

eğer bana ceza gelmezse haber kesin yalan..

1 Nisanda
Köprüden de gişelerden de en az 80 le geçtim.

kısmet görecez bakalım

Snaan

New member

tamam uyduruk habermiş demek ki. zaten köprü trafiğini 2 kata çıkarmak hic mantıklı değildi.

omurkadir

New member

vay be 30la gecen var miymis giselerden hic :)

metin

New member

135 km hızla geçtim

zerogravity

New member
Ya doğruysa.... *( OGS hakkında yanlış haber )

Metin;

Baris 1
Sen 2
Yusuf 3
Ben 4 (gişeye yavas gireni bile gicikligina sollarım :) bazende dalar kgsye girerim :)) )
Ali Gurbuz 5

Snaan

New member

[quote author=metin link=topic=1148.msg31649#msg31649 date=1333385149]
135 km hızla geçtim
[/quote]

abi helal olsun müthiş cesaret bence

HARUN

New member

cuprada ogs war ama hep kgs ile geçiyorum daha hızlı geçmek nasip olmadı :D proceed yayları taktıktan sonra mahmutbey gişelerde kamyonlar geçtiği için geniştir tavsiye ederim 160km ama arabanın altını bıraktım die çıkışta öyle bi frene bastımki allahtan arkada araba yoktu 8) 8)

ali gürbüz

New member

bundan 3-4 sene önce ankaraya giderken başıma bir hadise geldi.

kgs lerde bulunan bariyerleri biliyorsunuz. kartınızı okutuyorsunuz ve havaya kalkıyor..
ben nerden bilebilirdim temde ankaranın çıkışındaki gişelerde ogs bölümünde de o bariyerlerin olduğunu =)
yaklasık 150 160 km hızla ogs ye daldım ve karsımda bariyer var..o hissi o heyecanı o korkuyu anlatamam size ..

refleksle bir frene bastım arabanın arkası resmen havaya kalktı..
ve o şerefsiz bariyer umduğumdan öyle hızlı yukarı kalktıki vurmadım . ona göre ayarlamışlar.
ama yüreğimede indirdiler.. sanırım artık ankarada da kaldırdılar ogs dekı barıyerleri. istanbulda zaten yok..

dip not: hiçbir ogs ye eğer yol müsaitse. 80-90 km nin altında girmem..kötü bir huy ama ogs gördüm mü hızlanıyorum .durduramıyorum =)))

HARUN

New member

abi o neya aman allah korusun gülermisin aglarmısın ???

Snaan

New member

evet bayağ tehlikeli durummuş. o bariyerler muhtemelen dandik plastik bişeydir ama yne de dikkat etmek lazm madem bazı yerlerde bariyer duruyor.