Vites Değiştirme İkaz İşareti Artık Gelmiyor

mcroll16

New member
Herkese selamlar

Olay iki hafta öncesine dayanıyor. OPAL Şaşmaz'a 105000 km bakımı için götürdüm. Daha önceden aldığım valeo debriyaj setini de araca takmalarını söyledim. Aynı günün akşamına aracı verdiler; buraya kadar herşey güzel. Fakat aracı aldığımda daha önce yağ gibi kayan vitesin toros vitesinden hallice olduğunu farkettim. Öyle ki ilk geri vitese takma denememde 4. seferde vitese geçirebildim ve vites kolunu kıracağımdan korktum :D Neyse ertesi sabah bunun için gittim; korktuğum başıma gelmedi ve bir sertlik olduğunu kabul ettiler. Ancak debriyaj pedalı ayarı yapılarak düzeltilebileceğini; hidrolik olduğu için de ayar yapma şanslarının olmadığını söylediler. Onun yerine pedalın altından bebek parmağı kadar bir plastik parça çıkardılar; bir iki santim daha fazla basarsınız debriyaja şeklinde bir çözüm ürettiler. Fakat vites değiştirme ikazı bunu çıkardıktan hemen sonra kaybolmadı; iki gün falan geçti. Vitesler yavaş yavaş eski haline dönmeye başladı; bu cumartesi o parçayı geri taktıracağım. Buraya da yazacağım sonuçları.

Gelelim servisle ilgili görüşlerime. Tüm yedek parçaları kendim götürdüm; yağı, filtresi, ıvırı zıvırı. Tamı tamına 580 TL para aldılar. Çok fazla. Güzel ağırlandım; fakat son dakikada masraf çıkardılar; telefonda periyodik bakım ve debriyaj işçiliği için 360 TL istedikten sonra tam işyerine gidecekken 80 TL volan tornasına 80 TL de şanzıman yağına istediler. Madem debriyaj işçiliği içinde değil - görüşme esnasında bunlar da mevcut diye belirt ayrıca! Bunun için açıkçası çok kızdım; bir daha aracımı OPAL'e götürmeyi düşünmüyorum.

16ceed35

New member
aynı sıkıntı bende de vardı ikaz lambasını yakan sensör var o işlevini yitirmiş değiştirdiler sorun düzeldi şu an hiç bi sıkıntı yok.ayrıca çıkarılan sensörü de aldım dedikleri gibi ölmüş....

clxx

New member
Merhaba Arkadaşlar benim aracımı bir arkadaş vasıtasıyla bir ustada baskı balata değimi yaptırdım 650 tl ücret aldılar 1000 km kadar gittikten sonra sunu fakettim yogun trafikte 10-15 dk debriyaj 1-2 1-2 yaptıktan sonra vitesler gecmez oldu birsürü tantana kavga ettik fakat araç düzelmedi careyi yetkili serviste bulduk araca orjınal baskı balatayı taktılar kuş gibi oldu suan hiç bir problem yok yogun trafikte aracınızı bir deneme yapın derim

clxx

New member
ayrıca vites ikaz işareti sigorta paneline bakın derim bir kerede benim basıma gelmişti sigortayı değiştirince kendine geldi saygılar

unalks

New member
konuyla alakalı değil ama vites ikazı olarak ekranınızada yükseltme değilde düşürme işareti çıkıyor mu ? ben hiç vites düşürme ikazına rast gelemdim bir defa 4. viteste 20 km hızda kalkmaya çalıştığımda bile :D

Berkan

New member
konuyla alakalı değil ama vites ikazı olarak ekranınızada yükseltme değilde düşürme işareti çıkıyor mu ? ben hiç vites düşürme ikazına rast gelemdim bir defa 4. viteste 20 km hızda kalkmaya çalıştığımda bile :D
dedigin gibi üst viteste kalup, stop etmeden hemen önce araç titremeye başlayınca zahmet edip vitesi kücült diye ikaz veriyor ama aynen dedigin gibi aynı 4 degilde 5 6 yap kesin cıkıyor :D onun dışında görmedim desem yeridir. zaten ona dikkat bile etmiyorum gösterge ekranındaki yeri boş kalmasın diye kapatmadında vites uyarısını ;):cool:

MrtOzs

New member
Merhaba arkadaşlar benimde vites göstergesi çalışmıyor. Bu sigorta tam olarak nerede acaba.

Sent from my iPhone using Tapatalk