Ve beklenen oldu MTV arttı

• Konbuyu başlatan Josefsalvatini
  • Başlangıç tarihi

şavşat

New member
Ynt: Ve beklenen oldu MTV arttı

[quote author=Snaan link=topic=689.msg21059#msg21059 date=1318613216]
ben sigara ve içkinin zamlanmasını çok olumlu buluyorum. akpye oy vermedim ama sırf bunu yapacaklarını söyleseler verirdim :D araba olayı da bence küçük motorlu araçların satışını teşvik etmek için bir yandan da çaktırmadan kazık atma amacıyla yapıldı
[/quote]
esas otomobil uçak telefon vb. şeylerin tamamen yerli üretimini yapsın o zaman bende oy veririm. yoksa sigaraya zam yapacaklarını bilsem oy veririm demek çok basit bir oy tercihi olur bence

Snaan

New member

[quote author=şavşat link=topic=689.msg21121#msg21121 date=1318706644]
esas otomobil uçak telefon vb. şeylerin tamamen yerli üretimini yapsın o zaman bende oy veririm. yoksa sigaraya zam yapacaklarını bilsem oy veririm demek çok basit bir oy tercihi olur bence
[/quote]

ben dayımı sigara yüzünden kaybettim o yüzden bana basit bir tercih olarak gelmiyor. forumda siyasete girmiş olcaz ama yakın zamanda kaybettiğimiz bir zat vardı uçağı helikopteri arabayı tankı kendi üretmeye çalışan. kim verdi ona oy abi? neden %2de kaldılar? demek ki bunlarla da olmuyor

J

Josefsalvatini

Guest

neyse sıyasetı bırakalım arkadaslar 8) 8) 8)

Snaan

New member

:D tamam abi

amorusso

New member

Abi hic siyasete gerek yok bunlar tamamen "duygusal" isler :)

5.5 milyar TL gelir hedefleniyor, bu ulkenin carki vergi ile donuyor,

nasil ki yakitta , telefon faturalarainda vergi varsa icki ve sigarada olmasi gayet normal.

Bu dunyanin bir cok ulkesinde var, konulus amaci hepsinin ayridir, ama sonuc olarak

maliye kendi kasasina giren paraya bakar.

Dunyanin en pahali yakititndan sonra, en pahali arabaya binmek , en pahali sigara ve ickiyi icebilmek imkani var :)

Isteyen ve parasi olan alsin veya yapsin, kendi bilir :)

şavşat

New member

hiç bir forumda amacım zaman siyaset olmaz. siyaseti gerekirse reelde yüz yüze yapmayı tercih ederim. siyaste dokunan konular olur bizde ufaktan bir şeyler dokundururuz maksat muhabbet olsun. hepimizin muzdarip olduğu ortak mesele milletin üzerinden alınan vergilerin fazlalığı ve nereye nasıl kullanıldığı buda yaşamımızı direk etkiler.

J

Josefsalvatini

Guest

abı ucundan azcık sıyaset olur :)
yuzyuze herzaman yaparız elbettekı gundemden bahsedecegız

şavşat

New member

[quote author=mylasos link=topic=689.msg21082#msg21082 date=1318663761]
18 yaş altı için konuşuyorsanız, çok doğru. Zaten bunun için gerekli tedbirler alındı, uyarılar yapılıyor.
Ama yetişkinler için sigara ve alkol tüketimini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için bunu yapmak kişinin haklarına müdahale etmek demektir.
Fastfood yiyecekler, glikoz şurubundan elde edilen gıda maddeleri vs. bunlar da insan sağlığı için çok zararlı. O zaman bunlar da aşırı zamlansın ya da yasaklansın.
Önemli olan vatandaşın yaşantısına müdahale etme isteğidir. Bu kabul edilemez. Yasakla, zamla bunlar önlenemez, kullanımı yok edilemez.
Eğitimle bunu kaldırmaya çalışmak daha önemlidir. Ben söyleme değil, niyete bakarım. Yakında güneş ışınları cilde zararlı deyip,
şort giymeyi ortadan kaldırmak için şortlara aşırı zam yaparlarsa şaşırmayın. ;D
[/quote]

çok güzel bir benzetmede bulunmuşsun tebrik ederim. bunları yapmak işin kolay yönü iki dk da yasayı çıkar olay tamam. ancak seninde dediğin gibi ardında yatan amaç önemli