Trafikte sizi en çok sinir eden şeyler

akenatons

New member
Ynt: Trafikte sizi en çok sinir eden şeyler

Eskişehir'de 1 haftalık bir tatilim oldu. Eşim son gün "Dikkat ettim de 1 hafta boyunca yolda hiç küfür etmedin" demişti ;D
Olay tamamen yaşadığımız şehirde ehliyet sahibi olan insanların bir kısmının saygıdan tamamen yoksun olmasıyla ve bu insanların caydırıcı hiçbir cezayla karşılaşmaması ile ilgili.

Hepimiz insanız bazen benim de dalgınlıkla yanlış bir hareket yaptığım olmuştur. Ama mutlaka özür dilerim, elimle pardon gibi işaret yaparım karşı tarafta olayı anlayışla karşılar. Aynı şekilde karşımdaki adam ne yaparsa yapsın bir özür işareti yapsa olay biter.

Ama hem suçlu hem güçlü olunca yeminle roket atasım geliyor adamın arabasına.

zisa

New member
[quote author=akenatons link=topic=1564.msg1#msg1 date=1344006052]
Eskişehir'de 1 haftalık bir tatilim oldu. Eşim son gün "Dikkat ettim de 1 hafta boyunca yolda hiç küfür etmedin" demişti ;D
Olay tamamen yaşadığımız şehirde ehliyet sahibi olan insanların bir kısmının saygıdan tamamen yoksun olmasıyla ve bu insanların caydırıcı hiçbir cezayla karşılaşmaması ile ilgili.

Hepimiz insanız bazen benim de dalgınlıkla yanlış bir hareket yaptığım olmuştur. Ama mutlaka özür dilerim, elimle pardon gibi işaret yaparım karşı tarafta olayı anlayışla karşılar. Aynı şekilde karşımdaki adam ne yaparsa yapsın bir özür işareti yapsa olay biter.

Ama hem suçlu hem güçlü olunca yeminle roket atasım geliyor adamın arabasına.
[/quote]

Hocam roket iyiymiş :)

LéVéNT

New member

Herkesin dediğine katiliyorum
- trafikte dururken emniyet şeridi kullananlar var bende onlara uyuZ oluyorum.
- Bizim arabacı görüp gAza gelenler
- ama en uyuZ oldugum seylerden biri arabanı yeni yikatmissin cildir cildir yanıyor önündeki adam cam silecek suyuna bı basiyo aman allahım :)

Allah hepimize sabır versin

BerkayKRC

Moderator

Dün gece ışıklarda durdum fark etmemişim sola dönüş yeşil yanmış biraz sağa doğru yanaştım ve arkadaki insanların rahatça geçebilmesini sağladım tabi ileri gittiğim için kendi ışığımı göremedim ve direk kornalar falan arkamda 2 adet accent vardı neyse dedim gaza bastım gidiyorum accent kafa çıkardı sonra sağdan geçip önüme kıracakken bende hızlandım ( Suzuki Grand Vitara ) önce sol yapıp sonra sertçe sağa üzerine doğru bir kırdım adam yusuf yusuf kapısına 5-10 cm kalmıstır topladığımda altıma alacaktım şerefsizi o sırada babam camdan çıkıp çek kenara lan ....... çocuğu dediğinde içimden ( tamam reiste sinirlendiğine göre bu hareketten ötürü bana bişi demez ) sonra durmadı tabi tırsak herif, babam almış gazı accent arkamda şile yolunda 110-120 falan gidiyoruz frene bir asıldım o adamın çaresizliğini anlatamam :D :D :D tekrar gazlamasam sürücü kabinine kadar altıma girerdi :D Bu yüzden trafikte yüksek araç kullanmak çok eğlenceli olabiliyor

ahmet50

New member

Trafikte sinir eden değil de ilginç bir durum dikkatimi çekti. Sinopta trafik ışıkları valilik kararıyla devre dışı bırakılmış sebep ise gerek olmamasıymış. zaten trafik ışıkları devreye girdikten sonra kazalar artmaya başlamış o yüzden devre dışı bırakılmış. Bana çok ilginç geldi. Ama diğer taraftan trafik yok ise iş de yok gibi. Belki de bu şehir kafa dinlemek için idealdir. yılın 1 ayı para kazanıp diğer aylar bu şehirde yaşanacak. (nasıl olacaksa artık)

Sinop'ta trafik ışığı haberi...

akenatons

New member

[quote author=ahmet50 link=topic=1564.msg43145#msg43145 date=1344088511]
Trafikte sinir eden değil de ilginç bir durum dikkatimi çekti. Sinopta trafik ışıkları valilik kararıyla devre dışı bırakılmış sebep ise gerek olmamasıymış. zaten trafik ışıkları devreye girdikten sonra kazalar artmaya başlamış o yüzden devre dışı bırakılmış. Bana çok ilginç geldi. Ama diğer taraftan trafik yok ise iş de yok gibi. Belki de bu şehir kafa dinlemek için idealdir. yılın 1 ayı para kazanıp diğer aylar bu şehirde yaşanacak. (nasıl olacaksa artık)

Sinop'ta trafik ışığı haberi...
[/quote]

Aslında bu mesajınla beni en kıl eden şeylerden birini de hatırlatmış oldun. Senkronize yanmayan trafik ışıklarına inanılmaz ayar oluyorum.

Yani yeşil yanıyor kalkıyorsunuz, 20 metre ilerideki ışık kırmızı yanıyor. Ya şunu cadde boyunca komple sırayla yanacak ve trafiği kesmeyecek şekilde yapsanıza.

Bir de İstanbul da her yere ışık koyma hastalığı var. 6 yıl Trabzonda yaşadım, bilenler bilir, yayalar için her yerde alt ve üst geçitler vardır. Trafiğin akıcılığı kesilmez. Hatta o alt geçitlerin içine dükkan falan yaparak kira geliri bile elde ediyor belediye. Koca İstanbul'da sadece şu senkronize trafik ışığı ile alt ve üst geçitler olsa yğunluk ciddi olarak azalır.

Bir de ota boka kasis koyma hastalığı var. Bunları geceleri far ışığında belli olacak boyalarla da boyamıyorlar. Aracın takımları haşat oluyor.

korel

New member

[quote author=LéVéNT link=topic=1564.msg43140#msg43140 date=1344061954]
Herkesin dediğine katiliyorum
- trafikte dururken emniyet şeridi kullananlar var bende onlara uyuZ oluyorum.
- Bizim arabacı görüp gAza gelenler
- ama en uyuZ oldugum seylerden biri arabanı yeni yikatmissin cildir cildir yanıyor önündeki adam cam silecek suyuna bı basiyo aman allahım :)

Allah hepimize sabır versin
[/quote]

hahaha aynen katılıyorum.

bu gece Abant tarafından geliyorum bolu tünelini çıktık rampa aşağıya benim hız 140 falan arkamdan bir tır geliyor aman allahım enaz 180 onu bşr yakalayacan allah ne verdiyse

ulan geri zekalı altındaki arabaya bak o rampa aşağıya nasıl duracaksın.....

BerkayKRC

Moderator
[quote author=batkurnaz link=topic=1564.msg1#msg1 date=1344202740]
bu gece Abant tarafından geliyorum bolu tünelini çıktık rampa aşağıya benim hız 140 falan arkamdan bir tır geliyor aman allahım enaz 180 onu bşr yakalayacan allah ne verdiyse

ulan geri zekalı altındaki arabaya bak o rampa aşağıya nasıl duracaksın.....
[/quote]
Abi zaten rampa asa nasil durabilecegini dusunen bir insan olsa o sekilde gitmez yani :( Ne yazikki ehliyet almak bukadar kolay olmamali. Hic bir baltaya sap olamayan tir soforu kamyon soforu taksi minibus soforu olmamali bunlarinda okullari ve egitimleri olmali...

[quote author=Bkny link=topic=1564.msg43160#msg43160 date=1344203642]
Abi zaten rampa asa nasil durabilecegini dusunen bir insan olsa o sekilde gitmez yani :( Ne yazikki ehliyet almak bukadar kolay olmamali. Hic bir baltaya sap olamayan tir soforu kamyon soforu taksi minibus soforu olmamali bunlarinda okullari ve egitimleri olmali...
[/quote]

+1234567890

bloodmen

New member

Sol şeritte 100km hiz la gidenlerden
sellektör yapıpta yol vermeyenlerden
sinyalsız sollama yapanlardan

ve bukadar

Zafer P

New member

Ya kimse Emniyet şeridi ayılarını yazmamış. Ben Ayar oluyorum. Gerçekten bi yere yetişmeyeceksem emniyet şeridine arabamı çekip yakıyorum 4 lüleri, bide küfür etmesinler diye açıyorum kaputu. Yakıyorum bi sigara arkaya dizilen mallarla onlara haklı olarak yol vermeyen sağ şerittekilerin çekişmelerini izliyorum. Çokta zevkli oluyor. Tavsiye ediyorum.

BerkayKRC

Moderator

[quote author=Zafer P link=topic=1564.msg43332#msg43332 date=1344588880]
Ya kimse Emniyet şeridi ayılarını yazmamış. Ben Ayar oluyorum. Gerçekten bi yere yetişmeyeceksem emniyet şeridine arabamı çekip yakıyorum 4 lüleri, bide küfür etmesinler diye açıyorum kaputu. Yakıyorum bi sigara arkaya dizilen mallarla onlara haklı olarak yol vermeyen sağ şerittekilerin çekişmelerini izliyorum. Çokta zevkli oluyor. Tavsiye ediyorum.
[/quote]
ahauhueahue çok iyi yaaa ben bir kere ışıklarda yaptım bunu tek şeritti herkes kornaya asılınca çalışmıyomuşcasına kaputu açtım :D tekrar yanmasına 60sn var bagajdan su bidonu çıkartıp silecek suyu koydum kapudu kapadım :D :D :D yandaki taksicinin önce sert bakışı ile camı açması, camı açınca arabanın arkasından inen 3 arkadaşım olunca tekrardan camı kapaması :D görülesice bir eğlenceydi

omurkadir

New member

[quote author=Zafer P link=topic=1564.msg43332#msg43332 date=1344588880]
[/quote]

abi nelerle uğraşıyorsunuz valla helal olsun ;D ;D

c@n

Super Moderator
Valla saka gibisiniz....

Sent from my HTC One X using Xparent ICS Tapatalk 2

Roving

New member

Çok güldüm ve akıllıca bir hareket.

boca

New member

her şeyin en başında yol sorunu e-5 minibüsyolu otoban sahil yolu kısacası tüm yollarda adam boyu çukurlar var kaçmaktan araba kullanılmıyor yada durmadan ön takıma girceksin :)