Trafikte sizi en çok sinir eden şeyler

akenatons

New member
Arkadaşlar merhaba. İstanbul trafiğinde araç kullanma eziyetine katlananlar olarak sizleri en çok sinir eden şeyler nedir?

Benim listem

1- Daracık sokakta 2. sıra park yapıp bakkaldan birşey alan ya da arkadaşıyla konuşan ve korna çaldığınızda da "ne oluyo lan" der gibi dikizden bakan dallamalar

2- Işıklarda adam gibi sıraya girip yeşilin yanmasını beklerken, arkanıza girmeyip uyanıklık yaparak birinci arabanın yanına burun sokarak kaynak yapan saygı fukaraları

3-Sinyal kolunu opsiyonel özellik sanıp, hatalı sollama yapan ve korna çaldığınızda eliyle "kusura bakma, göremedim" gibilerinden bir özür beklerken, camı açıp sizinle sidik yarıştıran şerefsizler

4-Konvoy halinde ilerleyen arabalardan fırsat bulupta bir türlü tali yoldan çıkamayan adama acıyıpta, frene basıp, o konvoyu durdurup, buyur geç kardeşim yaptığınızda bir selam bile vermeden trene bakar gibi suratınıza bakan ve "adam ol aferin" der gibi trip atan mallar

5-Küçücük çocuğu ön koltuğa, hatta kucağına oturtan ve son sürat araba sollayan duyarsızlar

6-En sağ şerit bomboşken inatla orta şeritten giden, bir de üstüne araç sollamaya kalkan kamyon şoförleri

7-Bilimum dolmuş ve taksi sürücüleri

amorusso

New member
Ynt: Trafikte sizi en çok sinir eden şeyler

8 - Taksi kullanir gibi Harfiyat kamyonu kullanan denyolar, ( hem dengesiz arac kullandikari icin hem de branda ortmedikleri icin arkaya her cesit tas cakil ve toprak attiklari icin )

9 - Sirf Uzun arac oldugu icin tum gecis onceliklerinin kendilerinde oldugunu sana TIR soforleri

10- Izmit ve Dilovasi rampalarinda 1 ve 2.ci seritten gitmesi gereken TIR ve otobusculerin inatla ve ani hareketlerle
3. serite gecip arkadan gelenleri hem tehlikeye attiklari hem de trafigi yavaslattiklari icin

Sam

New member

emin olun bunun sonu yok.) benim bi kaç sinir oldüğüm şey var
1. katil kamyon şöförleri( yokuş aşa inerken kıçınıza kadar yanaşır selektör ve korna manyağı yaparlar ama yokuşta onlar bayılınca biz selektör yapınca 'ne var lan' der gibi el çıkarırlar laf söyleyincede 'araba gidiyoda bizmi gitmiyoruz' derler.
2. minibüs şöförleri( yolcu aldıktan sonra sol aynaya bakmadan lank diye yola atlamaları ve sol şeritte durup yolcu indirip bindirmeleri) bi kere zor durumda kaldım sağ şerit doluydu trafikte vardı dörtlülerimi yaktım servisteyken yolcu indirdim toplasanız 20saniye sürmedi arkadan gelen korna 40saniye sürdü ve indim aşa birbirimize giriyoduk vatandaşlar araya girdi.
3. telefonla konuşanlar. (özellikle bayan sürücüler kendilerini öyle bi kaptırıyorlarki telefona hangi şeritte olduklarını bile bilmiyorlar( başıma gelen 2. olay baya şöför soldan gidiyo bende sağdayım hızım ondan belki 10km daha fazla yavaş yavaş geçiyorum oda üstüme üstüme geliyo ufaktan korna çaldım uyardım 'uyarmaz olaydım' kendini direk sağ şeride yani benim olduğum şeride attı bende sağa geçmesem sol tarafı alıp götürecek. hadi bunu geçtim bide camı açıp öküz gibi ne korna çalıyosun geçip gitsene dedi önüne geçtim frene bastım o sinirle oda kornaya bastı yavaşladım camı açtım öküz gibi ne kornaya basıyosun dedim ağzını bile açamadı) :)

omurkadir

New member
En sol seritte yol vermeyen sagindan gectiginde de uzunlari dayayan andavallar.

1km mesafeden onum doluyken israrla selektor yapanlar.

Arka sis farlariyla gozumu alanlar(on sis xenonla karsilik veriyorum)

Emniyet seridini kullananlar.

Gereksiz kornaya asilanlar,ozellikle bayanlar yapiyor bunu.kufur ve el kol hareketleri de...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

c@n

Super Moderator

Kısacası öküz çok arkadaş....

se7en

New member

Altlarında Ferrari varmışcasına arkaya yapışan Fluence ve Linea sahipleri .Derslerini alıyorlar o ayrı.

HARUN

New member

Şimdi içimden gelerek anlatsam emin olun burdan banlanırım :)

1- Telefonla konuşan bayanlar ulan araba kullanmayı örendiniz bide telefnla konşmanız kaldı.....
2-Önü boşken sol tarafta tın tın gidenler adamı geçiorm bi bakıyorum dikizden millet adamın arkasında koyun gibi gidiyor...
3-Ben sinyal verip yola bağlanıcagım zaman sol taraftaki adam sanki bi anda şahlanıyorda bana yol vermemek için inadına gaza basıyor.... Ulan sinyal vermişim ben sinyal verince nie hırs yapıosnki .... Bu gibi durumlarda direk sinyali kapatıp çat die kırıorm önüne ....
4-Yerler ıslakken arabayı yeni yıkattıysam yavaşlıyorum arkadaki öküz dat dat kornaya basıyor ulan bekle 2 dkka senin araban kıymetli olmayabilir ama benim aracım kıymetli demekki :)
5-Temde giderken bitane otobüs sol tarafa çıktıysa ben çok arkasında olsam bile onun arkasında dizilmiş giden araçları görünce beynime kan sıçrıyor resmen sağdan gidip camı açıp saydırıyorum ...
6-Sol şeritte tır görmeye tamülm yok.....
7-Önüm doluyken arkama gelip yapışan filo araçlarına kıllım önümün açılması için dua ediyorum açıldımı zaten sonuç belli :)
8-Oturdugum sitenin karşısında fırın war fırından ekmek almak için site kapısının önüne araba durduruyorlar buna hiç sakin duramıyorum direk korna bütün sokak ,site ,cadde herkes dışarı çıkıyor......
9-Bide demir bi sopa yaptım trafikte suçlu olupta kornaya bastıgımda ne war lan die elini sallayanın direk önüne kırıyorum ne diosn lan sen diorm ( bunu son zamanlarda çok yapar oldm sonradan kendi kendime sakin diorm)

Kısaca TRAFİKTE ÖKÜZ çok !!!!!!!!

aLi

Yönetim Ekibi

ilk 5 mesaj benim sinir oldugum herseyi iceriyor :)

yalcin

New member

- minibüsçüler; özellikle e5 trafiğinde hele birde zaten yollar dar şu sıra, küt diye önüne kırıyor ya, la arkadaş birde suratına bakar:))) (ama farketmez minibuscüler heryerde aynırdır herhalde, bunlar için sinir olmaya değmez)

- bayanlardan yana çok şikayetci değilim aslında zira onlar ustaları haricinde pek denk gelmedim gerçi, olayın farkında değiller:)) kendi hallerine bırakmak lazım, bir ara yol vereyim diyordum acemidir vs.. yol verdin diye suçlu oluyorsun bakıyorum bende basıp gidiyorum, sağa sinyal verir sola geçer dörtlü yanar sol şeritten gider vs..

- trafik lambalarında çok sık denk gelirim belki siz bile uyuz olursunuz bana 8) örneğin; kırmızı ışık yanmıştır ama önümde açık fakat duran araca 15 metre falan vardır bende hemen gitmem vites küçültüp dururum, la arkadaş ben tasarruf yapıcam belki sana ne oluyor arkadaki basar kornaya yahu yol versem ne olacak 15 mt. sonra duracaksın arkadaş ???

- sinyal sorunu veyahut sinyal özürü bir çoğumuzda var amcam sağa sinyal verir bende devam ederim la dikkat etmesen üstüne çıkacak meğer sola sinyal vermiştir o ama farkında değil sağa sinyal verdiğinin..sonra yüzyüze gelirsiniz la dikkat etsene öküz der gibi bakar yahu bilader ....

- sol şeritte bayanlara denk geliyoruz bazen bayan arkadaş direksiyona yapışmış arkası dolmuş millet yol ister ama o farkında değildir dikizden bakmak aklına gelmez veyahut aynadan arkayı kontrol etmez ki bir baksa diyecek kendi kendine öküzlere bak tabii kadın gördüler arkama dizildiler diyecek 8)

ben ehliyet verilirken prosedürün dışında yani test sınavın dışında ki bunun yüzdesinin çok düşük olması öteyandan trafik uygulamasının getirilmesinden yanayım yani sürücü adayını trafiğe çıkartacaksın abi notunu vereceksin, geçemeyene bir hak daha ver bir hak daha ver ama geçemiyorsa belli bir barajı geçemiyorsa ki genelde geçemeyecekler:))) ehliyet verme arkadaş..

altındakini birşey sanıpta yol vermeyen yada yol benim diyen yada şerit benim diyen angut arkadaşımız o kadar çok ki...

Allah hepsine akıl fikir , bizlere de sabır ihsan eylesin.......................................................... :)

burak_sefa

New member

şuan yazılanları okuyunca o anları tekrar yaşar gibi oldum ve gerildim resmen kaos bu şehir :D
bir de şöyle pek sevgili insanlar var özellikle kullandığım tek gidiş tek gelişli yollarda 40-50 yle gider arkasına konvoy yapar bir de sollamaya kalkınca noluyorsa birden gaza basıp sollatırmamaya çalışan zihniyetler var direk önlerine kırıp ağzıma geleni söylüyorum lafımı esirgemiyorum :D

hepsine canı gönülden katılıyorum

birde önün sağın solun trafik yol versen sanki bir yere gidecek dibine girim selektör yapıp korna çalan ipneler var geceleri çok seviyorum o ipneleri hafif sağa geçip önüme alıyorum çakıyorum uzunları bir yere de kımıldayamıyor kımıldasa ne olur götündeyim.
Geçen gece aynı ipnelerden biri korna selektör verdim yolu yapıştım götüne 20 km uzunlar ve sislerle neye uğradığını şaşırdı salak

BerkayKRC

Moderator

Apaçiye, Cahile, Ameleye kısacası minibüs, otobüs, kamyon, tır ve taksicilerin alayına kılım :D

Güzel yanı bunlarla dalaşmak :D :D :D

akenatons

New member

Ters yönden son sürat gelip sizinle burun buruna gelen ve son anda kazadan yırttığınız magandaların üstüne bir de yol vermediğiniz için artislik yapmasını da unutmayalım bu arada.

Daha geçen hafta başıma geldi. Dar sokakta tartışıyoruz, bu arada bir dükkanın önünde de oturan adamlar var. Karşımdaki arabada 3 kişiler benim yanımda bayan var. O dükkanın önündeki adamlar ters yönden gelen herife dayanamayıp en son "Lan bas geri git işte hem haksızsın, hem konuşuyorsun" diye bana arka çıkmasalar dalacaklardı şerefsizler.

Bu arada araçta sadece biber gazı var, demir, sopa, levye, silah falan yanlış işler arkadaşlar. Yanlışlıkla vurursunuz adamın kafasına mafasına iş alırsınız. Benden söylemesi.

BerkayKRC

Moderator

[quote author=akenatons link=topic=1564.msg43111#msg43111 date=1343985176]
Bu arada araçta sadece biber gazı var, demir, sopa, levye, silah falan yanlış işler arkadaşlar. Yanlışlıkla vurursunuz adamın kafasına mafasına iş alırsınız. Benden söylemesi.
[/quote]
Kesinlikle katılıyorum

HARUN

New member

1 tanesi eksilir en fazla ;)

inimicus

New member

Güzel konu olmuş ama katılımcıların çoğu, belki de hepsi, istanbul'da araç kullandığı için orada muhtemelen rastlanmayan durumlar/adamlar da var: trafik ışığı malları! :mad:
Ya ışığın ötesine geçip yeşil yandığını görmeden seni engellerler ve geç kalkmana sebep olurlar, ya da yeşil yanan ışığı görmesine rağmen aheste aheste gidip ışık kırmızıya dönünce son anda geçip seni p.ç gibi ortada bırakırlar.
Bunun dışında levye, demir tarzı durumlar hariç tüm mesajlara katılıyorum. Ancak şunu da belirtmeden geçmeyeyim: içimdeki katil (var galiba öyle birisi) en çok kamyon şoförleri yüzünden arada yüzeye çıkıyor. Sollarken adamların yarısından çoğu üzerime doğru şerit ihlali yapıyor!

BerkayKRC

Moderator

[quote author=inimicus link=topic=1564.msg43114#msg43114 date=1343992850]
Güzel konu olmuş ama katılımcıların çoğu, belki de hepsi, istanbul'da araç kullandığı için orada muhtemelen rastlanmayan durumlar/adamlar da var: trafik ışığı malları! :mad:
Ya ışığın ötesine geçip yeşil yandığını görmeden seni engellerler ve geç kalkmana sebep olurlar, ya da yeşil yanan ışığı görmesine rağmen aheste aheste gidip ışık kırmızıya dönünce son anda geçip seni p.ç gibi ortada bırakırlar.
Bunun dışında levye, demir tarzı durumlar hariç tüm mesajlara katılıyorum. Ancak şunu da belirtmeden geçmeyeyim: içimdeki katil (var galiba öyle birisi) en çok kamyon şoförleri yüzünden arada yüzeye çıkıyor. Sollarken adamların yarısından çoğu üzerime doğru şerit ihlali yapıyor!
[/quote]
Abi ben bu ışığın son saniyelerine doğru yavaşlayıp son anda geçmeyi hep arkamdaki taksicilere yapıyorum :D :D :D

ceedorf

New member

-Önce kafa gösterip sonra Sinyal verenlere kıl olurum :mad:

Sam

New member

Kamyoncular sol seritte basa basa gidiyo ya lastik arasindan herturlu cisim
Cikiyo uyuz oluyorum arkadas ya ........... Muhterem cocuklari.