Tamponun zarar görmesi!

ceed61

New member
Arkadaşlar geçen gün petrolde aracımı basınçlı su tabancasıyla yıkıyordum tampondaki lekenin gitmesi için bir karış kadar mesafeden su tabancasını lekeye tuttum o anda tampondaki boya biranda jilet gibi kesildi sıyrıldı altındaki siyah plastik ortaya çıktı şok oldum. Sorum şu acaba sıkıntı bendenmi kaynaklandı yoksa boyayla ilgili bir sıkıntımı var? siz sakın denemeyin yada dikkatli olun aracınınızı yıkarken.

Serkan OĞUZ

New member
Bence çok normal bir durum bunu çevremde çok sık görüyorum.Eğer oto yıkama işi ile uğraşanlara dikkat ederseniz genelde belirli bir mesafeden fazla yaklaşmamaya özen gösterirler.Cihazın ucundaki bar değeri oldukça ciddi bir düzeyde.Hatta bacağına ayağına denk geldiğinde ciddi şekilde yaralanmalara sebep oluyor jilet gibi kesiyor.Arkadaşım aynı şekilde aracını yakından yıkadığında aracın üzerindeki vernik soyulmup çıkmıştı.Mümkün olduğu kadar uzak tutmakta fayda var çok geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm.

reallaz81

New member
Bende gecen farkettim on sag park sensörün kenarlarından boya atmış rutus yaptırdım ve bi kaç plastik aksamın da boya kabarması var anlaşılan plastik aksamlari sorunlu

eappleu

New member
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bizim araçlarımızda bu tür bir boya ve vernik atma sorunu malesef var. 1 ay kadar önce benimde başıma gelmişti. resimleri paylaşmıştım. servise götürdüm hemen garantiye alıp hallettiler. tavsiyem dışarda yaptırmaman. hemen servise git ve garantiden hallettir. tekrar geçmiş olsun.

Snaan

New member
1 karış mesafe çok yakın bir mesafe Ahmet bey. oto yıkamacılar genelde 1 metreden daha yakın tutmuyorlar. sonuçta çok kuvvetli aletler onlar. boyayı da mahfeder kapı saclarını da bükebilir.

Tesla

New member
Benim aracın da ön tamponda küçük tırnak kadar boya çıkmış ama taştan mı, yıkamadan mı bilemiyorum. Artık tabanca tutturmuyorum ben aracıma. Zaten ayna içlerine de girme riski var. O basınçlı tabancadan çıkan su geçen sene alime gelmişti, elimin üstünden deriyi alıp götürdü, izi kaldı bıçak yarası gibi.

Serkan OĞUZ

New member
Benim aracın da ön tamponda küçük tırnak kadar boya çıkmış ama taştan mı, yıkamadan mı bilemiyorum. Artık tabanca tutturmuyorum ben aracıma. Zaten ayna içlerine de girme riski var. O basınçlı tabancadan çıkan su geçen sene alime gelmişti, elimin üstünden deriyi alıp götürdü, izi kaldı bıçak yarası gibi.
Geçmiş olsun iz kalmasıda bir sıkıcı durum:(

Tesla

New member
Teşekkürler. Çok dikkatli olmak lazım. Ben bir bezi ıslatmak için ucundan tutmuştum, o arada araba yıkayan salak herif tabancayı elimin üstüne tuttu. Feci acıyor, bilginize. :) Aracın boyasında kalkma varsa jilet gibi alıp sıyırabilir.

Kadir KURT

New member
Benim aracında on tamponuna tas geldi yıkamadan sonrada zar gibi soyluldu yaklasık bi 15 cm oldu. bende ancak tamponu boyatma ile cozum aldım cunku o zar git gide buyuyor. Biraz boyası bu aracların sorunlu. Sorunlu boyayı ben honda da zannederken kia daha kotu cıktı