130luk Lavorla yıkayacağım. Abi ilk mesajında atas estyi foam lance ile bastığını yazmışsın. Fısfıs mı kullanayım foam lance mi? Bi de atas est ile su miktarı 100e 500 mü olmalı?Evet o dikdörtgen kısmı kapatıyorsun. Eğer basıncı yüksek bir makine kullanacaksan uzak tut ki bir yerleri koparmasın. Bahçe hortumu kullanacaksan sorun yok. Yağmurlama yaparsın![]()
selam...öncelikle elinize sağlık...bende bir şey sormak isterim , sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim. ataş plak 2 kullanıyorsun gördüğüm kadarıyla. torpido üzerinde deneme yaptınmı hiç..ben korkuyorum sürmeye..zamanla kötü olurmu diye...aslında hafif böyle torpido üzerinde sürtünme izleri var onları kapamak istiyorum... birde bu atas estler hep büyük bidonlarda. bunlar daha küçük oranda satılıyor mu? siz nasıl ediniyorsunuz ataş est i?![]()
Aracın beynini kalınca bir bez ile kapat. Gerekirse iki adet bez kullan. Bezlerin üzerine naylon poşet geçir, poşetin kenarlarını iyice aşağı doğru ittir. Bir de kırmızı ile işaretlediğim sigorta kutularına, kablo soketlerinin üzerine doğrudan ve yakından su tutma. Elinde Atas Est varsa kullan, yoksa 100 ml kadar fairy ya da prill bulaşık detarjanını 500 ml'lik su dolu fısfıs şişeye koy, motorun üzerine sık gitsin.
Biraz bekle bir fırça ile güzelce heryerini fırçala, çıkmayan yer varsa üzerine biraz daha deterjan fısfısla yine fırçala. Bu işleri yaparken hızlı ol, deterjanın kurumasına izin verme. Sonra güzelce durula ve kurula. Uzun süre kirlenmesin istiyorsan üzerine 303 Aero Protectant veya atas plak2 sıkıp temiz bir bezle iyice kurula.
Bu kadar yeterlidir sanırım.![]()