sunrouf ve geri vites sorunu

burock

New member
Ceedclubtr ailesi selam,
Forumda yeniyim.

ceed concep plus 2012 model sahibiyim. Sunroufu surekli temizlememe ragmen hala tozlanmadan dolayi acip kapatmada sorun yasiyorum.Birde araci R ye almak istedigimdr frene basmama ragmen vites cok sert gecis yapiyor birgun sanzimani dagiticam sidiye korkuyorum valla . :) Bu sorunlarla karsilasip cosen yada onerisi olan yardimci olabilirmi ?

Tesekkurler.

ibrakbulut

New member
Merhaba,
Sunroof ile ilgili sadece silmek yetersiz kalabiliyor. Kayganlaştırıcı da kullanmak gerekiyor. Araç garanti kapsamında olduğundan servise gittiğinizde konu ile ilgileniyorlar. Ürünü satın almak istediğinizi belirtin, elinizin altında olması aklınıza her geldiğinde kullanabilirsiniz anlamına geliyor.

Saygılar.

burock

New member
Dediğin gibi genel amaçlı sprey yağ aldım.Ama en ufak bi tozda bunu yapıcaksa çok işimiz var demekki ;)

Serkan OĞUZ

New member
Sunroof'u sık sık temizlemek zorundayız.Ne kadar temizde baksak titizde olsak geçen gün Sunroof'u açarken resmen toz çöktü kafama sinir oldum.Ne kadar temiz bakarsanız bakın sonuç bu şekilde oluyor.Cam tavan süper bir aksesuar ancak onunda ceremesi bu şekilde işte:)

Tesla

New member
Sunroof = toz + damla izi + tıkırtı + bakım masrafı ve zamanı

Özellikle arkada oturanlara ferahlık verse de benim gibi ön camına böcek çarpınca görüntüsünden rahatsız olup aracı durdurup silen bir kullanıcı için sunroof işkence demektir. Sunroof'u camlara yapıldığı gibi film ile kaplatıyor musunuz? UV engeller.

rayen

Super Moderator
Ynt: sunrouf ve geri vites sorunu

Ceedclubtr ailesi selam,
Forumda yeniyim.

ceed concep plus 2012 model sahibiyim. Sunroufu surekli temizlememe ragmen hala tozlanmadan dolayi acip kapatmada sorun yasiyorum.Birde araci R ye almak istedigimdr frene basmama ragmen vites cok sert gecis yapiyor birgun sanzimani dagiticam sidiye korkuyorum valla . :) Bu sorunlarla karsilasip cosen yada onerisi olan yardimci olabilirmi ?

Tesekkurler.
Sunroof için toz tutmayan anti statik temizleme ürünleri kullanabilirsiniz.
Geri vites olayına gelince, bu dediğiniz eğimli zemine park ettiğinizde olur. Çözüm, aracı P'ye almadan önce el frenini çekin N'ye getirin fren pedalına basmayı bırakın, araç eğimine göre öne yada arkaya doğru bir miktar hareket edecektir. Hareket bittikten sonra tekrar fren pedalına basarak aracı P'ye alın. Artık araç bundan sonra R'ye zorlanmadan geçecektir.

Serkan OĞUZ

New member
Sunroof = toz + damla izi + tıkırtı + bakım masrafı ve zamanı

Özellikle arkada oturanlara ferahlık verse de benim gibi ön camına böcek çarpınca görüntüsünden rahatsız olup aracı durdurup silen bir kullanıcı için sunroof işkence demektir. Sunroof'u camlara yapıldığı gibi film ile kaplatıyor musunuz? UV engeller.
Teoman bey ufak bir böcek için ön camı silen sadece ben miyim diye düşünürken sizin yazdıklarınızı görünce içim rahat etti:) Her zevkin bir ceremesi vardır ancak cam tavan aldığım için pişman olmadım umarım memnuniyetim böyle devam eder.Sık sık temizlenmediğinde tozlanması dışında damla izin olsun tıkırtı olsun şükür sorun yaşamadım.Dediğiniz gibi asıl sıkıntı şansınıza arıza çıkarsa bakım süresi ve maliyetleri açısından garanti kapsamında değil ise maddi anlamda yorucu olacaktır.Tavana film çekmeyi düşündüm ve çektiren birkaç kişi ile görüştüm aslında diğer camlara nazaran zaten koyu renkli olması sebebi ile birde film çekilirse görüntünün iyice azalacağını belki ısı yalıtımı olarak çok iş yapacağını ancak görsel olarak tadını kaybedeceğini düşündüğüm için vazgeçtim.Belki yazın çok bunalırsam yaptırabilirim ancak klima ile bu durumu bertaraf ederim diye düşünüyorum.

Tesla

New member
Teoman bey ufak bir böcek için ön camı silen sadece ben miyim diye düşünürken sizin yazdıklarınızı görünce içim rahat etti:) Her zevkin bir ceremesi vardır ancak cam tavan aldığım için pişman olmadım umarım memnuniyetim böyle devam eder.Sık sık temizlenmediğinde tozlanması dışında damla izin olsun tıkırtı olsun şükür sorun yaşamadım.Dediğiniz gibi asıl sıkıntı şansınıza arıza çıkarsa bakım süresi ve maliyetleri açısından garanti kapsamında değil ise maddi anlamda yorucu olacaktır.Tavana film çekmeyi düşündüm ve çektiren birkaç kişi ile görüştüm aslında diğer camlara nazaran zaten koyu renkli olması sebebi ile birde film çekilirse görüntünün iyice azalacağını belki ısı yalıtımı olarak çok iş yapacağını ancak görsel olarak tadını kaybedeceğini düşündüğüm için vazgeçtim.Belki yazın çok bunalırsam yaptırabilirim ancak klima ile bu durumu bertaraf ederim diye düşünüyorum.
3M'in ve Llumar'ın az renkli filmleri var. Mesela 3M Crystalline CR70 modeli %99,9 UV filtre özelliğine ve %70 ışık geçirgenliğine sahip. Ben aracımdaki camlarda %50'lik 3M kullandım. (piyasa tabiriyle 1 numara). 3M CR70 koyuluk vermeyecektir.

Aracın ön camındaki özellikle sarı böcek izinden dolayı durunca yanımda biri varsa dalga geçiyor. :) Ama ben titiz adamım. Görüşümün temiz oması lazım. :)

Serkan OĞUZ

New member
3M'in ve Llumar'ın az renkli filmleri var. Mesela 3M Crystalline CR70 modeli %99,9 UV filtre özelliğine ve %70 ışık geçirgenliğine sahip. Ben aracımdaki camlarda %50'lik 3M kullandım. (piyasa tabiriyle 1 numara). 3M CR70 koyuluk vermeyecektir.

Aracın ön camındaki özellikle sarı böcek izinden dolayı durunca yanımda biri varsa dalga geçiyor. :) Ama ben titiz adamım. Görüşümün temiz oması lazım. :)
İsteyen istediği kadar dalga geçsin aslan yattığı yerden belli olur diyor geçiyorum:) Dediğiniz ürünleri inceleyeyim direk ürün bilgileri iyi oldu çok teşekkür ederim.Ben şu anda ön cam dahil hepsi 1 numara kullanıyorum ve çok memnunum.Olmadı çok sıkıntı yaşarsam dediğiniz ürünlerden birini uygulamayı düşünebilirim.

rayen

Super Moderator
Camda su kaydırıcı kullanın böcekler anında sileceklerle temizlensin. :)