Soğuklar başladı, aracım çok zor çalışıyor.

Serkan OĞUZ

New member
Aynı parçaları bende 440 tl ye değiştirdim. Sorun halloluyor ancak 35000 km de böyle bir sorunun çıkması normalmidir? Birde bozulan parça kaynıyor çıkmazsa kapak sökülecek deniyor. Bende yapışan bujileri çıkardılar. Yanlız acele işim vardı sonra çıkarırsınız şehir dışına gitmem gerekiyor dediğimde kırılıp motora zarar verme ihtimali olur dediler. Böyle her 35000 km de ısıtma bujisi değiştireceksek işimiz var. Bazı değişimlerdede kapak açmak zorunda kalırlarsa berbat olur. Dizayn hatasımı yoksa her dizel araçta böylemi?
Fatih bey ısıtma bujileri genelde her marka dizel araçlarda bozulabilen bir parça olmakla birlikte başta babam olmak üzere hiç sıkıntı yaşamayan kişileride biliyorum ancak bu kadar kısa zamanda ve sıklıkta olması normal değil bence.

BURAK POYRAZ

New member
KIZDIRMA BUJİLERİ 60000KM GARANTİ KAPSAMINDA .garantiye sokmaları gerek dolayısı ile her türlü işlem garanti kapsamı içinde yapılmalı .ayrıca 35000 km de aracın k.bujileri yapışmamıştır diye düşünüyorum.

tsimen

New member
Kia ınn gerçek garantisi 2 yıl 60000 km hangisi önce dolarsa. Benim araç 35000 km de ama 3 yıllık bu yüzden kia garantiye sokmuyor. Yani 5 yıllık uzatılmış garanti hikaye.

Serkan OĞUZ

New member
Kia ınn gerçek garantisi 2 yıl 60000 km hangisi önce dolarsa. Benim araç 35000 km de ama 3 yıllık bu yüzden kia garantiye sokmuyor. Yani 5 yıllık uzatılmış garanti hikaye.
Sizin adınıza üzüldüm gerçekten,araç çok km yapmış olsa hadi en azından kullanıldı eskidi ve bozuldu deriz ancak çok yol yapmayan kişilerin yıl bazında garanti süresi dolduğunda parçaların az kullanılmış olup garanti dışında kalması kötü oluyor.

tsimen

New member
Sağolun
Bende aynı sekilde düşünüp hani 5 sene uzatılmış garanti vardı niye garantiden olmuyor diye sordum. Servis müracaat etti ama Çelik motor kabul etmedi. Burada asıl can sıkan heryere 5 yıl garanti yazıp

xanadu73

New member
Arkadaşlar çok önemli!!!!

Servise merak ettim sordum biraz önce:

Arkadaşımızın başına gelen Kia veya Çelik Motor Garanti olayı değil, yanlış bilgi vermişler servisten, işin aslı şu şekilde:

Bazı parçalarda km sınırlaması var, yani bu parçalar bu kilometreyi doldurmuşsanız 5 yıllık garanti süresinde olsa dahil değiştirilmiyor.

Parçalar ve bunlara ilişkin kilometre / yıl sınırlamaları şu şekilde:

Bujiler: 30 Bin Km
Turbo: 60 Bin Km
Amortisör: 20 Bin Km
Akü: 2 Yıl veya xxx Bin Km
(buradaki kilometreyi telefonda dinlerken yazmamışım sonra da unuttum kusura bakmayın)

Dolayısıyla arkadaşımızın bujilerini 30bin km geçtiği için değiştirmemişler.
Bilginize.......

rayen

Super Moderator
Garanti kitapcığına bunları yazmışlar mı? Yazmışlarsa ben fark etmedim de.
Nerden bakarsan bak tutarsızlık. Heriflerden öyle soğudum ki Export Rakı olsalar içmem, o derece.
Allahtan arabadan soğuma aşamasına henüz gelmedim, bunlara rağmen arabamı seviyorum.

xanadu73

New member
Garanti kitapcığına bunları yazmışlar mı? Yazmışlarsa ben fark etmedim de. Nerden bakarsan bak tutarsızlık.
Hiç sorma, tüketici olarak her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Hem garanti kitapçığını hem de tüketici kanunu incelemek lazım. Garanti kitapçığında bu detayların yazılması zorunlu ise Tüketici Mahkemesinde onarım ücretini kendilerinden talep etmek mümkün. Ama yok yazılması zorunlu değilse yapacak bir şey yok.

Garanti belgesi şu an yakınımda değil ilgili yönetmeliği ekledim, Garanti Belgesinde bulunması gereken zorunlu bilgileri sarıya işaretledim.

Ekli dosyalar

beyazgolge

New member
merhaba arkadaşlar. benim arabayı (ceed sw 30 bin küsür 2 yıl 3 aylık :) ) geçen hafta servise götürdüm. sadece -10 nun altında çalışmakta zorlanıyordu. 3 bujinin değişmesi gerektiğini, garanti kapsamında ısıtma bujilerinin değiştirileceği söylendi. yalnız bujilerden biri sökülürken kırılmış ve bugün itibari ile 3 gündür servviste inşallah yarın vereceklerini söylediler. yalnız bujller ve contamı keçe bi parça için para almayacaklarını ama işçilik parası isteyeceklerini söylediler. kayda geçmesi babında yazayım dedim. bundan önceki arabam kango idi birçok kere değiştirdim ama bu kadar uzun sürmemişti hiç umarım başka bir şey olduğu için bu kadar uzun sürmemiştir

Serkan OĞUZ

New member
merhaba arkadaşlar. benim arabayı (ceed sw 30 bin küsür 2 yıl 3 aylık :) ) geçen hafta servise götürdüm. sadece -10 nun altında çalışmakta zorlanıyordu. 3 bujinin değişmesi gerektiğini, garanti kapsamında ısıtma bujilerinin değiştirileceği söylendi. yalnız bujilerden biri sökülürken kırılmış ve bugün itibari ile 3 gündür servviste inşallah yarın vereceklerini söylediler. yalnız bujller ve contamı keçe bi parça için para almayacaklarını ama işçilik parası isteyeceklerini söylediler. kayda geçmesi babında yazayım dedim. bundan önceki arabam kango idi birçok kere değiştirdim ama bu kadar uzun sürmemişti hiç umarım başka bir şey olduğu için bu kadar uzun sürmemiştir
Kırmış olduğu ısıtma bujisinin sökülmesi için üst kapağın açılması gerekiyor bu sebepten ötürü uzun sürüyor.Başka bir sorun olacağını sanmıyorum.