selamlar

fatih hatiboğlu

New member
ben bugün itibarıyle sitenize üye oldum ceed premıum almayı düşünüyorum,dış görünümü ve hiç görünümü çok hoş test sürüşü yaptım gayet iyi,ne varki 62500 kadar indirdiler dahada bişey yapmıyolar.bende şuan 2006 scenic var gayet memnunum aracımdan ama manuel olması gerekli,ceed hakkında artıları eksileri nelerdir beni bilgilendirirseniz sevinirim..saygılarımla

erginy

New member
Ben de uzun süre düşündükten sonra Kia Ceed Premium siparişini verdim. Henüz gelmedi :)

Herkesin otomobilden beklentileri farklı ve kendisine göre bi mantığı var. Mesela ben, ufak tefek özellik farklarını dahi çok kafama takıyorum. Ben 5-6 bin lira daha fazla veririm ama Full olsun diyenlere yakınım. Ancak sizin için bu özelliklerin bir manası yok ise ekstra masraf olacaktır.

Ceed Premium da hemen hemen herşey var. Yok olanları saymak daha kolay. :)

- LDWS yok (yani şeritte kalma uyarı sistemi)
- Navigasyon yok (2 ay içerisinde opsiyonel olarak sunacaklarmış)
- Adaptif far sistemi yok (yani viraja göre dönen farlar), Xenon yok.
- Araç durduğunda motoru stop edip, frenden çekildiği an motoru çalıştıran Start-stop sistemi yok (Kia buna ISG diyor)
- Öndeki araca çarpacakken fren yapan sistem yok. (yeni Ford focusda opsiyonel olarak sunuluyor).

Tabiki bir sürü olmayan şey sayılabilir. Ancak bu segmentte arabadan şu dönem için daha fazla birşey beklemek zor. Ayrıca bu özellikler de olsaydı acaba Ceed kaça satılırdı ve de satılırmıydı?

c@n

Super Moderator
Hayirlsi diyelim...

TeamPASAOGLU

şavşat

New member
viraj aydınlatma ışığı var ama adaptif duyarlı falan tarzda değil tekerlek belli bir açı yaptımı yanıyor o kadar.
bende premium kullanıyorum yaklaşık 6 ay oldu 5000km de ben gayet memnunum robotize kavrama sistemlerine göre 1lt daha fazla yakıyor klasik şanzumanlı otm. olmasından dolayı ama arıza çıkarmaz değişim masrafı olmaz yazılımla yakıt ve performans daha bir güzel oldu bir çok açıdan rakiplerinden iyi deneme sürüşü yapmakta fayda var.