eski ceedlerde evet değişiyor. Ama yenilerde değiştirme yok ömürlük. Çok araştırdım bu konuyu kesinlikle değişmiyor...
Arkadaşlar ömürlük yağ olmaz. Daha fazla dayanıklı yağ olur. MErcedes, Bmw, Honda değiştiriyorsaki bunlar en başarılı firmalardır. Özellikle Bmw nin kullandığı ZF şanzıman çok mükemmeldir. Kia değiştirilmez desede siz değiştirin. Değiştirmenin şanzımana hiçbir zararı yok. Faydası çok.
Bu arada aracım otomatik olmadığından klavuzu okumadım. KAç lt. yağ alır bilmiyorum ama İlhan'ın anlattıklarına kısa bir yorum yapmak istiyorum;
Filtre değiştirilemiyorsa onun içinde bir miktar yağ kalıyor. Düzenli yağ değişimlerinde kalan yağ bir sıkıntı çıkarmamaktadır. Fakat Bir önceki aracımda AL4 şanzıman vardı ve 3lt. yağ kapasitesi vardı. Yetkili servis onu 5 lt. yağ kullanarak değiştiriyordu. Böylece filtredeki yağıda bir m,ktar temizliyordu. Tabi aynı yetkili servis bu yağ ömürlüktür yağ değiştirilmez demişti ama yağ değiştirme konusundada uzmanlardı.

Bostancı oto sanayi sitesinde Autootomatıccenter var. Birde avni usta var. Bunlar bu alanda uzmanlar ve İstanbul anadolu yakasının en meşhurları arasında bir kişi daha varda ismi aklımda değil şuanda ama bunlar yeterli. Arayın sorun bakalım size ne anlatacaklar. Değişiyor mu değişmiyor mu?