Ynt: Samsung'un Yeni Amiral Gemisi....
[quote author=Josefsalvatini link=topic=1321.msg40089#msg40089 date=1339492118]
Susma vakti geldi neden mı iOS 6 aciklandi digerleri bos

[/quote]
İphone malesef yenilik sunma konusunda Samsung'un gerisinde kalıyor. Geleceğin nokia sı olmaz umarım. İOS 6 ya BOS 6 desek yeridir. Yenilik diye sunulan şeylerin büyük çoğunluğu mevcut uygulamaların geliştirilmiş versiyonu. Iphone 5 in bu platformda şekilleneceğini varsayarsak, S 3 ü tercih edecek kullanıcılarının sayısı ciddi anlamda artabilir.
Ancak benim temelde smartphone teknoloijisine duruşum farklı.
İphone ilk çıktığında resmen çağının ilerisinde bir telefondu. Telefonu ilk gördüğümde ya Iphone alırım ya da alana kadar dandik bir telefon kullanırım diyordum ve de öyle yaptım. Finans sektöründe çalışmam sebebiyle şu anda kullandığım Iphone 4 elim ayağım gibi oldu. Maillerim, ajandam, kartvizitlerim, hesaplayıcılarım pekçok faydalı uygulama v.s. olunca adeta yanınızda maaş vermediğiniz bir yardımcı var gibi geliyor size.
Ama işin bir de tüketim boyutu var ki ben işin bu tarafında ciddi anlamda endişeliyim. 2.000 TL ye yakın para verip telefon alıyorsunuz ama o telefondan mesaj bile atmayı bilmiyorsunuz, Iphone 4 s almışsınız 1 hafta önce, onu satıp S3 alıyorsunuz. Etrafımda bu özelliklere sahip pekçok insan var.
Akıllı telefon kullanımında ihtiyacı olmayan ve o telefonun yeteneklerinin %95'ini kullanmayan insanların bu telefonlara binlerce TL vermesi bana son derece anlamsız geliyor.
İşin diğer tarafı da, bizim gibi kullanıcılarla ilgili. Yani teknolojiyi hakkını vererek kullanan kişileri. Şimdi ben Iphone 4 ya da Galaxy S2 kullanıcısı olsam bu telefonda yapamadığım, ama Iphone 5 ya da S3 de yapacağım ne var diye bakarım olaya. Ancak açıkça görüyorum ki şu anki telefonumun sadece işlemcisi ve ram i daha iyi diye yeni telefon almak bana mantıklı gelmiyor. Çünkü yeni smartphone lar mevcutlardan çok da fazla özellik sunamıyorlar size.
Bunlar benim şahsi görüşlerim. Herkesiz düşüncesine saygım var. Ancak bizler avrupalılardan daha kısa sürede telefon değiştirecek kadar zengin değiliz diye düşünüyorum.