rolantide titreme sorunu

10 V 7700

New member
Balıkesirden herkese selamlar. 2012 model manuel vites, dizel motorlu yeni i30 sahibiyim. Aracı aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra rolantide direksiyondan, koltuktan ve pedallardan bariz hissedilen titreme sorunu yaşamaya başladım. Senkromeçler, motor ve şanzuman takozları, şarj dinamosu kasnağı ve kasnak gergisi değiştirildi ama sorun giderilemedi. Hyundai Assan dan gelen teknik personel "normal" deyip, gitti. Ben de dava açtım. İTÜ'de bilirkişi incelemesi yapılacak. İnternetten araştırdığıma göre aynı sorun ceed'de de yaşanmakta. Bu sorunu yaşayanlar servis formlarını "e.akkurt@mynet.com" adresine yollarsa sevinirim. Bu arada avukat olduğumu belirteyim. Benim davamın sonucu epey kişiyi ilgilendirecek gibi duruyor. Çünkü kronik bir sorun sözkonusu.

Berkan

New member
işinize karışmak olmasın ama listede göremedim

bir ihtimal motor kulaklarına bakıldımı ?

Serkan OĞUZ

New member
işinize karışmak olmasın ama listede göremedim

bir ihtimal motor kulaklarına bakıldımı ?
Aynısı aklıma geldi ama sanmıyorum çünkü 2 senesini doldurmamış bir aracın motor kulakları eskiyor ise işimiz iş diyorum.

Berkan

New member
Aynısı aklıma geldi ama sanmıyorum çünkü 2 senesini doldurmamış bir aracın motor kulakları eskiyor ise işimiz iş diyorum.
valla abi sans ama ihtimal dahilinde sert kalkıslar farkında olmadan cekilen patinajlar etki yapabilir

10 V 7700

New member
İlginiz ve cevaplarıniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Kulaktan kasıt takoz ise onlar da değiştirildi ama sorun aynen devam ediyor.

branke

New member

Titreme sırasında arabanın devri ne?

ERGE

New member
Merhaba erkan bey. Bizim araçlarımız gibi yüksek hacimli motorlarda debriyaj balatası ve baskısının monte edildiği voland denilen parçada vites geçiş hareketlerindeki tepkimeyi azaltma amacıyla yaylı olur. bu sert yaylar kırıldığı zaman volandın dengesi bozulduğu için titreme yapabilir.(aracınız o tip bir volandamı sahip bilmiyorum) şayet öyle bir problem varsa bile sorun çözülecektir. ama yetkili servis kuvvetle muhtemel garanti kapsamı dışında kullanım hatası olarak değerlendirecek ve sizden yedek parça ve işçilik ücreti talep edecektir.2. olarak bizim araçlarımızda 500.000 km de değişimi uygun görülen triger zincir sistemi var. bu zincir sisteminde otomatik gergi denilen parça arızalıysa yada arıza oluşmuşsa ateşleme sisteminde zamanlamada (sibop/piston/enjektör) problem olacağı için motor sersem çalışacaktır. Bu arızanın bu tip motorda kronik olduğunu sanmıyorum. öyle birşey olsa bu şikayetlerin fazlalığı sebebiyle çözüm bulunup bu model araç sahipleri servislere davet edilir ve problem çözümsüz olmazdı. motorun rölantide çalışırken titremeleri video çekip paylaşırsanız konuya daha hakim arkadaşlarımdan görüş talep edebilirim. Geçmiş olsun diyorum umarım kısa zamanda çözümlenir.

Berkan

New member
İlginiz ve cevaplarıniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Kulaktan kasıt takoz ise onlar da değiştirildi ama sorun aynen devam ediyor.
motor kulağından kastım.motoru kaput altında tutan kısımlar sasiye birlesimi için gibide diyebilirz

mesela kırmızı yuvarlak içindeki. turucuya aldırıs etmeyin resmi koyan neden cizdiyse artık :)

Merhaba erkan bey. Bizim araçlarımız gibi yüksek hacimli motorlarda debriyaj balatası ve baskısının monte edildiği voland denilen parçada vites geçiş hareketlerindeki tepkimeyi azaltma amacıyla yaylı olur. bu sert yaylar kırıldığı zaman volandın dengesi bozulduğu için titreme yapabilir.(aracınız o tip bir volandamı sahip bilmiyorum) şayet öyle bir problem varsa bile sorun çözülecektir. ama yetkili servis kuvvetle muhtemel garanti kapsamı dışında kullanım hatası olarak değerlendirecek ve sizden yedek parça ve işçilik ücreti talep edecektir.2. olarak bizim araçlarımızda 500.000 km de değişimi uygun görülen triger zincir sistemi var. bu zincir sisteminde otomatik gergi denilen parça arızalıysa yada arıza oluşmuşsa ateşleme sisteminde zamanlamada (sibop/piston/enjektör) problem olacağı için motor sersem çalışacaktır. Bu arızanın bu tip motorda kronik olduğunu sanmıyorum. öyle birşey olsa bu şikayetlerin fazlalığı sebebiyle çözüm bulunup bu model araç sahipleri servislere davet edilir ve problem çözümsüz olmazdı. motorun rölantide çalışırken titremeleri video çekip paylaşırsanız konuya daha hakim arkadaşlarımdan görüş talep edebilirim. Geçmiş olsun diyorum umarım kısa zamanda çözümlenir.
bizim ve bizim gibi olan cogu araç çok çok büyük ihtimal ile yaylıdır . yaysızlar güce dayanıklı/sportif sürüş/draglar için idealdir daha çok

10 V 7700

New member
Teknik anlamda hiç bilgim yok diyebilirim. Bu nedenle belirttiğiniz hususları bilirkişi incelemesi sırasında dile getireceğim. Bu arada araba ilk çalıştığında ve stop ettirildiğinde de titreme oluyor. Ayrıca rolantide devir sabit duruyor.

10 V 7700

New member
Ayrıca rolantide gaza basıp mesela 2000 devirde sabitlediğimde direksiyondaki titreme kesiliyor. Gazı bıraktigimda titreme başlıyor.

ERGE

New member
sayın avukatım madem bilirkişi bekleyecek kadar sabır sahibisiniz neden biz kafa yoruyoruz ki burada. arıza çözülünce bilgilendirme olarak yazardınız bizde hem bilgi sahibi olurduk hemde o kadar araştırma yapmazdık yani:)

Berkan

New member
kesin olamıyorm burdan yazmayla ama. bence çok fena motor kulağı kokuyor hala. son yazdıklarınızdan sonra özellikle.

rölanti veya gaza basıp cekip sonra bidaha basmada falan titremede varmı ?

bide aracın kaputu acıp icine birini oturtun gaza bassın sizde/yada daha anlayan biride, motor olagandan çok titreme yapıyormu ona bakın

bunlarda varsa kesin motor kulağıdır

10 V 7700

New member
Erman Bey bu arada debriyaj baskı balata da garanti kapsamında değiştirildi. Yazınızda geçtiği için belirteyim, dedim.

10 V 7700

New member
Bu arada ceed'in i30 dan daha derli toplu bir araba olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Ceed e ayrı bir önem verildiğini düşünüyorum.

ERGE

New member
Erkan bey baskı balata demedim zaten. üzerinde çalışan voland dedim. tabi koca servis kontrol etmiştir galiba

10 V 7700

New member
Erman Bey, Eskişehir e gelirsem aracı size göstermek isterim ;-)

ERGE

New member
memnuniyetle :)