Rasim abi ve Erdoğan'a soru

Forumuzun iki usta temizlik ve parlatma uzmanına bir soru sormak istiyorum aşağıdaki ürün nasıl hiç kullandınız mı yada tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı?

zerogravity

New member
Ptfe katkıli değil ben tavsiye etmem, ayrıca milyon ürün varken bu tip ürünler niye? Fk1000 p gibi bir ürün varken veya seramik teklon cilalar varken (acemiye tavsiye) ben sana bunu önermem ;)

rayen

Super Moderator
Kullanmadım, hakkında da bir bilgim yok. Erdoğan'ın dediği gibi bu alanda çok ürün var. Fiziksel durumuna en uygun olanı ürünü tercih etmende fayda var. Erdoğan fk1000 diyor, güzel ürün kullandım ama adamı çok yoruyor. Benim listemden çıktı. :D
Eğer illa seleant kullanılacaksa benim favori ürünüm aşağıdaki linkte.
Chemical Guys - Jetseal 109 - Clean Your Car

Üzerine de aşağıdaki ürün gider. Bir ara bu ikiliyi kullanıyordum.
Collinite No. 845 - Insulator Wax - Clean Your Car

Yok iş kolay ve uzun süreli olsun diyorsan, aşağıdaki ürün daha iyi olur. Şimdi bu ürünü kullanıyorum.
Nasiol MetalCoat Nano 1 yıl Metal Yüzey Kaplama SU/YAĞ İtici 09n031 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com

ikinizede teşekkür ederim önce kolay olandan başlamak istedim rasim abinin [h=1]Nasiol MetalCoat Nano 1 yıl Metal Yüzey Kaplama SU/YAĞ İtici 09n031[/h]sipariş ettim
bu üründen sonrada fk100p yi alacağım

şavşat

New member
hazır böyle bir konu açılmışken bende koltuklarda şerit biçimindeki deri kısımlarında ki kirlenme meydana geldi . bunu hangi ürünle nasıl temizleyebilirim diye sorsam uzman arkadaşlarım rasim ve erdoğan ne derler acaba

rayen

Super Moderator
ikinizede teşekkür ederim önce kolay olandan başlamak istedim rasim abinin Nasiol MetalCoat Nano 1 yıl Metal Yüzey Kaplama SU/YAĞ İtici 09n031

sipariş ettim
Uygulamadan önce hatırlat nelere dikkat etmen gerektiğini yazayım. :)

rayen

Super Moderator
hazır böyle bir konu açılmışken bende koltuklarda şerit biçimindeki deri kısımlarında ki kirlenme meydana geldi . bunu hangi ürünle nasıl temizleyebilirim diye sorsam uzman arkadaşlarım rasim ve erdoğan ne derler acaba
Sinan aşağıdaki ürünü kullanabilirsin.
ATAS**VİNET KÖPÜK **OTO DERİ*VİNİL*PLASTİK*OTO DÖŞEME,KUMAŞ ve HALI TEMİZLEYİCİ*400ML* (ID#124492): satış, İstanbul'daki fiyat
Evde amway loc varsa ya da daha kolay temin edebiliyorsan 1/15 gibi bir oranda sulandırarak kullanabilirsin.

zerogravity

New member
Nemli mikrofiner bezle temizle abi , çıkmıyorsa beyaz kalıp sabunla mikrofiberi kopurt fazlasını sık onunla sil , kuru Mf bezlede üstünden geç sanırım yeterli olur;) cok inatciysa kimyasal olarak ATAS PLAK. 2R alırsın erdemboya dan;)

zerogravity

New member
ikinizede teşekkür ederim önce kolay olandan başlamak istedim rasim abinin [h=1]Nasiol MetalCoat Nano 1 yıl Metal Yüzey Kaplama SU/YAĞ İtici 09n031[/h]sipariş ettim
Metal coat sana 7-8 ay yeter ondan sonra fk alırsın;) metal coat üstüne fk gereksiz olur.

şavşat

New member

şavşat

New member
Nemli mikrofiner bezle temizle abi , çıkmıyorsa beyaz kalıp sabunla mikrofiberi kopurt fazlasını sık onunla sil , kuru Mf bezlede üstünden geç sanırım yeterli olur;) cok inatciysa kimyasal olarak ATAS PLAK. 2R alırsın erdemboya dan;)
dediğin gibi bir deneyeyim olmazsa rasimin ve seninde söylediğin şu atas ürününü kullanayım

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: Rasim abi ve Erdoğan'a soru

Erdoğan geçen can Meguiars iç temizleme ile çıkardı ya onu yaz

TeamPASAOGLU*

zerogravity

New member
Meguiars interior detailer urunude leke çıkarttı. Geçenlerde Can a almıştık lekeye sıkıp silince leke kayboldu bende anlamadım:) demekki hafif lekelere de etki edebiliyor;) ürünün asıl gorevi iç plastikler ve terimlerde temizlik , uv koruma;)

berkural34

New member
Havalar biraz duzeldiginde Erdogan abi onderliginde detailing bulusmasi yapalim :) bilgilerinden tecrubelerinden faydalanmak lazim :)

rayen

Super Moderator
abi hazır konu açıkken sen yaz aklımda olsun
Yazalım. :)
Aracı güzelce yıkıyorsun. Sonra izoprobil alkol bulup %50 su ile sulandırıp güzelce siliyorsun. Metalcoatı uygulamak için ya buradan uygulama bezi alıyorsun ya da gözlük bezi ile (ama ürünü fazla emmeyecek cinsten) uyguluyorsun. Hiç birşey bulamadın diyelim makyaj pedi ile uyguluyorsun. :)
Kaputa en az 20-30 fıs olacak şekilde ürünü sıkıp bez ile iyice yediriyorsun. Diğer panellerin fıslarını da artık kaputa göre ayarlıyorsun. Tüm fısları aynı anda yapma 3 er 3 er git. :)
Bu arada kesinlikle microfiber bez kullanmıyorsun, ürünü geri siliyor. 24 saat hiç bir şekilde su değdirmemeye özen gösteriyorsun.

zerogravity

New member
Yazalım. :)
Aracı güzelce yıkıyorsun. Sonra izoprobil alkol bulup %50 su ile sulandırıp güzelce siliyorsun. Metalcoatı uygulamak için ya buradan uygulama bezi alıyorsun ya da gözlük bezi ile (ama ürünü fazla emmeyecek cinsten) uyguluyorsun. Hiç birşey bulamadın diyelim makyaj pedi ile uyguluyorsun. :)
Kaputa en az 20-30 fıs olacak şekilde ürünü sıkıp bez ile iyice yediriyorsun. Diğer panellerin fıslarını da artık kaputa göre ayarlıyorsun. Tüm fısları aynı anda yapma 3 er 3 er git. :)
Bu arada kesinlikle microfiber bez kullanmıyorsun, ürünü geri siliyor. 24 saat hiç bir şekilde su değdirmemeye özen gösteriyorsun.
İpa bende var ;) bi ara uğra vereyim...

şavşat

New member
Havalar biraz duzeldiginde Erdogan abi onderliginde detailing bulusmasi yapalim :) bilgilerinden tecrubelerinden faydalanmak lazim :)
berk bende aynı şeyi aklımdan geçirmiştim ama havalar biraz daha iyileşsin o zaman yazarım demiştim. güzel bir düşünce bencede

Rasim abinin önerdiği ürün bu gün geldi iş uygulamaya kaldı fırsat bulduğum anda uygulayacağım.
resimleri paylaşırım