ali gürbüz
New member
arkadaşlar geçen hafta fullden mazot aldım ve boğazdan taşırana kadar kendı ellerımle doldurdum..
Bu gün mazotum bitti ve toplamda 1101 km yol yaptım.
Yol bilgisayarı verisine göre 100 km mesafedeki ortalamam 5.5lt gözüküyordu..
Tekrar depoyu doldurdum ve 64.43 lt mazot aldım (gene taşırana kadar) oha demek serbest =)
Kendi hesaplamalarıma göre 64.5 lt yakıtla yaklasık 1101 km yol yaptığımı görüyorum..
Ve buda yaklaşık 100 km deki ortalamamın 5,8lt oldugunu söylüyor..
Bu sebeple yol bilgisayarında çok büyük olmasa da sapmalar olabiliyor.
bu arada bu 1101 km yolun 400 km si şehir dışı geri kalanı şehir içi (istanbul trafiği) dir..
kullanım sakin dir..
bi kaç kere kaşınan olmuştu onlarla takılmıştım onun dışında agresf kullanmadım..
sprint booster yeşil kademededir.
Bu arada merak edeneler vardı,yakıt ışığı yandıktan sonra yaklaşık 170 km tem otoyolunda yol yaptım..=))depomuz en az 65 litre..zaten 64.5 lt ben mazot aldım =)
istanbuldan çıkıp izmitteki evime 3,6 lt ortalama ile gittim kendi rekorumdur.
kısacası araçlarımız uzun yolda kullanmayı çözebilirsek en az yakan araçlardan biridir.
not: Araç manuel dir.
Saygılarımla
Bu gün mazotum bitti ve toplamda 1101 km yol yaptım.

Yol bilgisayarı verisine göre 100 km mesafedeki ortalamam 5.5lt gözüküyordu..

Tekrar depoyu doldurdum ve 64.43 lt mazot aldım (gene taşırana kadar) oha demek serbest =)

Kendi hesaplamalarıma göre 64.5 lt yakıtla yaklasık 1101 km yol yaptığımı görüyorum..
Ve buda yaklaşık 100 km deki ortalamamın 5,8lt oldugunu söylüyor..
Bu sebeple yol bilgisayarında çok büyük olmasa da sapmalar olabiliyor.
bu arada bu 1101 km yolun 400 km si şehir dışı geri kalanı şehir içi (istanbul trafiği) dir..
kullanım sakin dir..
bi kaç kere kaşınan olmuştu onlarla takılmıştım onun dışında agresf kullanmadım..
sprint booster yeşil kademededir.
Bu arada merak edeneler vardı,yakıt ışığı yandıktan sonra yaklaşık 170 km tem otoyolunda yol yaptım..=))depomuz en az 65 litre..zaten 64.5 lt ben mazot aldım =)
istanbuldan çıkıp izmitteki evime 3,6 lt ortalama ile gittim kendi rekorumdur.
kısacası araçlarımız uzun yolda kullanmayı çözebilirsek en az yakan araçlardan biridir.

not: Araç manuel dir.
Saygılarımla