Portatif oto yıkama makinasi

babıesrar

New member
Su gelmezse hava yapar, bu doğrudur ama sizin cihazda bahsedilen asıl konu su basıncıdır. Bu basıncın 12 voltla sağlanamayacağı söylenmiştir. Örneğin, 110 bar basıncı olan bir makinayı su bağlantısı olmadan çalıştırın, makina çalışmaya devam eder sonuçta motoru yakar. Ama çeşmeyi açın su makinaya girsin hemen çalışmayı standby'a alır yani tetiğe basınca çalışır, basmazsan çalışmaz. Tabi çaresizlik bir çok arayışı da beraberinde getiriyor. Ama ne yazık ki, bazı uygulamalar gerçek anlamda çözüme ulaşmamızı sağlamıyor. Ki ben bu konuda her türlü yöntemi denemiş bir adamım. Çözümü ancak 110 bar basınçı olan bir makinada buldum. Onu da almamın bir tek nedeni var, makinayı kullanacak yer bulduğum için. Yoksa onu da almazdım. Neyse alınmış, alınmıştır. Kullanın, test edin, deneyimlerinizi bize aktarın. Bekliyoruz. :)
Rasim abi şu aleti almayı düşünüyorum LAVOR STM 150 YÜKSEK BASINÇLI YIKAMA MAKİNASI-Yıkama Makineleri-LAVOR-Hirdavatdukkan.com ! Dükkan sizin.. yalnız bununla hortum arasında bi bağlantı olması lazımmış. Burdaki nalburlar nal nal :D baktılar anlamadılar. Siz sanırım kullanıyorsunuz benzer bişey? Nerden bulabilirim bu aparatı ?

rayen

Super Moderator
Senin almayı düşündüğün alete baktım fiyatı yüksek. Bence amatör kullanım için değmez. Ama illa alıcam diyorsan birşey diyemem. Vereceğim linkteki seti kullanıyorum ben. Makinasını almazsan sadece köpük yapan foam lanceyi alabilirsin. Senin alacağın makinaya uyumludur ama yine de erdem boyadan ibrahim beye telefonda danışmanda fayda var.

FOAM LANCE KÖPÜK YAPAN APARATI SET + Lavor Yıkama Makinası POWER 19**= 335TL*KARGO ÜCRETSİZ* (ID#318958): satış, İstanbul'daki fiyat

rayen

Super Moderator
Aletin su girişine bağlanacak aparat aşağıdaki linkte. Bir de bunun hortuma gelen kısmı var. Oda 2. linkteki tabancadan bağımsız olan küçük parça
https://www.hirdavatmarketim.com/34-Disi-Hortum-Musluk-Adaptoru-Disi-DY-8017,PR-15670.html
GARDENA SPREY SULAMA TABANCASI+ADAPTÖR GittiGidiyor'da 77931595
Alman gereken foam lance de.
FOAM LANCE KÖPÜK YAPAN APARAT+5KG PRETEO CİLALI YIKAMA ŞAMPUANI*LAVOR YIKAMA MAKİNASI UYUMLU* (ID#246101): satış, İstanbul'daki fiyat
Tek satmıyorlar bildiğim kadarıyla şampuanla aldığında ekonomik oluyor. Kış için atas dls 150 yaz için atas preteo şampuanını kullanabilirsin.

babıesrar

New member
Abi aradım aldigim yeri içerikte foam Lance dahil dediler. Onu ayrı almam gerekmiyor anladigim kadarıyla. Yanlız şampuan SONAX var. O bitince alırım artık. Çok teşekkür ederim bu arada abi

rayen

Super Moderator
Foam lance diye sattıkları bir köpük aparatı var, bu seni hayal kırıklığına uğratır. Eğer sattıkları alet erdem boyadan linkini verdiğim foam lance ise al, yoksa dediğim gibi köpük yaptığı iddia edilen bir aletse hiç bulaşma. Sen yine de aletin bir fotosunu gör, öyle al.

metin

New member
195 tl one öyleya ben daha önce yıkana makinası almıştım onun içinden çıkmıştı makinayı 135 tl almıştım o aparat altın kaplamamı

Çok şey bilmek önemli değil önemli olan doğruları bilmektir

rayen

Super Moderator
Mal ithal olunca öyle oluyor maalesef. :)
Sistem güzel olduğu için ben verdiğim paraya acımıyorum. Zaten bunun 40 Tl'si şampuan. :D

06meto06

New member
Su gelmezse hava yapar, bu doğrudur ama sizin cihazda bahsedilen asıl konu su basıncıdır. Bu basıncın 12 voltla sağlanamayacağı söylenmiştir. Örneğin, 110 bar basıncı olan bir makinayı su bağlantısı olmadan çalıştırın, makina çalışmaya devam eder sonuçta motoru yakar. Ama çeşmeyi açın su makinaya girsin hemen çalışmayı standby'a alır yani tetiğe basınca çalışır, basmazsan çalışmaz. Tabi çaresizlik bir çok arayışı da beraberinde getiriyor. Ama ne yazık ki, bazı uygulamalar gerçek anlamda çözüme ulaşmamızı sağlamıyor. Ki ben bu konuda her türlü yöntemi denemiş bir adamım. Çözümü ancak 110 bar basınçı olan bir makinada buldum. Onu da almamın bir tek nedeni var, makinayı kullanacak yer bulduğum için. Yoksa onu da almazdım. Neyse alınmış, alınmıştır. Kullanın, test edin, deneyimlerinizi bize aktarın. Bekliyoruz. :)

öncelikle ben zaten oto yıkamalardaki gibi bi basınç beklemiyorum , bunu beklemek aptalca olur . yazdıklarıma dikkat ederseniz asıl bahsadilen konu basınç değil , sadece şebeke suyuna bağlanmaksızın vede elektriklede uğraşmadan su fışkırtmak , aracın üstündeki tozu indirmek hepsi bu kadar.

06meto06

New member
aleti hafta sonu kullandım tek kelimeyle süper. 2 tane 5 litrelik su aldım biraz şampuanlı su yaptım once onu püskürttüm , sonra micro fiber eldivenle hem püskürtüp hem üzerinden geçtim .
birçok kez hava yapıyomu die hortumu sudan çıkarıp bekledim , suya sokunca tekrar su püskürtmeye devam ediyor ,hava mava yapma sıkıntısı yok. benim kullanim amacıma tamamen uygun istediğim tamda buydu , yazın 2 günde 1 indiririm tozu. Ayrıca güneş altında yıkadığım halde kireç lekesi oluşmuyor . bilginize...
simdi altında hazne takmak için bi yer var ona uyumlu bi köpük haznesi alıp onu deneyeceğim.

akenatons

New member
Metin öncelikle hayırlı olsun. Ben sana şunu sormak istiyorum bu aletin çakmaktan aldığı enerji ile oluşturduğu basınç, mesela jantlardaki lekeleri çıkaracak kadar güçlü mü? Örnek bir video ekleme imkanın olursa çok faydalı olur kanaatindeyim.

06meto06

New member
Metin öncelikle hayırlı olsun. Ben sana şunu sormak istiyorum bu aletin çakmaktan aldığı enerji ile oluşturduğu basınç, mesela jantlardaki lekeleri çıkaracak kadar güçlü mü? Örnek bir video ekleme imkanın olursa çok faydalı olur kanaatindeyim.
teşekkürler , tekrar söylemek istiyorum bunda otoyıkamalardaki basıncı elde etmeniz mümkün değil , benim arabanın jantlardaki hafif balata tozunu attı ama yerleşik kurumu çıkartmaz. zaten ben boyadaki tozu akıtmak için aldım , 2 günde 1 su tutuncada zaten balata tozu birikmeden akıtır bu basınç. tabancanın ağzında ayarı var , uygun ayarda kullanmak lazım. haftaya bi video koyarım

metin

New member
Bende trifaze makina var 130 bar su basıncı var berkay,yusuf,fatih,ali gürbüz biliyor o halde bile balata tozu sadece su basıncıyla çıkmıyor ilaç kullanmak gerekiyor o makinayla hiç çıkmaz motor temizleme ilacı atıp öyle yıkıyorum 10 numara oluyor

Çok şey bilmek önemli değil önemli olan doğruları bilmektir

babıesrar

New member
Rasim abi iki sorum olacak:
1) Lavorun makinayı bugün 5 6 gibi deneyeceğim. Evde bi çalıştırayım dedim banyoda. Alet yeterince tazikli çıkarmadı suyu. Acaba tabancaya giden hortum ve musluğa bağlı hortum haliyle kıvrımlı olduğu için mi olmadı? Ev içinde olduğum için düp düzgün durmadı ikisi de.
2) Musluğu hızlı akıtacak şekilde açmamak lazım sanırım. Her seferinde hızı arttırdığım anda musluktan çıktı hortum. Velhasıl musluğu sonuna kadar mı yoksa az mı açmak lazım?

rayen

Super Moderator
1. Tabanca hortumunun kıvrılması ile ilgili bir durum yok.
2. Yapman gereken bahçe hortumunu çeşmeye kelepçe ile sıkıca bağlaman, yani su ne kadar az veya çok olsun bir basınç olacağı için hortum musluktan atar.
Yapman gerekenler.
Bahçe hortumunu musluğa kelepçele, suyu sonuna kadar aç, makinayı çalıştır. Hepsi bu kadar.
Ayrıca bir püf noktası daha var dikkat etmen gereken. Çeşmeden gelen suyu kesip tabancaya basarak makinayı çalıştırırsan tetiği bıraksan da makina durmaz, makinayı yakabilirsin o yüzden su bağlantısı yokken makinayı çalıştırma. Bir uyarı daha, işin bitti makinayı topluyorsun suyu kestin, makinayı kapadın tetiğe bir kez bas ki içindeki basıncı atsın yoksa tabanca hortumunu makinadan ayıramazsın. Bunu yap biraz bekle sonra tabanca hortumunu makinadan kolaylıkla ayırabilirsin.