Portatif oto yıkama makinasi

06meto06

New member
Arkadaşlar, uzun süredir araştırdığım ,yeni bir otoyıkama makinası sipariş etmiş bulunmaktayım .:eek:
220 ile değilde çakmaktan aldığı enerji ile çalışıyor.
tabi gelmesi 3 hafta kadar sürecek sanırım...
bir şebeke elektrik yada su kaynağına ihtiyaç yok , al bir 5 lt. lik pet su salla hortumu içine yıka oooh.:cool: kireç derdide yok

aLi

Yönetim Ekibi
Hayirli olsun, ürünle ilgili aciklama ve detaylari kullandiktan sonra bekliyoruz :)

c@n

Super Moderator
Hayırlısı olsun.... Detaylı inceleme bekliyoruz.... :D:D

Srhn

New member
Hayırlı olsun güle güle kullanın

berkural34

New member
Hayirli olsun . Cinden mi siparis ettiniz ?

zerogravity

New member
Hayırlı olsun, üzüleceksiniz şimdiden söyleyeyim, ürün Çin malı , kovadan su çekerken bu tip aletlerin hepsi/tamamı hava yapar , hava yapan alet çalışmaz , calışması için musluğa hortumla takip havasını aldıktan sonra kovaya hortumu atıp cektirebilirsiniz , aman dikkat bu şebeke suyundan çıkarınca sakın tetiğe basmayın basarsanız tekrar bağlamanız lazım. Su ana kadar herseyin iyi gittiğini düşünürsek aslı hüsran tetiğe basınca basınçl suyun gelmediğinde olacak, bu kadar uğrasa sonuc sizi üzecek , yol yakınsa almayın derim;)

Herseyini kaybedebilirsin, dostlarını asla kaybetme…

omurkadir

New member
Hayırlı olsun deneyin bakalım benim de umudum yok pek

zerogravity

New member
He unutmadan rayen nickli Angara temsilcimiz Rasim ağabey her haftasonu amme hizmeti olarak forumdaslarin arabasını yıkıyor :D:D:D

Herseyini kaybedebilirsin, dostlarını asla kaybetme…

rayen

Super Moderator
Elbette su ve elektrik bulan herkesin arabasını yıkıyoruz Erdoğan Bey. Siz de gelin, sizin de arabanızı yıkayalım. :D
Satın alınan alet konusuna gelirsek, çakmak çıkışından alınan enerjiyle bir aracı yıkamaya yetecek basıncı yakalamak çok zor diye düşünüyorum. Çok para vermediyseniz, merakınızı gidermek için alın derim ama ciddi bir para söz konusuysa (örneğin 100 Tl üzeri) siparişi iptal etmenizi öneririm.

bir.mann

New member
Merhaba,
Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama bu alet işinize pek yaramayacaktır tahminimce. Ben 120 bar'lık makine almıştım, o bile yıkamacılardaki makinelerin yarısı kadar güçlü. Kovayla yıkasan 20 dk.da bitecek işlem, aletin hortumuydu , elektriğiydi, bağlamasıydı falan derken 1 saati geçiyor, yorgunluğu da cabası. Ben 3. kattaydım, 20 metre hortum kablo vs ile uğraşıyordum.
Bazı benzincilerde 1 TL'ye çalışan basınçlı su makineleri var. Onlardan kullanın derim.

06meto06

New member
zaten burda onemli olan metrelerce kablo yada hortumla uğraşmamak. küçük bişey olduğundan arabada yerde kaplamaz. malum araba siyah ve sürekli uzerine yapışan tozu indirmek lazım, detay yıkama amaçlı değil . bundakı amaç su püskürtmek , sonuçta yumruk kadar motoru var.
videolardan izlediğim kadarıyla da basınç olarak yeterli . gelsin bir kullanayımda hevesim geçsin :p

ceedorf

New member
Hayırlı olsun.
Çakmağa bağlanıyor desiniz,yıkama esnasında kabloyu taktığınızda kapı yada bagaj belli bir miktar açık kalacak o zaman.

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

rayen

Super Moderator
Bu tür aletlerin kabloları ince olduğu için kapının açık kalmasına gerek yok. Kapı yavaşça kapatılır kablo fitillerin arasında kalır, ezilmez. Uzun süre aynı yerde kalmayacağı için fitillerde de iz yapmaz, fitili yıpratmaz.

06meto06

New member
evet beyler makina geldi ,
:mad: çalışmaz , hava yapar diyenler için kısa bi deneme yaptım. 500lük pet şişenin içine daldırdım hortumu su bitti , içindeki suyu attı , hava gelene kadar bastım tetiğe, sonra yeni bi şişe açtım taktım hava falan yapmıyor .
yarın denicem tam olarak...

c@n

Super Moderator
Tam testiin sonucunu bekliyoruz o zaman... bakalım kim haklı çıkacak... :D :D :D

metin

New member
Alınmışa bize hayırlı olsun demek düşer güle güle kullan hayırlı olsun

Çok şey bilmek önemli değil önemli olan doğruları bilmektir

zerogravity

New member
evet beyler makina geldi ,
:mad: çalışmaz , hava yapar diyenler için kısa bi deneme yaptım. 500lük pet şişenin içine daldırdım hortumu su bitti , içindeki suyu attı , hava gelene kadar bastım tetiğe, sonra yeni bi şişe açtım taktım hava falan yapmıyor .
yarın denicem tam olarak...
Hemen sitem etmeyin tecrubelerimizi paylaşıyoruz ;)

Kendini bil…

rayen

Super Moderator
Su gelmezse hava yapar, bu doğrudur ama sizin cihazda bahsedilen asıl konu su basıncıdır. Bu basıncın 12 voltla sağlanamayacağı söylenmiştir. Örneğin, 110 bar basıncı olan bir makinayı su bağlantısı olmadan çalıştırın, makina çalışmaya devam eder sonuçta motoru yakar. Ama çeşmeyi açın su makinaya girsin hemen çalışmayı standby'a alır yani tetiğe basınca çalışır, basmazsan çalışmaz. Tabi çaresizlik bir çok arayışı da beraberinde getiriyor. Ama ne yazık ki, bazı uygulamalar gerçek anlamda çözüme ulaşmamızı sağlamıyor. Ki ben bu konuda her türlü yöntemi denemiş bir adamım. Çözümü ancak 110 bar basınçı olan bir makinada buldum. Onu da almamın bir tek nedeni var, makinayı kullanacak yer bulduğum için. Yoksa onu da almazdım. Neyse alınmış, alınmıştır. Kullanın, test edin, deneyimlerinizi bize aktarın. Bekliyoruz. :)