paşaoğlu güvencesi ile ankara da yazılım yaptırmak isteyenler

HARUN

New member
Ynt: paşaoğlu güvencesi ile ankara da yazılım yaptırmak isteyenler

[quote author=metes78 link=topic=1813.msg49792#msg49792 date=1354027671]
Hem markaya hem de dizele yeni olduğumdan soruyorum Yusuf Bey: yazılım ile beygir artırımı mı yapıyorsunuz yoksa tüketimi mi azaltıyorsunuz? Daha önemlisi, her ikisi birden yapılabiliyor mu?
[/quote]

her ikisi aynı anda yapılıyor.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Aynı şekilde güç ve tork yukseldiginden tüketim düşüyor otomatik olarak

argovolkan

New member

Yakıt tüketimi düşüyor..Buna eminim farketti bende..

gorkemsin

New member

kusura bakmayın. konu ile ilgili hiç fikrim olmadığından soruyorum. ben bu yazılım işinin motora zararları nedir onu merak ediyorum. hiç bir zararı yoksa fabrikasyon neden bunu yapmıyorlar. her üretici aracı daha güçlü olsun daha az yaksın ister. öyle değilmi.

ali gürbüz

New member

egzos emisyon değerlerini aşmamak buna bi etken.

inimicus

New member

Valla benim Onno Usta'dan takip ettiğim kadarıyla (otohaber dergisi) yazılım atılmış arabada turbo daha yüksek devirde çevirme yapacağı için ömrü kısalırmış. Bir de yazılım atılan arabanın 40000 km'de bir carbon clean'le temizlenmesi gerekirmiş. Hatta yazılım atmadan önce carbon clean yapılmasını da öneriyor ustamız.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Carbon clean yerine arada 1 depo gtl alın gazları tertemiz oluyor ve denedim ve tertemiz çıktı monifold contasindan değişirken araç 40.000 de

optimus_prime

New member
Re: Ynt: paşaoğlu güvencesi ile ankara da yazılım yaptırmak isteyenler

[quote author=josefsalvatini link=topic=1813.msg1#msg1 date=1354225238]
Carbon clean yerine arada 1 depo gtl alın gazları tertemiz oluyor ve denedim ve tertemiz çıktı monifold contasindan değişirken araç 40.000 de
[/quote]

Gazları derken gazlayın mi demek istedin abi?

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

c@n

Super Moderator

Aynen.... ;D ;D

gorkemsin

New member

su ana kadar verilen cevaplardan anladığım bir tarafı iyi ederken öbür tarafı kötü ediyor bu yazılım işi. Zaten üretici motoru bu şekilde çalıştırmasının nedeni (fabrikasyon yazılım) dengeyi bu şekilde tutturmasıdır şeklinde bilmeden de olsa yorum yapacağım. Aklın yolu bir. Bu işten ben bunu anlar ve bu yazılım işine şu ana kadar okuduklarımla girmem diyorum. Neden girmem? Aracı örneğin 80000 km benden alacak kişi 5000 km binip turbo arızası için servise giderse o kişinin hakkını nasıl öderim. Tabi söyleyebilirsin böyle böyle dersin. Lütfen kimse yanlış anlamasın. Sözüm meclisten dışarı. Herkes kendini biliyor. Ama arabasına yeni yazılım attıranın % kaçı arabasını satarken ben arabaya yazılım attırdım sonrada orjinal yazılımına döndüm ve satıyorum der. Bu yazılım işini hiç bilmezdim. Hiç dizel arabamda olmamıştı. İkinci el almayı düşünürken babam dediki ikinci el dizel araç alınmaz dedi. Baba sen eski kafasın dedim ama galiba haklıymış.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Bunları anlamış olabilirsin ama o sistem öyle calismiyor :)
Herkes kendi düşüncesi ile yaşar ve her düşünceye saygı duyarım ama hak hukuk kısmı biraz yanlış olmuş
Mesela bazı insanlar arabayi çok hor kullanır atıyorum arabayi satar ve amortisor bozulur burada o kişi sattığı adamın hakkını yemiş mi oluyor bilmem anlatabildim mi

optimus_prime

New member
Re: Ynt: paşaoğlu güvencesi ile ankara da yazılım yaptırmak isteyenler..

[quote author=josefsalvatini link=topic=1813.msg1#msg1 date=1354286891]
Herkes kendi düşüncesi ile yaşar ve her düşünceye saygı duyarım ama hak hukuk kısmı biraz yanlış olmuş
Mesela bazı insanlar arabayi çok hor kullanır atıyorum arabayi satar ve amortisor bozulur burada o kişi sattığı adamın hakkını yemiş mi oluyor bilmem anlatabildim mi
[/quote]

Aynen katiliyorum. Genelleme olacak ama yazilim yaptiran insanlar turboya daha itinali davranirlar. İlk calistirmada isitmak olsun, kapatmadan once sogutmak olsun. Gecen arkadasin yanina bindim, ne sabah 5 derece olmasina ragmen motoru isitmak, ne gazladiktan sonra turboyu dinlendirmek. Simdi kim daha fazla hak yemis olur?

erendurmus

New member
Ynt: Re: Ynt: paşaoğlu güvencesi ile ankara da yazılım yaptırmak isteyenler..

[quote author=optimus_prime link=topic=1813.msg50100#msg50100 date=1354297681]
Aynen katiliyorum. Genelleme olacak ama yazilim yaptiran insanlar turboya daha itinali davranirlar. İlk calistirmada isitmak olsun, kapatmadan once sogutmak olsun. Gecen arkadasin yanina bindim, ne sabah 5 derece olmasina ragmen motoru isitmak, ne gazladiktan sonra turboyu dinlendirmek. Simdi kim daha fazla hak yemis olur?

[/quote]
+olarak zamanından önce bakımları da ekleyelim

gorkemsin

New member

[quote author=josefsalvatini link=topic=1813.msg50085#msg50085 date=1354286891]
[/quote]

baya bir şey yazılmış galiba yorumum sonrası. şu önceki sayfaları görememek kötü. sanırım benim dediğimle ilgili yorumlar yazılmış. josep; ya ben yanlış aktardım yada yanlış anlaşıldım. dediğinde haklısın. amortisör bozulduysa hakkını yemiş olmaz bencede. ama benim kastettiğim bu değil. yazılımda yaptırabilirsin. yazılım yapmak yanlış birşeydir de demiyorum ben. ama biri arabayı 8 sene böyle kullandıktan sonra satrken fabrikasyon yazılıma dönüp bunu arabanın yeni alıcısından saklarsa o zaman alıcının hakkını yemiş olur diyorum. bunu saklayan kişiyede saklamayan kişiyede ben bir şey diyemem. benim haddime değil.ama ben olsam biri bana dese ben böyle yaptım. Arabayıda piyasasının 2 binde altına veriyorum dese açıkcası yinede o araçtan ben uzak dururum.( şu ana kadar yazılım olayından anladığım kadarıyla.) belkide benimki takıntı. benim aldığım arabadan ufacık bir ses geliyor,çıldırıcam bulamadım. biraz takıntılıyım anlayacağın. bu benim kişisel fikrim. ancak şunu tekrar belirtmek isterim, bende bazen özeniyorum. yaptır yazılım,daha az yaksın,daha güçlü olsun. ama ne bilim orijinallik benim takıntım galiba.bide satarken ne yapacağım ileride diye düşündüğümden.

saygılar

ali gürbüz

New member

aslında 2. el zaten herzaman bir risk taşır. sadece yazılım ile ilgili değil. komple bi risktir.

alıcıların bunu göze almaları gerekir en baştan : )

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Düşüncene saygı duyuyorum ama yine söylüyorum sekiz sene kullanan kişi orjinal haline çevirip vermez :)

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Bide bizde satan herkes yazılımlı sattı :)

c@n

Super Moderator

Valla yazılım lı olan aracın bakımı yazılımsız olandan dah iyi yapılır... neticede iyi bakımlı olduktan sonra risk çok azdır... nice kişilerden çok daha iyidir bizim gibi insanların kullandığı yazılımlı araçlar...

gorkemsin

New member

[quote author=josefsalvatini link=topic=1813.msg50110#msg50110 date=1354309414]
Düşüncene saygı duyuyorum ama yine söylüyorum sekiz sene kullanan kişi orjinal haline çevirip vermez :)
[/quote]

yine söylüyorum demişssin. ben önceki yazılanları görmediğimden.
doğrudur. orjinal haline çevirmiyordur. yani bu işler o şekilde yürüyordur bilemem.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Düşüncene saygı duyma kısmı,:)