Otomobille Avrupa turu yapmak için önerileriniz

rayen

Super Moderator
Arkadaşlar temmuz ayında Belçika/Ghent'te bulunacağım. Dönüşte trenle Amsterdam, Paris, Köln, Viyana, Roma, Venedik gibi şehirleri gezerek geleyim diye düşünmüştüm. Ancak, trenle dolanmak biraz rezillik, biraz da pahalı (2 yetişkin, 1 öğrenci 2600 Tl+yaklaşık 600 Tl uçak bileti tutuyor) olacak gibi geldi. Ve niye aracımla gitmeyeyim diye düşünmeye başladım. En fazla 2000 Tl yakıt harcarım.
Kısa bir araştırma yaptım ve yaklaşık gidiş dönüş 8 bin km yol yapacağım.
Araştırdım ehliyetimi schengen üyesi ülkelerde kullanabiliyorum. Ama Prag'a uğramak istediğimde Çek Cumhuriyeti'nde kullanıp kullanmayacağım hakkında net bir bilgi edinemedim. Diyeceksiniz ki, daha 5 ay var bu acele ne? :)
Ben bu tür işleri son güne bırakan bir adam değilim, şimdiden kalacağım otelleri belirlemeye başladım. Bir aksilik olmazsa bu programımı uygulayacağım.
Şimdi hem araçla ilgili, sigorta vs. gibi yapmam gerekenler, hem de seyahat sırasında dikkat etmem gerekenler hakkında bana neler önerirsiniz? Mutlaka görmem gereken şehirler önerir misiniz?

c@n

Super Moderator
Benim tek onerecegim, gemi ile trieste ye gecmen ve yolculuga Italya'dan baslaman... en saglikli ve guzeli o.... ben is icabi tum italya yi araba ile gezdim, her santimetre karesini tavsiye ederim.... ama cok guneylere inme, tehlikeli..... :):)

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

J

Josefsalvatini

Guest
Ynt: Otomobille Avrupa turu yapmak için önerileriniz

abi öncelikle bravo araba en mantıklısı ve izmir italya gemi iyi secım olur

zerogravity

New member
Otomobille Avrupa turu yapmak için önerileriniz

Abi uzun iznim olsada beraber kacsak 2 aile super olurdu ama ne yazikki olamiyor:(:(
Cok yerinde karar vermissin bence de...

rayen

Super Moderator

İyi olurdu Erdoğan. Malum bende tatil çok. ;D
Şimdi yeşil sigorta dedikleri yurtdışında geçerli bir trafik sigortası varmış. Bunu yaptırmak zorunlu mu acaba? Araç için fazladan yapılması gereken resmi bir işlem var mıdır? Şimdi gider Bulgaristan'da birinin üzerine çıkarsak, ne olur? Bizim tur başlamadan biter mi? Çok meraklıyım yahu!..

rayen

Super Moderator

[quote author=Josefsalvatini link=topic=1040.msg28495#msg28495 date=1330320429]
abi öncelikle bravo araba en mantıklısı ve izmir italya gemi iyi secım olur
[/quote]
Teşekkürler Yusuf. 4 temmuzda Belçika'da olmalıyım. Okul 29 haziranda kapandığından biraz hızlı hareket etmeliyim. İtalya'da biraz oyalanmayı düşündüğüm için, dönüşte uğramak uygun olacak. Bu arada giderken Belgrad, Zagreb'i de şöyle bir dolanayım diyorum.

amorusso

New member

Abi yesil sigorta zorunlu, olmadan zaten kapidan cikamiyorsun, zorunlu sigortanin yurtdisinda devami gibi dusun,
ayrica kasko policene de yurtdisi teminati eklemeni tavsiye ederim, police tutarina ve seyahat ettigin ulkere gore bedeli var.
Gittigin ulkelerde yol pulu alman lazim (vignette) , her ulkede sureli olarak satilir, 7 gun - 15 gun vs, ulkeden ulkeye degisir,
kimisinde elektronik denetim var, kameradan kimisinde trafik polisi denetleyebiliyor, bazi yerlerde cezai saglam diye biliyorum.

Seyahat konusunda ise, Italya'da Milano, Floransa, Roma, Venedeki tavsiye ediliir, fakat tum bu sehirlerde otoparkli otel bul,
konkladigin yerde arabayi birak, metro ile gez, aynisi diger Avrupa sehirleri icin gecerli, yoksa kural ihlalinde yasak parktan, bir tone ceza yersin, yogun trafikte cabasu :) Iyalyanini guneyi cok sakat sakin inme arabanin calarlar :)

Schengen'in veya yesil pasaportun varsa elinin kolunu sallaya sallaya gezersin, ailediklerin de vize durumunu arastir.
Almanya'da Ibis hoteller cok uyugun, konforda fena degil, ama dikkat oncesinden rezervasyon yapman lazim, internet uzerinden, bir sonraki destinasyona giderken kaldigin hotelden de yapabilirsin rezervasyonu...

Simdilik aklima gelen bunlar, ilave olursa yazarim yine :):)

TR plakali Arac ile gitmek guzel fikir, ama ben gemi + AB plakali kiralik arac taviye ederim :)

rayen

Super Moderator

Sağol Ercan, önerilerini dikkate alacağım.
Bir de araç için triptik (Gümrüklerden geçiş belgesi) almak zorunluymuş galiba. Feribot seferlerine bakarken uyarı çıktı. Nedir bu işin aslı?

J

Josefsalvatini

Guest

[quote author=rayen link=topic=1040.msg28516#msg28516 date=1330335330]
Bir de araç için triptik (Gümrüklerden geçiş belgesi) almak zorunluymuş galiba. Feribot seferlerine bakarken uyarı çıktı. Nedir bu işin aslı?
[/quote]evet abı oda var ama basıt bırsey
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46749.0

amorusso

New member

[quote author=rayen link=topic=1040.msg28516#msg28516 date=1330335330]
[/quote]

Triptik hikaye oldu diye biliyorum, 30-40 lira parani aliyorlar bosu bosuna, Turing kurumu veriyor, ben gittim 2008'de aldim, kapida sormadilar bile, zaten uzerinde kocaman sadece Turkiye'de gecerlidir yaziyor :) 2010'da cikis yaptigimda da sormadilar.
Ama kafam rahat olsun diyorsan 30 lira bagisla Turing kurumuna :):)