Bu işi olması gerektiği gibi yapabilip bi de üstüne dört dörtlük anlatımından ötürü tebrik ediyorum dostum...
Yıllardır otomatik kullanırım ve bu sorunu kaç forumda, kaç servis ve ustayla tartıştım, hatırlamıyorum ama ben her zaman bu yağ olayına dikkat ettim, bu otomatik şanzımanlarda sorun yaşayanlar emin olun bu şanzımanı kullanmayı ve bakımını bilmedeklerinden binlerce liralık mağduriyetler yaşıyorlar. Markalara göre değişiyor, 45-60-90-100 bin diye farklı tavsiyeler mevcut malumunuz ama ben şahsen min 30, max 45 binde değişmesi gerektiğini düşünüyorum, zira bi yağın kimyasal olarak bundan daha fazla km de, yapısı bozulmadan işlevini yerine getirebileceğine inanmıyorum
Dizel otomatik Ceed im, 44.000 de, bu şubat tatilinde 41 binde henüz bakıma 4 bin km olmasına rağmen periyodik bakımını yaptım, yine şahsi fikrim, 15.000 km bakım aralığı fazla bana göre, 10.000 i geçmeyin derim ben, niye mi?.max 200-250 TL lik bir masrafı çok görmeyip buna dikkat ederseniz, aracınıza ömürlük binersiniz, sizi hiç üzmez...5.000 km önce olsa ne olmasa ne...
Bu bakımım esnasında acemi çırak motor karterini şanzıman karteri ile karıştırıp yanlışlıkla şanzıman yağını boşaltınca

mecburen onu da değiştirdim ama malesef layıkı ile olmadı sizinki gibi... 3 lt yağ değişti, e şimdi noldu... eskisinden az daha temiz bi yağ var şanzımanda, nasıl motor yağı değişince filtreyi de değiştiriyosanız, şanzımandaki bu filtrenin de değişmesi ve o mıknatısların da temizlenmesi şart, yoksa hiçbir anlamı olmuyo bu işin...neyse...buna da şükür, hiç olmamasından iyidir dedim, çıkan yağ resmen kahverengi, (ki orjinali kızıldır bilindiği üzere) içinde kum var sanki, hiçsir usta inandıramaz beni değişmez dile, niç anlamayan biri bile bunu idrak edebilir...aslında bunun kompresörlü aleti olsa millette, (ki şimdiye dek motor yağı için bile kullanan görmedim) sistemin tamamı 7 lt değişir ama filtre yine sorun...
En iyisi sizin yaptığınız, kendi işini kendin görücen, keşke bi de video çekseydi siz bunu yaparken...o "değişmez" diyen çok bilmişlere bi izletseydik...