Otomatik Şanzıman Problemi

khf

New member
Herkese tekrardan merhaba. Otomatik şanzımanı daha tanımadığım için merak ettigim bir konu daha var.

Önce durumu anlatayim ve bu durumun normal olup olmadığını sormak istiyorum.

Örneğin 45 km hız ve 2200 devir ile düz yoldan yokuş aşağı yola doğru giriyorum, haliyle araba aşağı doğru giderken hız ve devir biraz daha artiyor, belli bir mesafe sonra da sanki boşa atmış gibi devir 800 e düşüyor ve araba daha kolay hızlanmaya devam ediyor.

Bu durum sizde de aynı mı ve normal mi?

Saygılar.

inimicus

New member
Bu dediğiniz olay sırasında gaza basıyor musunuz? Yoksa araç kendi kendine mi giderken oluyor? Siz gaza basınca vites yükseltir ve devrini bulur araba.

khf

New member
Hocam videosunu çektim.
sadece başlangıçta hızlanırken gaza bastım, haricinde gaza basmadım.
Yalnız şu dikkatimi çekti; araç, vites boşta gibi kendini bırakıp hızlanmıyor, biraz daha yavaş hızlanıyor.

Bu normal bir durum mudur? Saygılar.

[video=youtube;rN7ydO7-y1c]https://www.youtube.com/watch?v=rN7ydO7-y1c&feature=youtu.be[/video]

inimicus

New member
Bence bir problem yok, arabaya ivmeyi başlangıçta siz verdiğiniz için, yani araba zaten var olan bir hızla yokuştan aşağı inmediği için vitesin motor freni etkisi yapması normal. Hatta benim Astra'da bunu ivmelenmişken de yapıyor vites ve bazen gaza basıp vites yükseltmek zorunda kalıyorum. Gayet normal bir gidiş gördüm ben videoda.

khf

New member
Peki vitesteyken hızlanmasına rağmen neden devir saati yükselmiyor?

msi

Member
Eğerki araç ilk çalıştığında geri viteste vurma yapmıyorsa sorun kesinlikle yağ.... Tecrübe ile sabittir;)
Merhaba, konuyu hortlatmak gibi olacak ama aracım 2011 ceed concept 94.000 km de. Bugün ilk defa motor soğukken geri vitese taktığımda vuruntu yaptı. Şanzıman yağı 45.000 de değişmiş. Araç rutin bakımına 85.000 de girmiş ama şanzıman yağı değişmemiş. Bende 90.000 de aldım. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.
Sorun ne olabilir? Yağ değil de başka bir sıkıntı mı var acaba?