Otomatik Kullananlar dikkat...!!!

c@n

Super Moderator
Otomatik vitesli araçlar için özel ehliyet
Otomatik vitese özel ehliyet geliyor. Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi olacak. B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler.

Otomatik vitese özel ehliyet geliyor. Yasa teklifini AK Parti hazırlayıp, Meclis Başkanlığı'na sundu.

Teklif, Trafik Kanunu'nda değişiklik içeriyor.

Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi olacak.

B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler; ama düz vites araç kullanamayacaklar. Düz vites kullanabilmek için yine B sınıfı ehliyet gerekecek.

Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntı yarattığı belirtildi.

Aynı zamanda hayatı boyunca otomatik vites kullanacak bir kişinin düz viteste eğitim almasının mantık açısından da doğru olmadığı vurgulandı. Bu nedenle sadece otomatik vites kullanacaklara özel bir ehliyetin verilebileceği tespiti yapıldı.

Teklifin ikinci maddesinde ise sürücü belgesinin sadece ilköğretim ya da ortaokul mezunu olanlara verilmesi şartına bir istisna getiriliyor.

İlk öğretimin kesintisiz 8 yıl olmasından önce yani 18 Ağustos 1997 öncesinde ilkokul diploması alanlara da ehliyet alabilme hakkı tanınıyor.

www.milliyet.com.tr den alıntıdır...

Hadi bakalım yeni ehliyetler almaya.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

J

Josefsalvatini

Guest
Abi yeni ehliyet almak gerekmiyor
Ehliyeti olmayan ama alsa bile sürekli at sanziman kullanmak kisilere kolaylık olsun diye çıkarıyorlar normal kullanıcı icin sorun yok

c@n

Super Moderator
Ynt: Otomatik Kullananlar dikkat...!!!

Muhtemele güncel ehliyetler de de revize yapılacaktır abi.... bunları biliyorsun, bugün böyle derler yarın başka derler.... ;D ;D

Snaan

New member

yok ya bundan sonra ehliyet alacak olan viteslerden korkan bay ve bayan arkadaşlar için geliyor bu sistem :)

işallah bize bir şey çıkmaz
uğraşılmaz şimdi bir sürü evrak formalite vs..

gerçi benim ehliyet "e" ama onada birşey getirirler...

ceedorf

New member

Aradım Ankarayı bizzat sordum,Yeni ehliyet alacak ve sadece otomatik araç kullanacak kişiler için bu ehliyet,Ağırlıklı olarakta bayan ve yaşlı sürücüler için düşünülmüş. "Akp Haber Ankara" :)

Sam

New member

bu uygulama çıksa örnek olarak veriyorum bende gitsem otomatik vites ehliyeti alsam düz vites kullanmam yasak olcak ee kim anlicak bunu polis beni çevirmedikten sonra gider düz kullanırım :D :D :D

J

Josefsalvatini

Guest
:)) arkadaslar diyorum ben birsey yok alla alla dinlemiyorsunuz

Zafer P

New member

Yarı otomatik olanlar için B0,5 olması lazım o zaman.
F1 vites için B0,7
Koldan otomatikler için B0,8

ya ben milletvekili olacak adamdım ama çok küfrederler diye olmadım :)

Snaan

New member

[quote author=Zafer P link=topic=1204.msg31897#msg31897 date=1333536433]
Yarı otomatik olanlar için B0,5 olması lazım o zaman.
F1 vites için B0,7
Koldan otomatikler için B0,8

ya ben milletvekili olacak adamdım ama çok küfrederler diye olmadım :)
[/quote]

bence de çok küfrederler abi :D :D

bloodmen

New member

Ne saçma bir olay bu bana ne karışırlar ister otomatik ister manüel kullanırım of diyorum adam gibi bir kanun çıkarsalar şaşırırım