Kuş pisliği

trburock

New member
Arkadaşlar herkese selam.Bu sabah aracımın kaputunun orda kuş lekesi gördüm hemen sildim ama sanırım boyayı yakmış kötü duruyo yapabilecegim bi şey varmıdır pasta cila vs görüşleriniz bekliyorum.saygılar

rayen

Super Moderator
Foto koysaydın net bir şey söylemek mümkündü. Yine de tahmin ederek söyleyeyim. Yanık boyaya işlememiş sadece vernik tabakasında ise hafif bir aşındırıcı ile (pasta deniliyor ya, ben bu tabiri sevmiyorum) halledilebilir. Yok daha sert bir yanık olmuş ise hafif zımpara sonrası yine hafif bir aşındırıcı ile halledilebilir. Yok beni rahatsız etmiyor diyorsanız, üzerine bir cila sürerek hava ile temasını da kesebilirsiniz. Tabi cilayı sürmüşken tüm araca uygularsanız sizin açınızdan iyi olur. :)
Eleştiriyormuş gibi olmayayım ama, bu kuş yanıkları araca bir cilayı çok gördüğünüzden oluyor. Aracı koruma altına almazsanız bu olayı daha çok yaşarsınız, malum ortalık kuşdan geçilmiyor.

trburock

New member
cevap için teşekkürler yaklaşık 5 ay önce meguairsta boya koruma yaptırdım ama sanırm tekrar zamanı geldi :)

rayen

Super Moderator
Meguiars gibi yerlerde yapılan boya korumanın ömrü 3 aydır. Nerden biliyorum, çünkü onların kullandığı ürünleri ben de kullandım. Türkiye şartlarına göre bence aracın koruması en fazla 3 ayda bir yenilenmelidir. Bu süre kullanılan ürünün kalitesine ve aracın bulunduğu ortama göre değişiklik gösterebilir. 3 ayda bir boya koruma için para vermek zor olacağından bu işi kendiniz öğrenmelisiniz. Forumda aratırsanız korumalarla ilgili örnek konular bulabilirsiniz.

rayen

Super Moderator
Bunu sizin halletmeniz çok zor. Önce hafif aşındırıcılarla başlanıp, duruma göre ağır aşındırıcılar kullanılarak polisaj yapılmalı. Boya koruma yaptırdığınız yere danışın derim.