Konutta Son Yılların En Büyük Krizi...

BerkayKRC

Moderator
Ynt: Konutta Son Yılların En Büyük Krizi...

Fi-Yapı bundan 4 yıl önce bizim sitedeki birçok daireyi içi boş teslim etti. Allahtan biz zaten 4 duvar şekilde aldık kendi zevkimize göre döşedik. O günden sonra toprak sahibi ile fi-yapı fikret arasında davalar falan filan derken davayı kazanan mal sahibine her daire başı 25.000X108 lik bir para kopardı fi-yapıdan ve bu para sitenin kalan eksikliklerine harcandı. Açıkcası ben bu fi-yapıdan bekliyordum zaten böyle birşey...

yalcin

New member

bu henüz başlangıç yolun başındayız yani 8) esenyurtta onlarca büyük proje var ve bu konutları kimler alıyor kime satıyorlar hiçbir fikrim yok..misal star towers ın hemen dibinde ofisimiz..5 tane kule dikti adamlar bakalım yaşam ne zaman başlayacak burada köyün ortasına sen kuleleri dikersen, iki gün sonra hem batarsın ayrıca sosyal yozlaşma yaşarsın ayrıca kültürün yozlaşır vs.. vs.. bundan sonraki projeleri söyleyeyim; yüksek konutların işi bitti artık villa tipi 2,5 katlı sosyal alanlı villa kentler gözde olacak ve bunlar çok uygun fiyatlara satılacak vurgun burdan yapıldıktan sonra istanbulun taşı da toprağıda moloz olacak...

BerkayKRC

Moderator

[quote author=yalcin link=topic=1633.msg44134#msg44134 date=1346135020]
bu henüz başlangıç yolun başındayız yani 8) esenyurtta onlarca büyük proje var ve bu konutları kimler alıyor kime satıyorlar hiçbir fikrim yok..misal star towers ın hemen dibinde ofisimiz..5 tane kule dikti adamlar bakalım yaşam ne zaman başlayacak burada köyün ortasına sen kuleleri dikersen, iki gün sonra hem batarsın ayrıca sosyal yozlaşma yaşarsın ayrıca kültürün yozlaşır vs.. vs.. bundan sonraki projeleri söyleyeyim; yüksek konutların işi bitti artık villa tipi 2,5 katlı sosyal alanlı villa kentler gözde olacak ve bunlar çok uygun fiyatlara satılacak vurgun burdan yapıldıktan sonra istanbulun taşı da toprağıda moloz olacak...
[/quote]
katılmamak elde değil...

c@n

Super Moderator

İstanbul'un taşı toprağı altındır diye yıllarca milleti kandırıp, insanları bu moloz yığını şehre çektiler....

akenatons

New member

Çok güzel bir paylaşım olmuş.

Ben hem işim, hem eğitimim, hem de ilgi alanım gereği ekonomiyi yakından takip ediyorum. 2011 yılından bu yana tüm teknik datalar (kendimce çıkardığım :)) ve tarih tekerrür eder mantığıyla saptadığım bazı gerekçeler sebebiyle inşaatta 2012'nin son çeyreğinde çok ciddi sıkıntıların yaşanacağını ve en az 2 büyük şirketin batacağını söylüyorum. Hatta konut almayı düşünmeme rağmen bu talebimi şu zamana kadar askıya aldım.

Bu konuyla ilgili forum ortamında açık konuşmak mümkün olmasada şu anda bu haberde yer alan firmanın dışındaki firmalarda da sıkıntı var.

Önümüzdeki günlerde patlayacak bazı balonlara karşı hazırlıklı olmalıyız. İnşallah düşündüklerimde yanılırım. Sonuç olarak ekonomimizi iyi günler beklemiyor.

HARUN

New member

Fiyapının batması ve zor günler geçirmesi çok normal evleri maket olarak satıyorlar ve aldıkları paralarla inşaata başlıyorlar... Yani adam da sermaye denen bişey yok ....Bizdede war inşaat işi ama benim dediğim bu ülkede toki oldugu sürece toplu konut olayı zor...

alperenkaracahan

New member

[quote author=c@n link=topic=1633.msg44131#msg44131 date=1346133819]
Umarım aramızda bu furya ya yakalanan yoktur.... :( :( :( futursuzca büyümenin en büyük sonuçu futursuzca düşmektir....

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21317014.asp
[/quote]

son sözler müthiş olmuş futursuzca büyümenin en büyük sonucu futursuzca düşmektir.

akenatons

New member

http://ekonomi.milliyet.com.tr/insaat-devi-sonunda-iflasini-acikladi-/ekonomi/ekonomidetay/22.09.2012/1600438/default.htm

Arkadaşlar konuyu tekrar canlandırıyorum. Beklenen gerçekleşti. Sırada yenileri de var. İnşaat alt sektörleriyle beraber GSYİH nin %17'sini oluşturuyor.
Batan Fi Yapının banka ve piyasaya olan toplam borcu 580 mio TL.

Adını burada zikredemeyeceğim bir firma daha var ki onun da en geç 6 ay için de benzer bir açıklama yapmasını bekliyorum. Merak edenlere bir ip ucu, söz konusu firmanın sadece banka borçları yaklaşık 1 milyar TL. Piyasa borçlarını da katınca işin içine, senaryo daha da korkutucu oluyor.

Fi yapı özelinden gidecek olursak, özellikle bu firmaya mal tedarik eden küçük esnaf ve tüccar firmalara Allah kolaylık versin. İnşallah yanılırım diyorum ama hiç de öyle olmuyor.