Çözüldü Kia Yeni Cee'd Fren Problemi

dellobaltino

New member
daha önce de bu başlık altında yazdığım gibi tekkar a gidip yazılım yükletmek istedim. sizin aracınız için güncelleme gözükmüyor dediler sonra ben üsteleyince seçeneği yanlış girmişiz o yüzden gözükmemiş yükledik dediler. ama arabaya bişey yüklendiğini görmedim. deneme sürüşünde abs devreye girdi zınk diye durdu. ben de bunun üzerine bişey diyemedim. ama anladığım kadarıyla bu fren sorunu her ani frende olmuyor yani denk gelme meselesi. yani serviste deneme sürüşünde sorun olmamış olabilir ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. içim rahat değil maalesef

Snaan

New member
bu fren mevzusundan sıkıntı yaşayan arkadaşların araçları hep otomatik mi? veya düz mü? veya 2012 model mi? 2013 mü? bazılarına olup bazılarına olmaması pek mantıklı gelmedi de. illa ki belli bi parti o şekilde hatalı çıkmıştır. onu bulalım da onlar gidip yazılım güncelletsin.

bilgin

New member
yalzılım atılırken bozulan abs beyin istanbul dan kargo ile 1 günde takıldı tekrar fren yazılımı atıldı güncellendi fren problemi kalmadı. Ohhh çok şükür

Killer Loop

New member
Selam Arkadaşlar,
Aracım 2012 model Ceed SW tam otomatik. 15 ağustos 2012 muayne tarihi, 12 ekim 2012 ilk trafiğe çıkışı. Ben ikinci sahbiyim, 5500 km de Antalya dan aldım.
Aracıma hayranım.. Şimdiye kadar kullandığım en iyi araç. Fren konusu hoş bir durum değildi ama kafama taktığım bir hususta değildi doğrusu.. yavaş ve temkinli kullanıyordum zaten. Malum tam otomatik az yakıt için sakin kullanmak şart..
Bugün Kartal Tekkar servise gittim. Aracın bilgilerini çelik motora ileticez, sonra onaylayacaklar ardından güncelleme olacak, 15 dk. sürmez 2 saat lazım dediler..
Hadi bekleyim dedim.. 1 saat araç bekledi, sonra aldılar içeri, bağladılar bilgisayara, güncellediler. teste çıktılar, teslim ettiler..
sonuç; abs daha kararlı olmuş. her daim devreye girmiyor.. i30 topiğinde bu güncellemeden sonra 100 ve üstü ile giderken abs nin devreye girmediğini ve tehlike olduğunu yazmışlardı.. 100 km de test ettim.. yine stabil ve çok geç girmeyen abs ile dümdüz duruyor araç. tehlike yaratmadan. abs son anda devreye giriyor..
düşük hızlarda da çok stabil.. hemen devreye girmiyor, erken çıkıyor.. Tam istediğim gibi..
şu anda sorun yok gibi.. biraz daha test edeceğim tabiki..
Sonuçta böyle bir sorun olduğu kanıtlanmış oldu. Zira olmadığını iddia eden çok insan var işin ilginç yanı.. Ama her modelde olmadığını ilettiler servisten. Ama 2013 modellere de güncelleme yapıyorlarmış, onuda belirteyim..
Saygılar..

Killer Loop

New member
Arkadaşlar günaydın,
Sabah tekrar test yaptım.. yokuş aşşa, hızlı yavaş frene yüklendim.. tümsek testi yaptım.. tümseğe yaklaşınca ani fren yapıp tümseğin başında durmaya çalıştım..
yüksek hızda çok kontrollü.. aniden abs devreye girip çıkıyor.. düşük hızlarda tır tır vurup çıkıyor.. çivi gibi çakılıyor..
tümseğin başında zınk duruyor..

öncesinde yüksek hızlarda yine iyiydi ama, düşük hızda devreye girip çıkmazdı, fren şişerdi.. şimdi bu yok.. girip çıkıyor, frende şişme yok..
tümseğin başında durmaz tır tır tır tümseğe girerdim.. şimdi bu yok..
uzun sürdüğü için bu yazılım işi çok arkadaş serzenişte bulunmuş burada.. ama bence değmiş.. kia mühendisleri tek yazılımla çözmüşler sorunu..
ciddi ciddi şu anda bi sorun görünmüyor..
i30 da 4 yazılım sonunda stabil hale geldi araç.. demek acele etmeden ince eleyip sık dokumak gerekiyormuş.. kendilerini ve forumda bu hususta çalışan arkadaşları tebrik ederim...
Saygılarımla..

Tesla

New member
Denizli Servisi'nin Ceed yazılım güncellemesinden haberi bile yok. Ben uyarıyorum sürekli. Fethiye servisi aracı sisteme bağlarız, araç için güncelleme varsa yükleriz dedi. Eğer şikayet yoksa yüklemeyin diye uyarmışlar onları. Bir de bana lastikleriniz hankook mu diye sordular. Goodyear deyince sizin için yazılıma gerek yok dediler. Yazılım araçla ilgili bir durum. Her lastik markası değişiminde yazılım mı güncelleyecez? Lastiğe bağlı olmaz bu iş, saçmalıyorlar. Ben frenle ve durma mesafesiyle ilgili bir sorun hissetmedim şimdiye kadar. Denizli'ye gidince Kia bayisine gidip Ceed ile test sürüşüne çıkıp 50 ile giderken ani fren yapıcam. Mesafeyi ölçüp kendi aracımla yapıcam. Bakalım aynı mesafede duracaklar mı.

ceronimo1978

New member
Teoman hocam yazilarinizi yakinen takipteyim cok yerinde tespitleriniz var yani lastik degistikce yazilim mi degisecek yok artik! Son olarak imzanizda 10 numara olnus selamlar

afigan

New member
slmlar

Aracımı c.tesi günü teslim aldım tam 1 haftada konum çözümlendi malesefki çözüm süresi çok uzun sürdü. Şuan aracın frenleri olması gerektiği gibi bastığında anda tepki veriyor ve erken abs devreye girmiyor.

Herkese kazasız sürüşler.

msi

Member
Merhaba arkadaşlar herkese selam.
Aranıza yeni katıldım ancak kia ceed ile 2011 başından beri birebir ilgiliyim. Babama aldırdığım 2011 1.6 CRDİ Motion Düz vites ile başladı büyük ilgim.
Yeni Ceed 2012 Concept Düz vites ile kendim devam ediyorum.
Öncelikle forumda emeği geçen herkese bir teşekkür de ben etmek istiyorum.
ABS il ilgili sorun benim aracımda da vardı.
Forumda yazılanlar ile birebir aynı sorunları yaşadım. Forumdaki ilgili arkadaşlar sayesinde şuan sorunsuz biniyorum aracıma.

Ben Ankara Opal (Konya Yolu)' da yaptırdım güncellemeyi. Daha öncede sorun için şikayette bulunmuştum aynı servise.
Güncelleme esnasında Sorunun Çözümünü anlatan PDF çıktısına göz atabildim.
Güncellemenin 20 Kasım 2012 ve öncesi araçlar için geçerli olduğunu ve ESP yazılımının 1.1 versiyonuna sahip araçlar için uygun olduğu yazıyordu kitapçıkta. (Güncelleme sonrası 1.6 oldu)
Güncelleme bittikten sonra "Uzunlamasına G-Sensör Kalibre Edilmemiş" şeklinde hata verdi. Ustamız ısrarla hatayı silmeye çalışsada hata tekrar tekrar gelince kitapçığın devamını okudu sağolsun, sonunda o hatada kalibre edildi ve işim toplamda 10-15 dakika içerisinde bitti.
Güncellemeden sonra bende defalarca test ettim ve "İŞTE BUDUR" dedim.
Ceed! Senden iyisi yok... ;)

musty

New member
slmlar

Aracımı c.tesi günü teslim aldım tam 1 haftada konum çözümlendi malesefki çözüm süresi çok uzun sürdü. Şuan aracın frenleri olması gerektiği gibi bastığında anda tepki veriyor ve erken abs devreye girmiyor.

Herkese kazasız sürüşler.
Merhaba,
Bende şu anda ABS beyninin değişmesi için bekliyorum. Beyin değiştikten sonramı düzeldi aracınız? benim aracımda 3 aylık. Süreç nasıl oldu kısaca bilgi verebilir misin?Yani benimde ne yapmam gerektiğini anlamaya çalışıyorum.
Teşekkürler.

Snaan

New member
ben dün bağlarbaşından üsküdara inerken 70 yaşlarında bi teyzemin bir anda yola atlamasıyla yokuş aşağı 50km hızla absyi istemdışı olarak test etmiş oldum. benimkinde sorun yok sanırım. ya da teyzenin verilmiş sadakası var :D

msi

Member
ben dün bağlarbaşından üsküdara inerken 70 yaşlarında bi teyzemin bir anda yola atlamasıyla yokuş aşağı 50km hızla absyi istemdışı olarak test etmiş oldum. benimkinde sorun yok sanırım. ya da teyzenin verilmiş sadakası var :D
en az 20 saniye güldüm sanırım. ;)

c@n

Super Moderator
Araçlara yazılım olup olmadığı, aracı bilgisayara bağlayınca belli oluyor. Yazılım güncellemesi olan araçlarda yeni güncelleme var diye yazı çıkıyor. 3 ve 5 kapı araçlar için eski yazılım kodu 2210-1.1, yeni yazılım kodu 2210-1.6. SW araçlar içinse, eski yazılım kodu 2310-1.1, yeni yazılım kodu 2310-1.6.

Eğer araç bilgisayara bağlandığında güncelleme çıkmıyorsa araca yazılım yükletmeyin....

icmumcu

New member
merhaba arkadaşlar, bende Samsun'daki yetkili serviste aracımı bilgisayara bağlatıp, yazılım güncellemesi yaptırdım. Aracımın fren performansı biraz daha iyileşti bana göre. şuan problemsiz aracımı kullanıyorum. Artık korkmadan önümdeki araca yaklaşıyorum:))

atanur81

New member
Can bey yazılımla ilgili bir gelişme varmı. Hangi servisin bilgisi var. Birde birşey soracağım yakıt ile ilgili bir yazılım varmı. Yakıt olarak araçtan hiç memnun değilim. Aracım 2013 ceed premıum. Teşekkürler.

c@n

Super Moderator
Can bey yazılımla ilgili bir gelişme varmı. Hangi servisin bilgisi var. Birde birşey soracağım yakıt ile ilgili bir yazılım varmı. Yakıt olarak araçtan hiç memnun değilim. Aracım 2013 ceed premıum. Teşekkürler.
Yazilim ile ilgili bir gelisme var mi derken yazilim geldi.. baya oldu.. konuyu bir okumanizi rica edececegim..

Yakit konusunda yapacak birsey yok...

TeamPASAOGLU

babıesrar

New member
Hakkaten bu forumdaki yönetici arkadaşlara Allah yardımcı olsun. Başlık frenle ilgili yazılıma dair. Ve ÇÖZÜLDÜ yazıyor. Daha neyi gelecek anlamadım:confused: Üstelik yakıtla alakalı meşhur fazla tüketim konusu burda bahsediliyor..Zor dostum zor :confused: