Kia ya karşı ön yargı neden bu kadar çok?

salih

New member
bende concept var düz vites pişman olduğum konu keşke sw otm. alsaymışım ama bütçe meselesi ...

bir.mann

New member
İnsanlar VW'ye şu gözle baktıkları sürece daha çok işimiz var.

-VW fiyatları çok normal,diğerlerine ne oluyor onu anlamiyorum. Comforline bir golf 60bin tl ise diğerleri 45bin tl olmalı, ben bunu diyorum.
(Diğer markaların en fulu ederi 45bin tl)
Bakiyorsun 63tl fiyat koymuşlar
VW diye bir marka olmasın, diğer markalar 50bin tl,lik bir araca 100bin isterler.
VW böyle bir otomobili bu fiyata satıyorsa (golf) ben ona teşekkür ederim...

bilgin

New member
Kia kendini çok aştı aylar önce izlediğim Kia nın yeni arabası ceed i bile gölgede bırakır. İzleyin bakın henüz Türkiyede yok bu araç ama bmw 7 serisi segmentinde.Akıl almaz donanımlara sahip koltuk ısıtma ve soğutma,direksiyon ısıtma kendiliğinden kapanan kapılar, arka koltuk diz mesafesinde diziniz koltuğa değince ileri giden koltuk ve daha neler neler ?? İzleyin hayran kalacaksınız

KIA K9 Review - YouTube

ercankoksel

New member
Ercan'ın söylemiştim hoşgeldin mesajımdada bende Antalya'da oturuyorum al benim arabayı bin gez dolaş bak bakalım nasıl? Asla pişman olmazsın ben premium alırken jetta comfortline benim arabamdan 2.000 TL daha ucuzdu. 1 ay gittim geldim kırmızıtaşa tam 4 defa test sürüşü yaptım ( 2 defa manuel vites 2 defa otomatik ile ) sonunda premium aldım 9 ay oldu araç 45,000 km de şu an sor bakalım pişmanmıyım jetta almadığıma. Banada neden aldın çok para diyorlar arkadaşlarım ama arabama binenin direk fikri değişiyor. Bakma sen kimseye Cee'd candır can :) Ha birde alırsan premium al. Arabada yok yok bir tek ıslık çalınca arkamdan gelimiyor
Kia kendini çok aştı aylar önce izlediğim Kia nın yeni arabası ceed i bile gölgede bırakır. İzleyin bakın henüz Türkiyede yok bu araç ama bmw 7 serisi segmentinde.Akıl almaz donanımlara sahip koltuk ısıtma ve soğutma,direksiyon ısıtma kendiliğinden kapanan kapılar, arka koltuk diz mesafesinde diziniz koltuğa değince ileri giden koltuk ve daha neler neler ?? İzleyin hayran kalacaksınız

KIA K9 Review - YouTube
Yok artık diyorum başka ne diyeyim :)

Bilgin sanırım bu araba ıslık çalınca arkadan gelenlerden :D

inimicus

New member
Girmeyeyim topa diyorum ama olmuyor: Kia direksiyon ve süspansiyon konusunu halletmedikçe bahsedilen markalarla karşılaştırmalarda her daim küçük görülecek. Onun dışında donanım olarak bir sürü şey ekleseler de ne burada ne de dünyanın başka yerinde Kia ve Hyundai'ye olan bakış kolay kolay değişecektir. Avrupa'da 7 yıllık garanti ve sıkı ucuz fiyatlarla tutundular, burada ise euro kurbanı olacak gibi görünüyorlar.

bilgin

New member
Girmeyeyim topa diyorum ama olmuyor: Kia direksiyon ve süspansiyon konusunu halletmedikçe bahsedilen markalarla karşılaştırmalarda her daim küçük görülecek. Onun dışında donanım olarak bir sürü şey ekleseler de ne burada ne de dünyanın başka yerinde Kia ve Hyundai'ye olan bakış kolay kolay değişecektir. Avrupa'da 7 yıllık garanti ve sıkı ucuz fiyatlarla tutundular, burada ise euro kurbanı olacak gibi görünüyorlar.
Bence burada euro kurbanı olmayacaklar olmadılarda benim ceed im var seninde ve bu forumdaki herkesinde. Demekki olmamışlar satılmaya devam edecek bizde bu aracı gören birçok kişinin eminim bir sonraki araçları kia olacak

Likya

New member
Ülkemizde önyargılı olmak modadır ve işin kolayıdır. Kullanma kılavuzunu bile okumadan cihaz araç kullanan sözüm buradan dışarı diyerek başlayayım da kimse alınmasın, çoğunluk uzun yıllar Kuş serisi gaz tenekesi araçları seve seve kullandı. Parası olanda Mercedes BMW aldı.
KORE ülke olarak çok modern ve sanayisi gelişmiş durumda , dünyadaki birçok ülkeyi iş seyahatlerimde görmüş ve Koreye de 2 kere gitmiş bir kişi olarak, gerek elektronik gerek otomotivde , uzak doğunun Fiyat/performans açısından en iyisini üreten ülke kınumuna geldi ( Sadece Kia değil, Samsung, LG de dahil ).
Üretim yeri Orta Avrupa, Dizayn partneri VW grubu, en gelişmiş rüzgar tüneline sahip ar-ge si olan bir firma.

Ön yargılı olmak ve yaftayı yapıştırmak kolay.

Bence Kia ya önyargılı bakmak yerine neden bizim de bir KIA mız olmadı diye düşünmek lazım ( Yani Türkiyenin otomobilinden bahsediyorum, Kia değilde TIA olurdu ).
VW / VolksWagen yani Almancadan çevirisi Halk arabası _Halk vagonu, gelelim Toyotaya anlamı Pirinç Tarlası demek, KIA ( Korean Industry Automotive ) .

Türkiyede markası HALK ARABASI olan bir oto üretilse allahaşkına söyleyin kim alır,
BMW =Bavaria Motor Werke Yani Bavyera Motor İşleri , Türkiyede Bursa Motor İşi diye bir marka olsaydı satılırmıydı.

İşte bizim önyargımız ve görmediklerimiz bunlar.

KIA iyi arabadır, ve alınır kullanılır.
Toplum alışacak , zamanla

Saygılar

Snaan

New member
kardeş önyargıları boşver. sen o paraya alabileceğin en iyi arabaya bineceksin buna emin ol. sen bmw al diyen arkadaşına sor bakalım cam buğulandığında otomatik olarak klima çalışıp buğuyu giderince kapatıyor mu? direksiyonun yumuşaklık sertlik ayarları var mı?

siz galiba önceki ceedi kullanıyorsunuz. şuan direksiyon olayı dünyanın 2 3 yıl ilerisinden gidiyor. hyundai ve kiadaki direksiyon ayarları bildiğim hiçbir araçta yok. süspansiyonlar da 10 üzerinden 10 alır. babamda bmw 3.20 var ceed daha konforlu geliyor hepimize. yol tutuş olarak da kendi sınıfına göre çok çok iyi.

bcinar20

New member
fiyat tercihinize bağlı... A 180 mercedes ile kıyaslarsanız ceed'i, bariz farklar göremezsiniz ama nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı var ve A 180 de renault motoru kullanılıyor...
bmw 1 serisi dizelin dolu versiyonları da oldukça pahalı... Bu yüzden fiyat- performans-donanım ortalamasında ceed ve i30 diğerlerinden daha avantajlı... tek dezavantajları şehir içi yakıt harcamalarının yüksek olması...

omurkadir

New member
ilahi baya güldürdün beni.çok yaşa.
dünyanın 2-3yıl ilerisinden???
grande punto 2007 2008modellerde city modu vardı onlar epey ileriden gidiyor o zaman.

omurkadir

New member
ayrıca keşke önyargı olsa da kia eskisi gibi araçlarını çok daha ucuza satsa.
önyargı falan kalmadı bildiğin tuttu bu marka.

zamanında kendi ceed imi fiesta corsa vs. araçlar parasına sıfır km almıştım.
şimdi c segmentlerinden daha pahalı neredeyse.
tamam donanım var ama fiyat da eskisi kadar f/p değil bence.
önceki kasa f/p de efsane

ilahi baya güldürdün beni.çok yaşa.
dünyanın 2-3yıl ilerisinden???
grande punto 2007 2008modellerde city modu vardı onlar epey ileriden gidiyor o zaman.
sen puntoda diyorsun şimdi consept + olan özellikler 2004 model fiyat stilo da var ama işte 2006 dan sonra Türkiye ye gelmedi fiyatında başka arabası alınmaz (bravo hariç)

Snaan

New member
:) 1980 model tofaşta vardır hatta

Yilmazlar

New member
66 tl hangi bmw alabiliyosun? hangi merdeces yada volvo alabiliyosun.
kia ceed en fuul donanımında akıllara zarar özellikler var?ben cok araştırdım 2 el ihale eş dost filan hikaye hocam!bmw alıyosun 70 tl geri görüş yok elektirik el fren yok cam tavan yok elektiriktirkli koltuk yok yok yok yani merdeces zaten öyle kia karşı önyargılar hızla siliyo adamlar yapmış 5 senedir kia kullanıcıyım ama ceed optima da aştı adamlar kendini süper arac az yakıyo cok kacıyo her türlü özellik var vergi ucuz sigorta ucuz 60,000 tl zarar ettirmiyo bi bmw al bakalım 1 sene kullan ne kadar zarar ettiriyo??bence hiç bunları düşünme hocam direk al ceed..

kado1905

New member
onyargıları bosverın derım cok dıyen olacaktır sunu alma bunu al dıye sız karar verın yeter test surusu yapmanız yetecektır zaten ceedı almanıza ;)

c@n

Super Moderator
Clio dizel otomatik 55 bin tl.... nokta....

Sent from my GT-N8005 using Tapatalk 4