Kia remote start

akrepkral86

New member
Arkadaşlar bu kia'nın remote start(uzaktan çalıştırma) uygulamasını iphone'da aplikasyonlarda gördüm bu uygulama bizim araçlar için geçerlimidir yoksa bunun için ayrıca bir ekipmanmı takılması gerekir

uanlar

New member
Muhtemelen bir aparat gerekli. Abd deki araclarin bazilarinda vardi, sonradan taktiranlar 160 dolar civari bir sey oduyordu. Ben bizim araclarda nasil olur bilmiyorum, immobilizer olmadan motoru calistirmak?

Sent from my iPad using Tapatalk

uanlar

New member
Muhtemelen bir aparat gerekli. Abd deki araclarin bazilarinda vardi, sonradan taktiranlar 160 dolar civari bir sey oduyordu. Ben bizim araclarda nasil olur bilmiyorum, immobilizer olmadan motoru calistirmak?

uanlar

New member

akrepkral86

New member
Benim gördüğüm iphone'daki aplikasyonda rusça yazıyordu demekki rusyada da var bu sistem bizim ülkemizde de uygulanabilseydi çok güzel olurdu

uanlar

New member
Daha ucuzlari da var da uzaktan kumanda tarzi ancak ben bu immobilizer olayina takiliyorum, devre disi kalirsa problem. Nasil,yapiyorlar acaba? Yoksa cok faydali olur, aracim dizel otomatik,,cocugu sabah okula birakirkern donuyoruz kis aylarinda. Hani onbes dakika rolantide kalsa hem motor rahatlar hem arac isinir.

Serkan OĞUZ

New member
Daha ucuzlari da var da uzaktan kumanda tarzi ancak ben bu immobilizer olayina takiliyorum, devre disi kalirsa problem. Nasil,yapiyorlar acaba? Yoksa cok faydali olur, aracim dizel otomatik,,cocugu sabah okula birakirkern donuyoruz kis aylarinda. Hani onbes dakika rolantide kalsa hem motor rahatlar hem arac isinir.

Kesinlikle kışın çoluk çocuk buz gibi arabaya binip ısınmaya çalışmaktansa böyle bir sistem ile kısmen çözüm bulunabilir ve soğuk motor ile hareket etmeden aşınma minimum düzeyde tutulabilir ancak onun dışında hiçbir gerekliliği olduğunu düşünmüyorum.Ayırca şöyle bir sıkıntı var,yaktığı yakıtı geçiyorum bizim araçlar rolantide kolay kolay ısınan araçlar değil.Birkaç kez denedim gerekli ısıya ronaltide kolay kolay ulaşamıyor illaki araçla yol alınması gerekiyor.Normal değerlere ulaşması için yaklaşık 4-5km yol gittikten sonra hararetin ancak olması gerektiği değere geldiğini görüyorum.

ibrakbulut

New member
Herkese günaydın ve mutlu haftasonları,
Konuyu internetten araştırdım. Kullanıcılarını bulamadım fakat sistemin türkiye'de kurulumu ve uygulanması pahalı. Sim card ile entegre olduğundan her ay belli bir fatura ödemek zorundayız kanaatindeyim. değer mi?
Yeni bir aracınız var ise montajını yaptığınızda araç garantiden çıkacaktır, çünkü aracın kilitleme sistemi tamamen araç beyninden ve beyin açıldığında garantiden çıkacaktır.
Böyle bir teknolojiye sahip olmak istiyorsak fabrika çıkışlı bir araç almamız daha uygundur. Bknz; amerika versiyonları!!!!

Verilen bilgiler araştırmalarım ve kendi düşüncelerimdir. Kaynak; sansürlenen internetimiz.

uanlar

New member
Ankara da kisin on km de isiniyor araba. Ben AC Max yapiyorum, ustune devirli kullaninca biraz isiniyor iste...

uanlar

New member
Ibrahim akbulut beye de katiliyorum, bu garanti maranti isleri turkiyede cok sorun oluyor...

Serkan OĞUZ

New member
Ankara da kisin on km de isiniyor araba. Ben AC Max yapiyorum, ustune devirli kullaninca biraz isiniyor iste...

Tahmin edebiliyorum Uğur bey Ankara'nın soğuk havasını:) Ama motor ısınmadan AC max yapsanızda pek faydası olmaz.Dediğiniz şekilde biran önce ısınması için sizi devirli kullanmaya zorluyor budan soğuk motor için iyi birşey değil tabii ki.Bu konuda Tofaş'ın üstüne tanımam Dedemin arabasını çalıştırıp 1km gitmeden kaloriferin canavar gibi ısıtmaya başlaması şaka gibi gelmişti, nasıl bir sistem anlamış değilim:)

argovolkan

New member
Gerç ısınma sorunu dizel olmasından kaynaklanıyor dimi, benzinli araçlarda bu sorun yok.Yalnız mera kettiğim lüx segmentte dizel araçlarda böylemi acaba.Onlarda kesin acil ısıtma sistemi felan vardır dimi.Adam 600-700 milyar vermiş araca, bizimkisi gibi 10 dakikada ısınıyorsa..

Serkan OĞUZ

New member
Gerç ısınma sorunu dizel olmasından kaynaklanıyor dimi, benzinli araçlarda bu sorun yok.Yalnız mera kettiğim lüx segmentte dizel araçlarda böylemi acaba.Onlarda kesin acil ısıtma sistemi felan vardır dimi.Adam 600-700 milyar vermiş araca, bizimkisi gibi 10 dakikada ısınıyorsa..
Birazda araç yapısı ile alakalı motorun yapıldığı malzemede çok etkili oluyor.Benzinli araç mazotlu araç şeklinde sınıflandırmamak lazım.Bazı araçların blokları alüminyon oluyor bazıları döküm oluyor,bazılarının üst kapağı döküm oluyor veya alüminyon oluyor vs vs. Alüminyon çok çabuk ısınıp çabuk soğur,döküm ise haliyle daha geç ısınıp geç soğuyor firmaların tercihine bağlı.Yani benzinli olupta geç ısınan çok araba gördüm.Babam bugüne dek düşük modelde olsa hep Mercedes kullandı şu anda kullandığı 19.Mercedesi dahil bu kadar kısa sürede motoru ısınan bir araca denk gelmedim.1km yol 80 ile 100 derece arasına gelmesi için yeterli oluyor.Döküm bloklu motorlar geç ısınır ancak ısıyı tuttuğu için hemen soğumaması ile,alüminyon blok ise sabah motorun hemen ısınması ile farklı bir avantaj sağlıyor.Yeni model araçlarda bunlar tabii ki dediğiniz gibi değişikliğe uğramıştır yada farklı bir teknoloji ile desteklenmiştir.Bugün sabah yine denedim ama bu sefer olduğu yerde fazla çalıştırmadım 1 dakika sonra hareket ettim tam 2.5km sonra olması gereken ısıya ulaştı ama bunda hareket halinde olmanın tabii ki direk olarak çok etkisi var.Olduğu yerde çalışırken 15 dakikada bile o ısılara gelemediğini gördüm ama bu şekilde hareket etmeden olduğu yerde hemen ısınan araç bilmiyorum yada denk gelmedim.

Berkan

New member
abi dizeller genelde geç ısınır geç sogur .markaya göre degisiklis gosterebilir bizimkiler gayet iyi ısınıyor bence. bir clio 3 hb binin burnunuz donar sabah ısınmak bilimyor.bnm aracım evden 2 km içinde en sogukta bile cizgi arttırdı suana kadar. babamda 3.16i var güncel kasa oda ısınması geç oluyor biraz .

ayrıca durdugu yerde ısınmasını beklersek sabah calıstırmada ozellikle kafadan 15 dk alır belki gecer bile hareket etmeden cok zor dizelin ısınması.sadace turbonun yaglanmasını saglarz dururuz ki onun icinde 30 saniye 1 dk gayet yeterli zaten yada rölantinin 1000 in altına inmesi için

lüks araçlara gelirsek cogunun koltuk ısıtması zaten hallediyor onun dısında webasto denen zımbırtıyla (bildigmiz kamyon/otobus sistemleri mantıgı) arac calısmıyorken iceriyi hamam/sauna haline dondurebilirsiniz her an sıcak verebilir :)

Serkan OĞUZ

New member
abi dizeller genelde geç ısınır geç sogur .markaya göre degisiklis gosterebilir bizimkiler gayet iyi ısınıyor bence. bir clio 3 hb binin burnunuz donar sabah ısınmak bilimyor.bnm aracım evden 2 km içinde en sogukta bile cizgi arttırdı suana kadar. babamda 3.16i var güncel kasa oda ısınması geç oluyor biraz .

ayrıca durdugu yerde ısınmasını beklersek sabah calıstırmada ozellikle kafadan 15 dk alır belki gecer bile hareket etmeden cok zor dizelin ısınması.sadace turbonun yaglanmasını saglarz dururuz ki onun icinde 30 saniye 1 dk gayet yeterli zaten yada rölantinin 1000 in altına inmesi için

lüks araçlara gelirsek cogunun koltuk ısıtması zaten hallediyor onun dısında webasto denen zımbırtıyla (bildigmiz kamyon/otobus sistemleri mantıgı) arac calısmıyorken iceriyi hamam/sauna haline dondurebilirsiniz her an sıcak verebilir :)
Evet Berkan hakikaten dediğin gibi o cliolar ısınmak bilmiyor gerçekten.Bölge müdürlüğünde çalıştığım dönemde şirket araçları clio vermişlerdi o ibre ortaya gelene kadar gideceğim yere varıyordum zaten:) Ancak yukarıda yazdığım gibi nasıl bir malzeme nasıl bir mühendislik inan Mercedes olduğu yerde bile çok rahat ısınıyor gerçekten yıllar geçmesine rağmen hala unutamadığım güzel özelliklerinden bir tanesi bu olsa gerek.