Kia ceed'in ikinci eli neden bu kadar düşük

akrepkral86

New member
Arkadaşlar sahibinden'i takip ediyorum oradaki kia ceedler piyasa fiyatından aşağı satılmasına karşın aylardır satılmıyor mesela 2012 model kia ceed premium adam 53000tl'ye kadar indirmiş aylardır satılmıyor bunun gibi bir çok ilan var sıfırı 70000 olan bir arabanın bu fiyatlara bile satılamaması beni oldukça sıktı bu kadar düşük fiyatlara bile gitmeyecekse hiç satmam aracımı daha iyi sizin bu konuda fikriniz nedir merak ettim

içlerinde 53k gibi rakamlar olanlar ile birlikte genelde 56k civarında
benim şahsi fikrim şu 56-60k ikinci el bir araca vereceğime gider 65-70k 2014'e veririm hem arada 2 yaş var hemde ilk benim aracım eski sahibi nasıl kullandı ne yaptı hiç bir fikrimiz yok

+ jant farkı için bile 2-3k tl fark verilir bence....

Tesla

New member
vosvos harici 2. elde zarar ettirmeyen araba mı var? enayi vosvoscular 2. elde sahibine aldığından fazlaya sattırıp kar ettiriyorlar. € da uçtuğu için (padişahım sağolsun) sıfırlar zaten ederlerinden pahalı bence. Bugün dizel focus bile 59'dan başlıyor.

Hem ikinci el şans işidir. Ben 108bin km'deki peugeot 206 aracımı 1 günde istediğim fiyata satmıştım.

rayen

Super Moderator
Aracın distribütörü aracın arkasında durmazsa, bayiler ikinci elde araca köpeğin kuyruğunda bir fiyat verirlerse, marka imajı yerlerde sürünürse araçların değerinde satılamaması normaldir. Sıfır almak ise enayiliğin daniskasıdır. Her gün o enayiyi aynada görüyorum. :mad:

deadgarden

New member
ben pro ceed imi 37 yazdımda. tamamen orjinal 1 tane arayan oldu 3 aydır :d. oda 35 verdi vermedim:)

jurgen

New member
sıfır alıp da zarar ettirmeyen araç yoktur arkadaşlar.2 sene sonra %30 kadar değer kaybeder.o yüzden sıd-fır araç aldığınızda en az 5 sene kullanacağınız bir araç alın.

babıesrar

New member
Bence de ikinci el işinde nasip çok önemli. Önceki aracımda boya değişen herşey vardı. 15 16ya anca satarsın denmesine rağmen 10 günde 20ye satmıştım. :cool: Tabi sattığın aracın 2. el olduğunu Bülent abinin yukarda bahsettiği gibi düşünecek biçok insan olduğunu dikkate alarak bi rakam yazacaksın ki millet arasın.

bmx

New member
sahibin'den bakarsanız sıfır fiyatına yakın hatta bazıları sıfırnda üstünde fiyat istiyor.
Gerçek değerini yazanların çabuk satılıyor.Sıfır kokusu üstünde falan demekle araba satılmaz adam gider bayiden alır niye riske girsin.

Serkan OĞUZ

New member
sahibin'den bakarsanız sıfır fiyatına yakın hatta bazıları sıfırnda üstünde fiyat istiyor.
Gerçek değerini yazanların çabuk satılıyor.Sıfır kokusu üstünde falan demekle araba satılmaz adam gider bayiden alır niye riske girsin.
Aynen öyle dediğiniz gibi bazıları sıfırın üstünde fiyat istiyor,2k-3k altında fiyat isteyenlerin ise araçları onca zamandır duruyor.Ben aracımı tam 8 saatte sattım ama istediğim rakam mantıklı ve makuldü.Araba alırken çok araştırmadan araç almam,olabildiğince sabredilirse sonunda hesaplı muhakkak denk geliyor.

ben herzaman şunu düşünmüşümdür araçlarımı satarken ben bu araca kaç para veririm. O zaman düzgün fiyatlar çıkıyor ve beklemeden satıyorsun

Fiyat belirlemek satışta çok önemli

yüksek olursa 3-5 verip daha iyisini alırım diye düşünülüyor.

düşük olursa kesin bir problem ver diye.....