Yusuf kardeşim ben yinede hidrolik pompasının ve yazılımın sorun olacağını düşünüyorum.Büyük ihtimalle hidrolik pompada upgrade edilme ihtiyacı doğacak (gt lerin aynı pompayı kullandığını zannetmiyorum) ve yeni yazılım da zorunlu olacak gibi.Araç yeni ve popülaritesi bir vw,audi gibi yüksek olmadığından ,üretici firmaların ,yakın zamanda, piyasaya ,bu araç için bir kit sürmeleri,pek ihtimal dahilinde görünmüyor.Yani bence olay yine çelik motora bakıyor gibi.Aracı değiştirmekte başka bir çözüm tabii.Ama ben bu aracı gerçekten seviyorum.Yeni kia ceed kasalı,iç dizaynlı ama golf R motorlu,frenli bir araç harika olurdu
abi ben 2-3 frenci ile konustum disk balata kalıper degısımı yuzde 90 bu sorunu halleder dedıler bunun yanında dot 5.1 fren hidrolıgı olacak.
mesela bır ornek vereyım benım suankı arabada bu sorunların hıcbırı yoktu
19 mayısta ıstanbul parka girdım 20 dk boyunc hıc sorun yasamadım ama ılk pıst denemesı oldugundan bızı son turda uyarmadılar ve dırek dısarı tanelası gorduk, bırden yavaslayınca ates gıbı olmus dıskler yuzunden herkesın balataları dısklerı yandı
allahtan bende sadece balata yandı 1-2 ay o sekıl kullandım ve aynen dusuk hızlarda abs kıtlenmesı yasıyordum
sebebı balatalarım ıslevını gormedıgı ıcın sureklı abs devreye gırıyordu yanı fren sıstemnın zayıf yerı oldugu ıcın bunu yasadım
son hafta arabayı cok agresıf kullandım delı gıbı heryerde gazladım en son kırmızı ısıkta ısıgı gecıp durunca (abs blokajı seklınde durmaherkesın yasadıgı gıbı) hemen balataları degıstırdım ve sorun halloldu
yanı balata yanmadan once sorunsuzdu sıstemden bır parca bozulunca sorun oldu degıstırınce sorun gectı
evet yazılım bu sorunu zaten bır mıktar cozecek ama cogu kısıyı memnun etmeyecek frenı suan da guclendırdıgın anda zaten abs devreye gırme suresı cok uzayacak frene bastıgınızda cok daha ıyı tepkı ve durma suresı olacak aracta. abs fren sıstemı araca yeterlı durmayı sagllayamadıgında devreye gırıyor zaten frenlerınız ıyı ıse blokaj olmadan cok kısa surede ve mesafede duruyorsunuz ( bu kuru hava sartlarında her zaman gecerlıdır )
aslında herkes yenı kasa da dıye dusunuyor konuyu ama eskı kasa kullanıcılarıda aynı testı yanı 30-40 la gıderken bos bır yolda denese aynı sorunun oldugunu gorecekler
sonucta ben 2.5 yıl eskı kasaya bındım ve yasadım 30.k orjınal fren sıstemı ıle kullandım cunku.
kalan km lerde guclu dısk balata ve hıdrolık ıle kullandım sorunum gecmıstı