kia ceed lastik sorunu

mrmask

New member
Merhaba.
kia ceed cp 2012 var bende.
yav bu aracın yanakları zırt pırt balon yapıyor.

hankok marka orjinal lastiğine de 450 TL diyorlar, internetten baktığımda 276 TL (lastikcim.com) iken piyasada nasıl 400 TL nin altına düşmüyor anlamıyorum. şimdi sol ön lastikte balon var, sağ arka lastikte patlak var. Patlağı yamalattırdım ama ben uzun yolda genelde 150-180 hızlarda kullanıyorum o yüzden 4 lastiği de değiştirmeyi düşünüyorum.

bana lastik marka model önerebilir misiniz,

lastikçiye internetteki 275 iken sendeki nasıl 450 diyorum. Adam abi o 2012, 2013 üretimi filandır, benimki 2015 diyor. Ne alaka?? çay, çorba gibi bunun da mı raf ömrü var
bir de silecekler serviste 300 TL, orjinal silecekleri dışarıdan nerede bulabilirim.

tarum

New member
Bauhausta japon tipi diye silecek var bire bir aynısı çifti 30 tl yada sanayide sadece lastik kauçuk var değiştiriyorlar

tarum

New member
Orjinal sileceğin lastik kısmını söküp yerine kauçuk lastik taşıyorlar oda 20 tl

khan

Member
Evet, lastiklerin de hiç kullanılmasa bile bir ömrü var bu da 5 yıl. Alırken kontrol edip mümkün olan en yenisini almanızda fayda var. Lastiğin yanağında DOT ibaresininden sonra en sondaki 4 haneli sayının ilk 2 hanesi hafta sayısı, son 2 hanesi ise üretim yılını berlirtir. Örnek: (2814) 2014 yılının 28. haftası üretilmiş olduğunu belirtiyor.
Silecekler için de orijinal sileceklere o kadar para vermeye gerek yok. Piyasadan aynı uzunlukta olmak şartıyla silecek alıp kullanabilirsiniz. Forumda Bauhausdan yanlış hatırlamıyorsam 50-60 tl civarında Bosch marka alıp kullanan arkadaşlar vardı. Hatta internetten de daha ucuza alan arkadaşlar da vardı sanırım.

tarum

New member
Merhaba.

hankok marka orjinal lastiğine de 450 TL diyorlar, internetten baktığımda 276 TL (lastikcim.com) iken piyasada nasıl 400 TL nin altına düşmüyor anlamıyorum. şimdi sol ön lastikte balon var, sağ arka lastikte patlak var. Patlağı yamalattırdım ama ben uzun yolda genelde 150-180 hızlarda kullanıyorum o yüzden 4 lastiği de değiştirmeyi düşünüyorum.

lastikçiye internetteki 275 iken sendeki nasıl 450 diyorum. Adam abi o 2012, 2013 üretimi filandır, benimki 2015 diyor. Ne alaka?? çay, çorba gibi bunun da mı raf ömrü var
bir de silecekler serviste 300 TL, orjinal silecekleri dışarıdan nerede bulabilirim.
Hepsiburada.com-Hata Sayfa(waf) lastik olarakta kesinlikle bunu al kafan rahat olsun 2015 üretim

Berkan

New member
Kolayoto.Com A bir bakin lastik icin guzel fiyatlari var ve kapiniza kadar bile teslim ediyorlar yada anlasmali olduğu lastikcilere. Silecek icinse serviste on takimi 150tl 300kim dedi ayrica. Ben bu 150yi duyunca gittim kaliteli olsun kiytirik olmasin diye bosch silecek aldim komple on tarafa 55tl gibi bir rakam verdim. Bin pisman oldum surekli kapali garajda duran aracimin silecekelri 4 5 ay falan gectikten sonra iz falan yapmaya basladi sinirimi bozdu.hala da ole kis gelince Gider takimi 20 30liraya neydugu belirsiz marka takarim daha iyi enazindan veridigm paraya acimam. Herhangibi bir surucu tarafi 65 yolcu tarafi 35cm olan silecek bulun takin kaafaniz rahat olsun

bmx

New member
Bosch tan uzak durun sahtesimi var anlamadım.Metro marketten Bosch aldım.2 ay sonra iz yapmaya başladı.
sonra bauhaustan aldım.eleman yönlendirmişti 15-20 tl mi ne verdim.10 numara 6-7 ay geçti hala kullanıyorum

Berkan

New member
Bosch tan uzak durun sahtesimi var anlamadım.Metro marketten Bosch aldım.2 ay sonra iz yapmaya başladı.
sonra bauhaustan aldım.eleman yönlendirmişti 15-20 tl mi ne verdim.10 numara 6-7 ay geçti hala kullanıyorum
aynı sorunu yasayan ben degilmisim ozaman bauhausdan almıstım bende boschu yanına yanasmam bidaha

c@n

Super Moderator
Lastik olarak kumho kh25 öneririm. Son iki arabamda da kullanıyorum ve çok memnunum. 225/45/17 lastiklerin tanesi peşin 185 tl. Ben 4 lastiğe taksitli ve subap paraları ile birlikte 800 tl verdim. Tanesi 200 tl ye geldi. Hem sessiz hem de yol tutuşu gayet iyi bir lastik.

anemon

New member
Lastik için uzun araştırmalar sonucunda continental sport contact 5 aldım, adac ve bir kaç kuruluşun yaptığı testlerde ( yakıt tasarrufu, desen, fren mesafesi, sessizlik, yüksek hız vs) en iyi puana sahipti. 2015 9. hafta lastiklerimi tanesi 275 Tl ye aldım. yanında 1 yıllık yol yardımı hediye.

serdal

New member
Merhaba.

Merhaba,

Lastik yılını çok fazla dikkate almayın derim bu işi yapan birisi olarak.Lastiğin ömrü arabanın üzerinde yaklaşık 5 yıldır (2013 alsanızda aynı 2015 alsanızda) tabi bu sizin kullanımınıza bağlı olarak değişir.Misal ben 18" yaptım lastikleri ve 2013 yılının lastiğini taktım.Bu yıl olayı eskiden sağolsun lastikçi abilerimizin lastik satabilmek için yaptığı bir olaydı şimdi kimse düzeltemiyor bu yanlışı.Bosch silecekleri ben tavsiye ederim şuana kadar hiçbir müşteriden olumsuz geri dönüş almadık.