Kia ceed arka koltuktan gelen ses

akrepkral86

New member
Benim aracın arka koltuğundan çukur ve tümseklere girince gacır gucur ses geliyor serviste bakıldı normal dediler her araçta oluyormuş sonra Erbek otoya gittim oradada halledemediler tekrar gidicem bakalım anlamadım 2 senelik araçtan böyle ses gelmesi normal mi kontrol ettim arka koltuk sırtlığı yapıyor ses sizce nedendir aracında böyle bir sorun yaşayan var mı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim bu konu benim için çok önemli çünkü ses yaptıkça sinir oldum artık sattıracak bana arabayı sonunda

c@n

Super Moderator
Arka sirtligin sabitlendigi demirler var, onlari kumas bant ile kaplamani oneririm.. Demirler sirtligin icine giriyor..

akrepkral86

New member
Abi sence her arabada olabilicek normal birşey mi bu yoksa bizim araçlara mı özgüdür bu arada tavsiyen için tşk denicem inş sonuç verir

c@n

Super Moderator
Her arabada olabilecek birsey, ben tum arabalarimda orayi kumas bant ile kaplarim..

akrepkral86

New member
Can abi bende tam anlayamadım zaten daha uygulamak içinde vaktim olmadı arkadaşın dediği gibi detaylı yapılış videosunu paylaşırsan sevinirim

akrepkral86

New member
Abi bizi unuttun mu ya şu kumaş bant kaplama olayını detaylı anlatsanda uygulasak dediğin gibi işe yararsa boşu boşuna yeniden servise gitmeyeyim

c@n

Super Moderator
Yok unutmadim.. Foruma hic bakmadim dunden beri.. Fotograf bulmaya calisayim..

c@n

Super Moderator
Arka koltuklari yatirdiginiz zaman, asagida resimde kirmizi ile isaretlenmis demirler gibi demirler goreceksiniz.. Onlari kumas bant ile kaplayin..

akrepkral86

New member
Abi tşk ederim ama gelen sesin onlarla alakalı olduğunu zannetmiyorum çünkü ben koltukları yatırdığım zaman koltuğa bastırdığımda koltuğun içinden geliyor ses anlaşılan yine bana servis yolu gözüktü

Son düzenleme:

Batum

New member
Peki, şoför koltuğunda yaslanınca tık diye yerine oturma gibi ses gelmesi, böyle olan varmı?

By_Cesar

Active member
Benim aracın arka koltuğundan çukur ve tümseklere girince gacır gucur ses geliyor serviste bakıldı normal dediler her araçta oluyormuş sonra Erbek otoya gittim oradada halledemediler tekrar gidicem bakalım anlamadım 2 senelik araçtan böyle ses gelmesi normal mi kontrol ettim arka koltuk sırtlığı yapıyor ses sizce nedendir aracında böyle bir sorun yaşayan var mı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim bu konu benim için çok önemli çünkü ses yaptıkça sinir oldum artık sattıracak bana arabayı sonunda
Aynı sorun benım arabanın arka sağ kolduğunda var birisi oturdumu arkaya garip sesler cıkarıyo :/ Arkadaşların dedikleri gibi demirlerini kumaş bantla bantlayalım bakalım fayda edecek mi :O

By_Cesar

Active member
Peki, şoför koltuğunda yaslanınca tık diye yerine oturma gibi ses gelmesi, böyle olan varmı?
Benım sağ yolcu koltuğunda benzer sorun vardı şimdi şoför koltuğunda da aynı sorun meydana gelmeye başladı. Bel desteği mekanizmasından oluyor muhtemelen :/

pepe

Active member
Abi tşk ederim ama gelen sesin onlarla alakalı olduğunu zannetmiyorum çünkü ben koltukları yatırdığım zaman koltuğa bastırdığımda koltuğun içinden geliyor ses anlaşılan yine bana servis yolu gözüktü
Arka koltuk döşemesine giren emniyet kemeri makaralarından gelebilir ses serviste bi kontrol ettirin derim

c@n

Super Moderator
Benım sağ yolcu koltuğunda benzer sorun vardı şimdi şoför koltuğunda da aynı sorun meydana gelmeye başladı. Bel desteği mekanizmasından oluyor muhtemelen :/
Bu sorundan bir arkadaşım koltuğundaki bel destek mekanizması veya adı ne ise o garantiden değişti.

akrepkral86

New member
Can abi ben dün erbek'e gittim arka koltuktan gelen ses usta izolasyon yaptı halledildi ama asıl ses sunrooftan geliyormuş ben anlamamışım sağolsunlar onuda hallettiler birde şöför koltuğundan ses geliyor onuda cumartesi günü halledicem bel desteği değişecek dediler nedir bu koltuklardan çektiğim ya:(

Batum

New member
Bu sorundan bir arkadaşım koltuğundaki bel destek mekanizması veya adı ne ise o garantiden değişti.
servisede gitmek hiç istemiyorumda gerekirse gidecez artık.
avrupa yakasında iş çözen mümkünse söküpte bekletmeyen :) iyi servis tavsiyesi?

Srhn

New member
benimkilerdende çok ses geliyor ama sağlam oldugu söylendi :S aktif kafalıklar çalısıo belimle bastırdıgım zaman ama sese ne yapacagız ?

reallaz81

New member
Akrep kral sunrooftan nasıl bi ses geliyordu ve nasıl hallettiler bilgi verirmisin ?