Kia Ceed ( 2013) Çalışmama Sorunu

AER

New member
Merhaba Arkadaslar,

Forumu beğeniyle takip ediyorum ve sizlerden bir konu hakkında yardım bekliyorum,

Aracım 2013 Ceed Concept Plus. Yaklaşık 20 gündür aracımda çalışmama sorunu yaşıyorum. Bazen sorunsuz ,bazen de 2-3 sefer sonra çalışıyor. 2 gün önce sabah hiç çalışmadı ama öğlenden sonra marşa bastığımda çalıştı. Bu sorunla karşılaştıktan 2 gün sonra aracımı servise götürdüm ( Aydın, Söke Kotaş ).Arızanın tespit edilebilmesi için araca arıza anında bakılması gerektiğini söylediler. Ancak araç sabah çalışmayıp öğlen çalışabiliyor. Yani arıza var desem yol yardım geldiğinde araç çalışabilir. Acaba bu konu hakkında tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı??? Sizce nasıl bir arıza olabilir ?

Bir de 1 ay önce aracımın yedek anahtarının kaybolması nedeniyle yedek bir anahtar yaptırmıştım servisten. Sizce sorun anahtarların kodlamasında olabilir mi??? ( sorunu iki anahtarlada yapıyor) .

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

unalks

New member
iki anahtarlada yaptığını söylüyorsunuz. çalışmamadan kasıt hiç marş almaması sanırım ?

Berkan

New member
düşük ihtimal ama akünüzüde sorun olabilir sunu paylaysıyım ufak ihtimal olsada yardımcı olabilir linki paylastım altta

Akü almadan önce okuyunuz

dellobaltino

New member
konuyu okuyunca aklıma geldi. benim iş arkadaşım 2012 yılında yeni ceed aldı. 2 ay olmuştu alalı araba çalışmadı E5 de kaldı. Servisi aradı geldiler baktılar akü problemli deyip yenisiyle değiştirdiler bir daha da böyle bir şey olmadı. Yani arabam yeni diye güvenme aküde problem olabilir. Servis yok bişi diyebilir belki aküde. Genelde böyle yapıyorlar çünkü. Arkadaşım eskişehirdeki servise gittiğinde orda anlamışlar aküde problem olduğunu ve değiştirmişler

AER

New member
evet marş almıyor, kontağı çeviriyorum hiç ses yok, bu sabah sorunsuz çalıştı yarın çalışmayabilir )) servis e her zaman götüremiyorum Bodrum da bir yetkili servis olmadığı için.

berkan1981

New member
Bendede aynisi 2 kere oldu ve sonunda akuyu garantiden değiştirilerek sorun giderildi... bazi araclarin akuleri sikintiliymis sebep bu

AER

New member
Servise goturdugum zaman akude bir problem olmadıgını soylemişlerdi ancak dediğniz gibi problem aku gibi geliyor banada. En yakın zamanda servis e goturup aku değişimi yaptırıcam..

argovolkan

New member
Benimde aklıma ısıtma bujileri geliyor..biliyorsunuz bayağı masraf yapmak zorunda kalmıştım