rayen
Super Moderator
- Katılım
- 5 Eki 2011
- Mesajlar
- 3,749
- Tepkime puanı
- 832
- Puanları
- 113

2012 Yeni Kia Cee'd
Arasıra uğradığım donanim habere şöyle bir bakayım dedim. Bakmaz olaydım. Yukarıdaki mesajı okuyunca sinirim bozuldu.
Anlaşılan Kia bayileri başka marka araçlar takasa gelince elinden gelen her türlü yardımı yapıyorlar. Kia marka araç gelince itin g....'ne sokup çıkarıyorlar.
Geçenlerde Sportage bakmak için Ankara Opal'a gittim. 50 bin km'deki 2010 Ceed Sw Concept aracıma takas için ne verirsiniz dedim. Araçta sadece sağ ön kapıda sürtmeden dolayı bir ezik, bir de sağ arka kapının ucunda hafif ezik var. Onarım maliyeti de 250-350 tl arasında, onu da öğrenip gitmiştim.
Aldığım fiyat önce 30 bin, yuh (aynen böyle dedim) deyince 33 bin oldu.
Ordan çıkıp, sıfır satışı bırakıp 2. ele dönen Mebbaşayara geçtim araç birden 37-39 bin aralığına çıktı. Başayar bayiliği bırakınca hidayete mi erdi acaba? sanmam. Çünkü bu araçtan ekmek yiyecek. Demek ki, en az 43-44 bine satacak. Ne yaman çelişki.
Benim aracın yukarıdaki mesajda bahsi geçen Corolladan ne eksiği var. Aksine fazlası var eksiği yok. Bu nasıl bir takas kepazeliğidir.
Bayi böyle yaparsa sahibinden.com daki müşteri niye dandik fiyat vermesin. Ben bunu bildiğim halde malesef ikinci el kia marka bir araca vereceğim fiyat ayıp kaçar diye talip bile olamıyorum, sıfır araç bakıyorum. Çünkü, biz kia sahipleri saf saf hala olması gereken fiyatları istemeye çalışıyoruz.
Bu olaydan sonra artık ben de istenilen fiyatın en az 5 bin altına teklifte bulunacağım ki, bunları anlatmak için bana fırsat doğsun. Ayrıca bayiye gittiğimde sıfır araca 10 bin tl aşağı fiyat vereceğim. Olmadı dalgamı geçer gelirim.
Olan kafası karışıp aracını ucuza satana ve acil paraya ihtiyacı olana oluyor.
Son söz olarak sadece yazıklar olsun diyorum.
Ekli dosyalar
-
89.7 KB Görüntüleme: 26