Serkan OĞUZ
New member
serkan bey yazılımla kazandığınız beygir ve tork ne oldu? yakıta bi etkisi var mı? performans olarak katkısı oldumu? yazılım konusu bence kesinlikle ciddi biş. usta ellerde ve işi bilen firmalarca yapılmalı. turboya ve motor mekaniğine zarar verdiğini okumuştum. tabi siz mutlaka araştırıp yapmıssınızdır. gerçeklik payı varmı motora zarar verdiği konusunda.?
Serkan bey şu anda 128hp olan değer 158-162hp arası, tork değeri ise 260nm'den 320-330nm'lere çıktı.Ben yüksek değerlerde bir yazılımdan ziyade soft olan bir yazılım istediğim için bu şekilde talepte bulundum.Ancak eskisi gibi gaz pedalının üstüne çok yüklenen birisi olmadığım için şimdilik oldukça yeterli bir sonuç aldım.Performans olarak katkısı tabii ki oldu tartışılmaz şekilde kendini hissettiriyor.Aracı aldığımda standart hali ile çok zorlamadım ama şu anda yine zorlamadan çok daha atak ve rahat bir kullanım olduğunu hissediyorsunuz.Yakıt konusunda net bir şey yazmak istemedim çünkü kullanım gerçekten standart bir araçta olsa yazılımlı bir araçta olsa çok farkettiriyor.Kişiler bazen yazılım ile daha iyi bir gidiş daha ekonomik bir yakış olduğunu düşünüyorlar ancak iyi giden araba yakar bu aşikar ama gidişide yaktığını tatmin ediyorsa sorun yok.Ben standart kullanım ile kendimi sıkmadan şehiriçinde 0,5Lt gerilediğini son 5-6 depodur görüyorum belki biraz daha düşürürüm ancak çok uğraşmıyorum.Şehirdışı tabiiki standart aracın yakıtı nasıl düşüyorsa yazılım ile daha düşük bir değer yakalayan çok kişi var.Ben istediğim şehirdışı denemesini gerekli ortamı yakalayamadığım için tam olarak yapmadım bazen denk geliyor düzgün bir yol bulduğumda düzgün bir kullanım ile gerçekten çok güzel tüketim değerlerine ulaşıyorsun.
Yazılım konusu bencede oldukça ciddi bir iş ve benim gibi titiz herşeyi kafasına takan birisi içinse yaptırmak ancak çok güvendiğim bir insan ile olabilirdi.Bu konuda zaten en doğru adres bence Paşaoğlu Tuningtir.Zaten bu forumda bu konu ve bu firma ile ilgili açılmış birçok bilgiye ulaşabilirsin.Hiçbir şekilde bu firmadan başka yerde bu tarz bir işlem yaptırmayı düşünmüyorum.Zaten Kia araçlarını çok iyi bilen ve yüzlerce araca yazılım yapan bir firma.Yazılımın motor ve mekaniğe vermiş olduğu zarar ile ilgili net birşey söyleyemem ancak bu tarz araçlarda sorun çıkarsa Turbodan başka bir yerde sorun çıkacağını düşünmüyorum,şu ana kadar ufak bile olsa hiçbir sorun yaşamadım.Bunu aslında yazılım yapıp uzun süredir kullanan ( 40.000km veya üstü yol yapmış olan ) kişilerden bilgi almak daha faydalı olur ama çevremde uzun zamandır aracını yazılım ile kullanan ve memnun olmayan birisine çok rastlamadım.Şu anda trafikte yazılımlı araç ile dolaşan binlerce araba var.Bence sizde kendinizce araştırın yaptırın derim ama araştırmaya bence hiç gerek yok yapan firma işini çok güzel yapıyor.