İlk izlenimlerimle merhaba herkese

Hakankll

New member
Merhabalar;
Antalya'dan Hakan ben.
Yaşım 27 makina mühendisiyim.
2012 dizel otomatik concept plus
Aracıma 1 ay önce sahip oldum.
Araç alırken ceed, astra ve leon arasında gittim geldim. Astra iç mekan olarak çok boğucu geldi. Leon daha ferahtı ama dış görünüşünün aksine içi çok bos geldi.
Sonuç olarak ceed e doğru gönlüm kaydi. Bir de 17 bin km de denk getirince kacirmayayim dedim.
İlk olarak, aracin dış ve iç dizaynına diyecek laf yok zaten. Cam tavan da çok ferah ve kullanisli. Vites geçişleri mükemmel. Bi dsg değil ama bence fazlasıyla yeterli. Araç içi genişlik ve ferahlık ise cam tavanın da etkisiyle bu sınıf için bence çok başarılı.
Ama az da olsa takıldığım birkaç nokta var. Başta yakıt bana biraz fazla geldi. Şehir içi bilgisayar 9.5 gösteriyor. Sizin de yorumlarinizi bekliyorum bu konuda. İkinci olarak süspansiyon biraz fazla yumuşak ve çukurları hissettiriyor.
İlk izlenimlerim bunlar.Kusurlarım için affınıza sığınıyorum. Herkese iyi forumlar :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

slhyldz

New member
Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız binin inşaallah. Yakıt olarak biraz alışmanız gerekli. Sonrasında karmada 7 lt civarı gezeceğinizi düşünüyorum. Uzun yolda 5,5 lt civarı rahat görüyor. Şehir içi çok yakmasının sebebi ise, araç ağırlığı ve tork konvektörlü şanzuman diyebiliriz.

Hakankll

New member
Teşekkür ederim Salih bey. Son zamanlarda yakit fiyatlarinin düşmesiyle fazla dokunmuyor ama yine de bana biraz fazla geldi. Bi uzun yola cikabilirsem bakicam artik.

korrinni44

New member
[SUP]Hayırlı olsun... ceed çok yakışıklı bir arabadır... ben 2,5 yıldır kullanıyorum ve hiç sıkılmadım..her gün aynı heyecanla biniyorum arabama.:)
sürüşü çok rahat bir arabadır. görüş açıları çok iyi bir araç. ön ve arkada bulunan kelebek camlar görüş açısını arttırıyor.
süspansiyonlar biraz yumuşak o yüzden çukurları hissettirebilir.
ama konfor olarak çok rahat bir arabadır. uzun yolda hiç yormaz.
bir de hankook yerine michelin,good year,dunlop gibi bi lastik de alınırsa tadından yenmez...:)
yakıt olarak evet biraz fazla .. ama diğer arabalarla çok bi fark yok bence tüketim olarak.

[/SUP]

By_Cesar

Active member
bahsettiğin iki araçtan her açıdan daha kaliteli donanımlı güvenli ve konforlu bir araç tercih etmişsin. Biz ceedciler arasında şöyle bir laf Kapında aslan besliyorsan yediğine bakmayacaksın diye. Evet biraz fazla yakarı var şehir içi şartlarda ama onada takılma. Az yaksın diyorsan bi fiat renault tercih etmeli insan. ;) Güle güle kullan.

Hakankll

New member
Teşekkür ederim yorumunuz için öncelikle.
Benim araçta da hankook lastikler var. Değiştirince çok fark ediyor mu acaba ?
Michelin crossclimate almayı düşünüyorum ben de.

Hakankll

New member
Size de teşekkürler :)

[SUP]Hayırlı olsun... ceed çok yakışıklı bir arabadır... ben 2,5 yıldır kullanıyorum ve hiç sıkılmadım..her gün aynı heyecanla biniyorum arabama.:)
sürüşü çok rahat bir arabadır. görüş açıları çok iyi bir araç. ön ve arkada bulunan kelebek camlar görüş açısını arttırıyor.
süspansiyonlar biraz yumuşak o yüzden çukurları hissettirebilir.
ama konfor olarak çok rahat bir arabadır. uzun yolda hiç yormaz.
bir de hankook yerine michelin,good year,dunlop gibi bi lastik de alınırsa tadından yenmez...:)
yakıt olarak evet biraz fazla .. ama diğer arabalarla çok bi fark yok bence tüketim olarak.

[/SUP]

hakan26

Member
Aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.Özellikle şanzıman konforu ve sorunsuzluğu sizi üzmeyecektir,aracınızın keyfini çıkartın.Lastik çok farkediyor ben aracıma bridgestone turanza t001 aldım konfordan ziyade güvenlik önceliğimdi fren mesafesi ve aracın yere basışı kesinlikle değişti

Hakankll

New member
Ben de crossclimate alicam sanirim paylasirim izlenimlerini. Teşekkürler.

korrinni44

New member
Yakın zamanda ben de Lastiklerimi değiştireceğim. yaptığım araştırmalar sonucu; dunlop sport maxx RT ve good year f1 asymetric2 den birini alacağım.
hem konfor,sessizlik hem de güvenlik anlamında çok iyi iki lastik...
(michelin crossclimate fiyat olarak bu lastiklerden çok çok pahalı olduğu için almayı düşünmüyorum)

erdemerciyas

New member
1 aydır 2014 ceed comfort 1.6 cdri sahibiyim. Hergün Avcılar-Maslak yol yapıyorum ve aktif olarak trafikteyim yakıt değerim şehir için 5.8 ile 6.3 arası değişiyor. Kısacası 100tl dizel ile 500km rahat gidiyorum.

hakan26

Member
Arkadaşlar Kolayoto sitesinden bakabilirsiniz ben buradan aldım lastikler 24 saat sonra İzmir den Eskişehir e teslim edildi kargo ücretsiz

Hakankll

New member
1 aydır 2014 ceed comfort 1.6 cdri sahibiyim. Hergün Avcılar-Maslak yol yapıyorum ve aktif olarak trafikteyim yakıt değerim şehir için 5.8 ile 6.3 arası değişiyor. Kısacası 100tl dizel ile 500km rahat gidiyorum.
Erdem bey araciniz manuel mi acaba ?

43YD620

New member
Aracınız hayırlı olsun foruma hoşgeldiniz aynı aracı kullanıyorum ben de :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erdemerciyas

New member
Evet Hakan bey aracım manuel. Bir kaç konuda aynı manuel aracın verilerini 6 ile 8 gibi rakamlar paylaşmışlar dikkatimi çekti 6.2 yi hiç geçmedim ben

Hakankll

New member
Manuel otomatiğe gore bariz tasarruflu sanirim. Aradaki farki da şehir içindeki rahatliga sayacagiz artik. Tesekkurler Erdem bey.

slhyldz

New member
[MENTION=2665]Hakankll[/MENTION]
Merhaba;
Dediğim gibi biraz sabredin. Yaz gelsin. Bu arada aracınızıda her yönüyle tanımış olacaksınız. Şimdilik hiçbir değişime gitmeyin (lastik vs.) Yakıt bu kadar önemliyse aracın kullanıma göe aha az yakması için sürüş tekniklerini bilmiyorsanız öğrenin.
Yakıt tüketimine tekrar gelelim. Bu hafta sonu sınıfında en az yakan araçlardan biri olan ve nam salan diyelim, megane 1.5 dci edc yi sürdüm. Araç 300 km de ve gtline modeliydi. Yani 17’’ jantla geliyor. Benim ceed manuel ile 5.5 lt ile elde ettiğim değeri, aynı yolda 7 lt nin altına indiremedim. Belki yeni olduğundanda bu kadar fazla yakmış olabilir ama senin aracının yakıtı gerçekten abartılacak kadar çok değil.
Bunun için rakipleride sürmek ve anlamak gerekiyor.

Hakankll

New member
Bir yakinimda VW Passat 1.6 dizel dsg var. O kadar acemi ki anlatamam. Dur kalklar, yolda giderken frenler, gazlar, inanilmaz derecede kotu bir surusle yakit ortalaması 7 lt yi geçmiyor. Tamami şehir içi kullanım araç 3.000 km civarinda. Düzgün kullanımda 6 yi bile geçmeyecek sanirim. ayni kişi benim aracimi kullansa 11 litreler civarinda gezecegini düşünüyorum. Bunu gördükten sonra kendi tuketimim düşündürdü.