I 30-rio

alicanım

Member
Başlıkta yazdığım gibi siz olsaydınız;İ 30 mu alırdınız yoksa KİA'nın RİO'sunumu alırdınız?Ben RİO'yu almadan önce İ30 baktım.Satıcı bayiinin satış elamanının olumsuz davranışlarından ve uzlaşmaz tutumundan dolayı almaktan vazgeçip KİA satış bayiisine gittim ve satış müdürlerinin sıcak, samimi davranışlarından RİO'yu alıp çıktım.Siz hangisini alırdınız?

slhyldz

New member
Pireye kızıp yorgan yakmışsınız.
Şimdi i30 mu yoksa kia ceed mi alırdınız demiş olsaydınız mantıklı olurdu.
Siz rio ile i30u kesinlikle kıyaslayamazsınız. Ölçü, kalite,konfor, donanım vs.
Onun için bu sorunuza ancak parama göre cevap verebilirim. Yani İ30 u alıp binebilecek bütçem varsa rioya bakmam. İ30 beni zorluyorsa gider rio alırım; İ30'unda hayaliyle yaşarım.

dagtas7879

New member
Bir i30 sahibi olarak Rio ile karşılaştırmak saçma olmuş. Bende bayii yüzünden ceed almaktan vazgeçtim.

Yasin

New member
Salih arkadaşımızında dediği gibi kesinlikle i30 ile rio karşılaştırılamaz bir kere sınıfları farklı. Kia Rio yu hyundai de karşılaştırabileceğiniz araç i20 yada accent dir bence

alicanım

Member
Arabalara bakarken benimde 2010 model Dacia sanderom vardı.Gittiğim de takas olarak verip diğer aracı alacaktım.Hyundai bayi 16 bin liraya alabileceğini söyledi.Diğer KİA bayii benim aracımı takasta 20 bin liraya saydılar.Arada 4 bin liralık fark olunca bende gidip RİO'yu aldım.Siz olsaydınız ne yapardınız?

inimicus

New member
Sandero'dan sonra rio yağ gibi gider. Hayırlı olsun Kazasız Belasız inşallah.

GT-I9100 cihazımdan gönderildi

rayen

Super Moderator
Burada bir karşılaştırma yok ki, sadece bütçe olayı var. Kia bayisindeki elemanın ikna kabiliyeti var. :)
Ben de bir zamanlar 1.6 Toyota corolla almaya gittim, 1.3 corolla alıp çıktım. Tamamen satış elemanının ikna kabiliyeti idi. :D
Daha sonraları anladim acele karar vermemeyi. 1 yıldır karar verme aşamasındayım. Hiç acele etmedim. :D :D :D

43YD620

New member
sınıf farklı, İ30u başka bir bayiden almalıydınız :eek:

alicanım

Member
Rasim Bey doğru yazmış burada kıyaslama olmamış.Konuyu galiba hatalı olmuştur.Özür dilerim.Ben iki model arasındaki farkı öğrenmek ve bu konu hakkında bilgi sahibi olabilmekti.Böyle bir kıyaslama yapılırsa memnun olurum.

MuSTaNG

New member
İ30 çok süremedim ama 3 sene yeni rio'ya bindim çok güzel bi araba sadece segment farkı var ama belli ki siz bunu umursamamışsınız, rio'yu ceed'le karşılaştırırsak kesinlikle özellikleri ceed'i aratmaz yol tutuşu, görüntüsü çok güzel aracın ayrıca frenleri kesinlikle ceed'den daha iyi ve led stopları var artı olarakta :) Tabii bu saydıklarım rio full modeli için daha boş paketleride kötü değildir heralde, güzel bi seçim yapmışsınız i30 ve ceed sadece rio'dan daha büyük ve motor farkı var o kadar..

slhyldz

New member
Kardeşim sen konuyu öyle bir açtınki ister istemez bizde negatif yönde yorumladık.
Yoksa aracın güzel. Allah güle güle eskitmeyi nasip etsin. Allah kaza bela vermesin. Ben şuanki aracımı alana kadar ne hurdalarla gezdim bir bilsen. Araba arabadır. Ayağını yerden kesiyormu bitti gitti.

Ben Rio'yu alırken ceedin eski kasa modeli vardı.Yeni kasanın ne zaman geleceği belli değil dediler ve bende Rio'yu aldım.

alicanım

Member
Kardeşim sen konuyu öyle bir açtınki ister istemez bizde negatif yönde yorumladık.
Yoksa aracın güzel. Allah güle güle eskitmeyi nasip etsin. Allah kaza bela vermesin. Ben şuanki aracımı alana kadar ne hurdalarla gezdim bir bilsen. Araba arabadır. Ayağını yerden kesiyormu bitti gitti.
Can sağlığı olsun.Amacım iki modelin kıyaslanması idi ama konu başka yönlere kaydı.İyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

akrepkral86

New member
Arkadaşlar makyajlı i30 7 ileri dct şanzımanı hk. ne düşünüyorsunuz sizce yakıt tüketimine çok bir etkisi olur mu sitesinde %20 oranında farkettiği yazıyor ama o kadar fark eder mi bilemiyorum doğrusu

rayen

Super Moderator
İyi düşünüyoruz. :D
Aracını Samsun daki bayiden sıfır alıp 91-110 km aralığında Trabzon'a giden bir vatandaş 4.7 ortalama gördüğünü söylüyor. Çift kavrama olduğu için her koşulda tam otomatikten az yakacaktır.

slhyldz

New member
Motorunun inanılmaz farklı olduğu, kağıt üzerinde bilinmesi gereken bir gerçek. Yalnız şanzumanı uzun vadede güvenilirmi tartışılır. Yıllardır bu işin piri olan markalarda dahi hala korkan ve almayanlar var. Yeni nesilleri araştırmadım ama 2-3 yaşındaki birçok çift kavrama sahibini üzüyor. Yakıt olayına gelirsek kesinlikle az yakacaktır. Çıkma sebeblerinden biri bu zaten. Pazarda elini güçlendirmek.