amorusso
New member
Ucuzlandigindan beri ilk kez GTL ( ci-ti-el diye okunuyor
) kullanma firsatim oldu. D aha once hep Ultimate dizel kullaniyordum, ilk ciktigindan ise GTL kullandim ama yuksek sarfiyat ve yuksek fiyattan dolayi biraktim. uzun yol oldugu icin GTL deneyim dedim. guzergah Izmit-eskisehir-istanbul - toplamda tahmini 700 km , ortalama hiz 90 km/s (bilgisayar saatine gore tabi , ama gercekte kullanim hizlari en fazla 150 kms, en az 60-70 kms) , yolcu 2 ikisi, hava -4 / +5 arasi degisti, klima acik.
Izlenimler :
- motor acayip sessiz calismaya basladi, cekis gucun sanki biraz artti. ( araba stock bu ara )
- tuketim degerleri ilk basta 7lt. civari geziyordu, 300-400 km sonra 6 lt'ye sabitlendi, hatta Istanbul icinde
bile 6.1 kaldi en son. Daha once ayni guzergahta sakin-agresif karisik kullanim Ultimate'te ile 5.5 - 6 lt civari
tuketim cikiyordu, ama sehir icinde 7 lt'nin altina hic inmiyordu, Yani GTL'nin 6.1 lt oratalama kalmasi ilginc,
daha once 8lt'ye falan geliyordu, 2 sene once
-fiyat farki 0,10 TL olmasina ragmen GTL kullanilir, sehir disinda gayetiyi sonuclar veriyor, motor'un sesi degisti,
satan benzinlikler yaygin, ultimate ile arada degistirecem. 2 depya 2 depo gibi.
Izlenimler :
- motor acayip sessiz calismaya basladi, cekis gucun sanki biraz artti. ( araba stock bu ara )
- tuketim degerleri ilk basta 7lt. civari geziyordu, 300-400 km sonra 6 lt'ye sabitlendi, hatta Istanbul icinde
bile 6.1 kaldi en son. Daha once ayni guzergahta sakin-agresif karisik kullanim Ultimate'te ile 5.5 - 6 lt civari
tuketim cikiyordu, ama sehir icinde 7 lt'nin altina hic inmiyordu, Yani GTL'nin 6.1 lt oratalama kalmasi ilginc,
daha once 8lt'ye falan geliyordu, 2 sene once
-fiyat farki 0,10 TL olmasina ragmen GTL kullanilir, sehir disinda gayetiyi sonuclar veriyor, motor'un sesi degisti,
satan benzinlikler yaygin, ultimate ile arada degistirecem. 2 depya 2 depo gibi.