fren arti performansla ilgili sorum olucak arkdaslar

alperky5054

New member
Arkdaslar araniza dun katildim ve sizlere bi sorun olucak ve bilgi verirseniz cok memnun olurum.
1.sorum : kia ceed 2014 consept modeli aracim ve arac 128 ps ama onceki aracim cerato 2008 cerato 1360 kg ceed 1460 felan 100 kilo fark var fakat cerato daha seriydi ceed hic seri degil nedeni ne ? Soyledikleri bana euro5 motor oldugu icin partukulden dolayı gitmiyo dediler.
2.sorum fren Sistemi abs herZaman en ufak biseyde dewriye giriyor ve fren baya bi kizakliyor mesafe uzuyor fren sikintisi yasayanlar bi cevap verebilirmi ? Servise gittim adam gibi ilgilenen olmadi ? Bu fren yuzunddn kaza yapttm

c@n

Super Moderator
1. sonunuzun cevabı, Cerato hem 5 ileri hem de euro 4 motoru olmasından dolayı ceed'den daha seri...
2. soru ise, bu konuda fren iyileştirilmeşi yapıldı. Servisten kontrol ettirin ve güncel yazılım yüklettirin.. 2012 kasım çıkışından önceki araçlar için vardı bu sorun. Sizde olması ilginç. En kısa sürede servise başvurun...

alperky5054

New member
2014 model benimkisi can bey arti partikül den dolayi dediler bide yazilim atanlar memnunmus bildiğim kadarıyla arti frenler gercekten berbat yazilim guncellemesi yok benim aracin bu yuzden gercekten servisle kavga edicem :/

goofyrider

Yasaklı Üye
süerkli abs devreye giriyorsa lastiklerinizle alakalıdır. lastiklerinize baktırın.

Berkan

New member
1- sebep normal agırlık ve euro 5 hikayesi partikül dpf adını ne koyarsanız tıkıyo biraz aracı euro normlarına uyucamda mazotu tekrar dondurup yakıcam sevdasına.

2- aracınız nekadar yeni kac kmlerde lastik ve balata disk üçlüsü için. benimde ilk baslarda yaptı aynısını yaptı (2013 bnmde) götürdüm güncelmiş yazılım sonradan kendine geldi. sahip oldugu sürüş yardımı sistemleride tetikliyor sanıyorm biraz fren kuvvetlendirme, ani frende kendini sona basmıs gibi davrandırıyor cünkü

Yasin

New member
Alper Bey fren için bir şey diyemicem ben frenlerden memnunum belki sizinde yazılım güncellemesi ile düzelir. Ancak bende eskiden 2008 Cerato kullanıcısıydım dediğiniz güç farkını çok iyi anlayabiliyorum. Birde ceed te manuel viteslerinde bile gaz pedalının sonunda bir tık var onu aştığınızda daha iyi gidiyor ancak her zamanda dip gaz yapmak yoruyor. Ben açıkçası yazılım yaptırdım hem gaz pedalında ki tık olayından kurtuldum hemde güç ciddi anlamda düzeldi.

alperky5054

New member
Suan servise geldim yazilim guncellemesi yok dediler 40 60 arasi km hizla giderken onume kamyon cikti direksiyonu saga kirdi kurtardim demeye kalmadi araba durmadi bildiginiz emniyet seridindeki arabaya vurdum dusunun 60 giderke diye hesablayin. Yazilim düşünüyorum 128 ps hissettirmiyor acikcasi cerato mu arıyorum serilikte yol tutusunda ceed tabiki direksyondan gelen bir ses tik tik ediyo onun icinde servise geldim arabadan sogutuyo bu servisler ciddn.

BerkayKRC

Moderator
Suan servise geldim yazilim guncellemesi yok dediler 40 60 arasi km hizla giderken onume kamyon cikti direksiyonu saga kirdi kurtardim demeye kalmadi araba durmadi bildiginiz emniyet seridindeki arabaya vurdum dusunun 60 giderke diye hesablayin. Yazilim düşünüyorum 128 ps hissettirmiyor acikcasi cerato mu arıyorum serilikte yol tutusunda ceed tabiki direksyondan gelen bir ses tik tik ediyo onun icinde servise geldim arabadan sogutuyo bu servisler ciddn.
bence ilk önce fren olayını hallettirin, ondan sonra yazılım vs. daha fazla güç gibi şeylere bulaşın derim ben

yalcin

New member
daha seriydi derken nedemek istediğinizi anlamış değilim, sonuçta cerato ve ceed crdi aynı motor biri 115bg biri 128bg..biri diğerinden 100kg. daha hafif trk dğerleride birbirine çok yakın, daha seriydi diyorsanız eğer ceratoda yazılım vardı demekki yoksa aksi olacağını zannetmiyorum, kaza işine gelince; anlattığınızdan anladığım şu; kamyon sizi sollamış sonra birden önünüze kırmış, burda suçlu 1. kamyon şoförü 2 eğer anladığım gibi değil başka türlü oluştuysa kaza takip mesafesini korumadığınız için siz de hata. 3. hata yada suçlu fren değil-olamaz. arkadaşların dediği gibi bazı servislerde abs için güncelleme varmış, o servislerde güncelleme yaparlar fakat buna güvenip frenlemeyi yanlış yapmayın tekrar, daha öncede arkadaşlar yazdılar hatta balata değiştiren oldu frenler yetersiz diye, olabilir bu tercih meselesidir ve yazılım yaptıran arkadaşlar değiştirdiler ki yazılım sonrası balata değiştirmek mantıklı, tüm bunlara rağmen ben fazla fren kullanmıyorum takip mesafesini korumaya çalışıyorum arkada sellektör yakanda umrumda değil sonuçta can taşıyoruz. he yeri gelir sıkıysa geçsinler o ayrı tabi :D neyse lafın özü, geçmiş olsun, allah beterinden korusun. frenleri doğru kullandıktan sonra yeterli, bir problem yok söylemek istediğim bu. birde cerato cee'd den daha seri olamaz!. saygılar.

dellobaltino

New member
kardeşim ceed dizel bir araba olarak seri bir araba. Bunu arabamı kullananan yılların şöförü birçok kişi de dile getirdi. Ama neticede dizel bir arabadır kalkıp da bir GT performansı beklememek lazım. Ayrıca arabanı yeni almışsın hele bi 10,000 yap. Motor iyice açılsın. Fren problemi 2012 modellerde vardı fakat yazılım güncellemesi geldi. Güncellemeyi yaptıranların sorunu çözüldü. 2014 modelde bu durumun oluşu şaşırttı.

yalcin

New member
artı +++
kardeşim ceed dizel bir araba olarak seri bir araba. Bunu arabamı kullananan yılların şöförü birçok kişi de dile getirdi. Ama neticede dizel bir arabadır kalkıp da bir GT performansı beklememek lazım. Ayrıca arabanı yeni almışsın hele bi 10,000 yap. Motor iyice açılsın. Fren problemi 2012 modellerde vardı fakat yazılım güncellemesi geldi. Güncellemeyi yaptıranların sorunu çözüldü. 2014 modelde bu durumun oluşu şaşırttı.

alperky5054

New member
Kaza soyle oldu istoc karsida sag seritten 60 la gidiyorum en soldan direk onume firladi ve aniden frene basti bende o esnada frene bastim ve siyrilnak icin emniyet seridine kirdim direksiyonu ayagim frende ve bildigin abs kut kut vurdu birakti surukledi araba sonra olan okdu zaten arti aracim 17500km de:) baya Bi geziyorum arti cerato ile ceed i yanyana koyup bi kalkin :) o zmn n demek istedigimi anliyacaksiniz yavas giderken yapilan bi kaza hiz olunca bisry olmuyo o canimi sikti :) arti soyle soyleyim 2014 ceed lerde yazilim yokmus simdi sorunu su sekilde cozucem srvis balata degismesi gerek dedi 270 tl :) bende disarda degistircem 160 lira isclik dahi mantikli yani servisteki kjsi bile dedi bunu bana arti sunu soyleyim bide ceed den memnunum ama bazi seylerden gercekten arabadan soguyo insan. Toplanma oldugunda kesin gelicem ve yuz yuze solerim sorunlarimida :)

alperky5054

New member
Yazilim yapanlar birde nerde yaptirdiniz pasaoglundami ? 128 ps den 160 mi oldu 170 oldu diyenlerde var please help me :)

MuSTaNG

New member
1 senedir Pro ceed GT kullanıyorum ondan öncede 3 sene 2011 model pro ceed kullandım ne yazık ki fren sıkıntınızın çözümü yok boşuna güncelleme peşinde koşmayın derim malzeme bu:) Tek tavsiyem 50 60 km gibi hızlarda önünüzdeki arabayla aranızda mesafe olsun trafiği takip edin ben alıştım sizde alışırsınız demekten başka bişey diyemiyorum :D:D

Serkan OĞUZ

New member
Aracımı çok seviyorum ve birçok araçta çıkabilecek birçok sıkıntı gibi bizim araçlarda da sıkıntılar olması çok normal ama fren konusu şakaya gelmez.Bahsettiğiniz olayı 2 defa yaşadım ve takip mesafesi sayesinde zor sıyırdım valla.40-70 arası dikkatli olmakta fayda var özellikle Abs yazılımı yaptırmayan arkadaşların bu sürat aralığına çok dikkat etmesini rica ediyorum ancak bunun üzerindeki süratlerde fren oldukça kuvvetli ve sağlam çalışıyor çok denedim.

slhyldz

New member
Gecmis olsun.
Yeni kasa ile eski kasa ceed yanyana start verdiginide hangisinin daha seri oldugunu hem gordum hem dinledim. Kalkislarda yazilimsiz yeni ceed onume asla gecemez.
128 hp yeni motor yuksek suratlarda belki is gorur.

alperky5054

New member
Hava kanalli disk ve ona uygun balata dusundum bende acikcasi neyse ki kia sonucta yol tutusu iyi fren durumj orta :) neyse allah kaza bela vermesin kimseye arti bulusma yokmu hic ? :)

unalks

New member
bu düşük hızdaki fren olayı kronik mi yani ? cidden şuan tırstım :confused:

BerkayKRC

Moderator
1 senedir Pro ceed GT kullanıyorum ondan öncede 3 sene 2011 model pro ceed kullandım ne yazık ki fren sıkıntınızın çözümü yok boşuna güncelleme peşinde koşmayın derim malzeme bu:) Tek tavsiyem 50 60 km gibi hızlarda önünüzdeki arabayla aranızda mesafe olsun trafiği takip edin ben alıştım sizde alışırsınız demekten başka bişey diyemiyorum :D:D
Kanka senin cool donanım durmuyordu tabi :D concept plus benzinli alsaydın böyle olmazdı :D :D :D

BerkayKRC

Moderator
Gecmis olsun.
Yeni kasa ile eski kasa ceed yanyana start verdiginide hangisinin daha seri oldugunu hem gordum hem dinledim. Kalkislarda yazilimsiz yeni ceed onume asla gecemez.
128 hp yeni motor yuksek suratlarda belki is gorur.
Abi o şöförle alakalıdır :cool: