Ynt: Folyo Kaplama.....
[quote author=Tsunami Dream link=topic=224.msg25768#msg25768 date=1326057136]
Ya arkadaşlar, ilerleyen zaman da nişanlımın arabasına folyo kaplatmak istiyoruz. Arabanın boyasında çok çizik var tamponlar sürtmüş, izler var. Bu da bizi rahatsız ediyor görüntü olarak. Araba lacivert acaba yine lacivert renk kaplatabilir miyiz? başka renk kaplatabilir miyiz? komple folyo kaplatmanın fiyatı ne kadar? nereyi önerirsiniz? fiyat olarak indirim yapabilirler mi?

bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
[/quote]
hocam zamanında bende benzer şeyleri araştırdığım için şunu söyleyebilirimki sakın bu işe bulaşma.
bi kere folyo ile kaplatman için aracında tırnak ucunun gireceği kadar çizik olmaması gerekiyor.
eğer böyle bir çizik varsa ki anladığım kadarıyla var zaman içinde o bölgeden folya kabarma yapıyor.
ayrıca 3M gibi markaları tercih etmen gerekiyor.
eğer aracı komple kaplatıp rengini değiştirmek isitiyorsan bunu ruhsata işletmen gerekiyor.
ayrıca bu işi piyasada yapan çok sahtekar var.
çocukların eline veriyorlar bu işleri.
ayrıca belirteyimki tümüyle folyo kaplatma işine girersen ön far arka far ve ön arka tamponların komple sökülüyor
haberrin olsun.
ben bu sökme işini öğrendikten sonra zaten soğumuştum.
yada ben bu işi illada yapacam diyorsan aracın komple çiziklerini boyat.üzerinden 1 ay geçtikten sonra folya kaplat.
ancak buseferde bu işi yapan usta abi bunları 2-3 sene söktürürken eğer aracında boya varsa folya boyayı sökerse mesuliyet kabul etmem diyip uyanıkça işin içinden çıkar.