bu daha önce açtığım konu
http://www.ceedclubtr.com/forum/dae-ay-dizayn-28/bodykit-karlae-k-maraypiyel-difa-za-r-jant-3923.html
buda anı konu içerisind [MENTION=104]serkan[/MENTION] Oğuz un açıklaması..
umarım açıklayıcı olur.
1.si yay konusunda bende çok düşündüm çünkü dediğiniz gibi bu yollarda asla aracın altını vurmaya niyetim yok.Araç indirmek var indirmek var, 5cm H&R takarsın araç dibine kadar iner ve yayın yapısı gereği araç oldukça sertleşir, hiç yapmadığım ve sevmediğim olay olan yay ısıtma veya bakla kestirme yaparsın sonuç yine sıkıntılı olur,ne kadar basık olursa o kadar hoş duruyor ancak herşeyi kararında bırakmak en güzeli.Bu sebepten ötürü 3,5cm'lik Eibach taktım çok çok çok memnunum hiç pişman etmedi.Konfor konusunda Eibach çok az sertleştirdi diyebilirim ama konfor konusunda kesinlikle en az ödün veren yay diyebilirim ama kattığı yol tutuşu konfor falan düşündürmüyor.Konfor düşüklüğü 1 tık bile denmez ama kattığı yol tutuş 2 hatta 3 tık fazla.1 defa olsun altını vurmak değil bir parça sürtmedim bile,dikkatli kullanım abartı basmadıkça sorun yaşamazsınız.Geçen gün liftte alt kısmı inceledim sıfırdan farksız,keşke resim çekseydim.
18 ebat oldukça oturaklı ve ciddi bir ebat,ben yeni ceed sandım bir ara sonra farkettim bir önceki kasa olduğunu.Kapısında muadil ölçüler olması lazım bakmak gerek ama ne olursa olsun 1 ebattan fazla büyütmeyi düşünmem.Yeni kasalarda alt ölçüleri hatırlamıyorum ancak orjinal 225/45/17.Kapıda bir üst ebat olarak 225/40/18 yazıyor bende tam bu ebatı kullanıyorum,biraz daha zorlamak istesem 235/35/18 ,hatta bekar olsam fantezi diye 225/35/19 bile olabilir ancak gerek yok.Senin araca çok hafif olmak şartı ile 18 kesinlikle takılır ve çokta hoş olur.Ancak tekrar söylüyorum istediğin kadar güzel desen büyük jant tak,deneme amaçlı yay dene o yayı geri çıkarırsan bende ismimi değiştiririm

Dikkatli kullandığın sürece ve abartmadığın sürece sorun yaşamazsın.
Son olarak yaydan sonra aracın altını sürmek vs bunlardan önce düşünülmesi gereken ve sürtmeden çok daha fazla başınıza gelebilecek olan sıkıntı amortisör konusudur,öncelikli olarak bunu düşünmek gerekir.Saçma sapan tümsekler dışında çukurlarda ilk darbeyi alan amortisördür.