debriyajdan gelen ses

aliorala

New member
merhaba arkadaşlar,
2013 model manuel ve 31 bin de aracım.
sorunum 1. vites ve geri viteslerde araba tam harekete geçerken gelen (demire sürtme gibi) sesi. yaklaşık 2-3 ay dan beri bu ses geliyor.
çok kısa bir süre geliyor ama ayağınızla hissedebiliyorsunuz.
samsun asal servise gittim bana baskıdan kaynaklandığını söyledi ve garantiye girmiyormuş.
baskı balata ve rulman + işçilik 1100 lira fiyat verdiler ama şimdi değişmene gerek yok dediler.
aracımda racechip var alalı 1,5 ay oldu. bundan kaynaklı baskı bitermi. ama öncesindede vardı. ve ayağımı debriyajda hayatta tutmam.

30 binde debriyajı biten varmı bu normal mi ? chip ten kaynaklanmış olabilir mi ? aldığım fiyat normal mi ?
bana akıl verin milletin arabası 130 binde debriyajda sıkıntı yok.

slhyldz

New member
Öncelikle gerçekten baskı balatadamı sorun var bunu öğrenin. BAşka özel bir servise veya servislere daha gösterin.
Ayrıca benim arabamın baskı balatasıda 25 000 km de değişmiş. İkincisinide ben 75 000 km de değiştirdim. :) İşçilik vermemiştim ama baskı balataya 600 tl yazmışlardı.

Berkan

New member
sürekli düsük devirde gaza asılınca haliyele araç patinaja falan kalıyorsa chiple gelen gücten ötürü o sırada sıyırıyordur yada sıyırabilir bu tekrarlandıkca artabilir tabi kacırma kısmı. debriyaj bitirmenin garantisi yok 30binde olabilir 50binde, 130binde aynı sekilde balatada

arda-buse

New member
aynı sorun bendede var ve benim araba daha 20000 olmadı servise sordum garantiye girmediğini motorun büyük olduğunu debriajın küçük olduğunu değiştirmeye gerek olmadğını söyledi ama hala rahat değilim bu konuyu araştıralım derim..

turkeril

New member
merhaba arkadaşlar,
2013 model manuel ve 31 bin de aracım.
sorunum 1. vites ve geri viteslerde araba tam harekete geçerken gelen (demire sürtme gibi) sesi. yaklaşık 2-3 ay dan beri bu ses geliyor.
çok kısa bir süre geliyor ama ayağınızla hissedebiliyorsunuz.
samsun asal servise gittim bana baskıdan kaynaklandığını söyledi ve garantiye girmiyormuş.
baskı balata ve rulman + işçilik 1100 lira fiyat verdiler ama şimdi değişmene gerek yok dediler.
aracımda racechip var alalı 1,5 ay oldu. bundan kaynaklı baskı bitermi. ama öncesindede vardı. ve ayağımı debriyajda hayatta tutmam.

30 binde debriyajı biten varmı bu normal mi ? chip ten kaynaklanmış olabilir mi ? aldığım fiyat normal mi ?
bana akıl verin milletin arabası 130 binde debriyajda sıkıntı yok.
AYnısı bende de var, aracım 46 binde ama 29 bin kmde aldığımda da mevcuttu. Önceki kullanımla da alakalı, debriyajı zorlamışsalar (benim aracı bayan kullanmıştı) oluyor demek ki.

Sese katlanınca sorun yok. Fakat yüklü iken dik yokuşta kalkışta zor kavradığı için bi 10 bin km içinde dğiştirmeyi de düşünüyorum.

AtaDMR

New member
Bendede aynı sıkıntı var ciyaklama şeklinde ses geliyor, büyük bir sıkıntısını görmedim daha, sese katlanınca sıkıntı olmuyor. Serviste de değiştirmeye gerek yok denmişti zaten.

aliorala

New member
hocam chipten öncede vardı. ayağımı debriyaj da tutmam asla özellikle sola koyarım. ki 30 bin km nin 10bini uzun yol. yani 20binde baskı nasıl bitti sayılır. garantiye de sokamadık. acaba çelik motora yazsak ne olur.

Son düzenleme: