Çelik motor opsiyon sunmaması hk

akrepkral86

New member
Arkadaşlar bu Çelik motor kia'da neden opsiyon getirmiyor anlamış değilim çünkü diğer firmalar hep opsiyonla birlikte araçları getiriyorlar Çelik motorda en azından birkaç opsiyon sunsa alan alır almayan almaz sonuçta araçlarda daha fazla seçeneğimiz olur mesela ceed'de opsiyon olarak xenon ve orjinal navigasyon seçeneği sunsa ben hemen alırdım bence Çelik motor'un bu satış politikasını değiştirmesi lazım yoksa çok şey kaybeder.

Berkan

New member
opsiyon olanlar standart sunuyo zaten .düsündügün gibi kaybetmesi degil kazanması .diger markalar karsısında tutunmak için donanıma yüklenmek şart.60 65 70e satılan golf veya astralara vs. bakınca anlasılıyo ;) hem hepsinden güclü ve donanımlı

xenon basit bişey değil yükseklik alcaklık ayarı far yıkama ıvır zıvır lazım muayeneden kalırsın yoksa.zaten o dediklerimde olursa iyimser olarak +3 koy fiyata .navi yokmu i30 da yada bazı ceed ilanlarında görüp duruyorum. motor olarakda 2.0 ı var onada vergi diliminden dolayı kimse yanasmaz sanmıyorm 100 binleri bulur hatta gecer fiyatı

akrepkral86

New member
Orjinal navigasyon ve orjinal xenondan bahsediyorum ben berkan kardeş uyduruk Çin malı navigasyonlar o senin gördüğün ben asla aracıma taktırmam o tarz navigasyonları ayrıca diğer firmalar 2000-3000 tl karşılığında navigasyon,xenon vs. sunuyorlar Çelik motorda bu tarz opsiyonlar sunabilir ancak satış politikası işte:cool:

Bocek06

New member
[MENTION=1547]Berkan[/MENTION] arkadaşımızında dediği gibi. Kia diğer firmaların opsiyonel olarak sattığı donanımı standart olarak vermektedir zaten. Opsiyon seçenekleri ile birlikte aracın değeri 5-6 bin tl artacak. Ozamanda kia ya bukadar para verilirmi diye bi yargı oluşacaktır. Navigasyon ve xenonu servis garantisi ile taktırabilirsin .

akrepkral86

New member
Dediğine katılıyorum berkan kardeş Türk insanının düşünce tarzı kia'ya o kadar para verilir mi bu zamanla değişecektir neyse artık böyle idare edicez yapacak bir şey yok ayrıca o serviste takılanlar orjinal xenon değil muayeneden geçmez ve navigasyonda Çin malı kalitesini beğenmedim bir dahaki aracımı Allah kısmet ederse xenonlu ve navigasyonlu alacağım

Bocek06

New member
Orjinal xenon biye bir olay yokki zaten . Servis balansları ıle birlikte takıyor okadar . Tamamiylen standart bi olay olması için. Otomatik yükseklik far ayarı , far yıkama gibi min bazı standartlara sahip olması gerekiyor . xenon takılmadan o özelliklerin standart olarak üretilmesi fiyatın biraz daha yukarı çekilmesi anlamına gelmektedir.

akrepkral86

New member
Tamamda zaten far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmayan araç yasalar gereği muayeneden geçemiyor senin dediğin servisler xenon far takıyor sadece öbür özellikler zaten fabrikasyon olması lazım sonradan olması zor olsa bile çok pahalıya mal olur :cool:

elindeki premium paketi kaça aldın birde aynı donanımda golf yada astra almaya kalk bakalım ne olacak dediğin opsinyolar ile birlikte şu an en az 120-130 binlira gidip 80k tl verip golf alıyorsun jantlar kapaklı (abartmış olabilirim ama durum bu)

işin aslı tabiki şu kia aksesuar olarak zayıf ama diğer markalarda binlerce tl verip alabileceğin aksesuarları standart sunuyor.

akrepkral86

New member
Ben beğenmedim berkan kardeş gidip inceledimde sen hiç incelediğinmi cihazı bilmiyorum ben malzeme kalitesini beğenmedim ve görüntü kaliteside orjinali gibi değil benim premium aracımdaki ekranın görüntüsü ve malzeme kalitesi daha iyi ben almam ama herkesin tercihi kendine alanada saygı duyarım

akrepkral86

New member
Bülent abi ben aracı 2013 mart ayında herşey dahil sıfır olarak 60.000 tl'ye almıştım şimdi 2014 olarak benim araç 80.000 tl civarı ötv zamları sağolsun araç 1 senede 20.000 tl zamlandı şu anda satmaya kalksam aracım 20.000 km'de 60.000 'den aşağı satmam yani sonuçta şu anda aldığım fiyata hatta belki dahada üzerine satabilirim aracımı ama şu anda satmayı düşünmüyorum dediğin gibi aynı donanımda golf vb araçları şu anda 95.000'den aşağı alamam zaten almakta istemem kalitesinden çok memnunum premium araçlar dışında bu araçtaki kaliteyi başka araçta bulacağımı zannetmiyorum ileride değiştirmek istesem alacağım araç yeni mercedes c serisi olacak inşallah bu aracın yeni neslini çok beğeniyorum aynen s serisinin küçültülmüş versiyonu gibi duruyor zaman ne gösterir bilinmez ancak ileride paraya kayıp yeni c serisi alabilirim

Serkan OĞUZ

New member
Yanlış anlaşılmasın insanoğlu böyle, bazen bende eksik neyse aklım onda kalıyor neden yok diyorum,ama bir xenon bir navigasyon için öldürseler bu aracı değişmem:)Bu sefer öyle bir araç alıp yaa Ceed standart olarak ne dolu arabaymış bunda şu yok bu yok diyerek aldığımız araca yine kusur bulabiliriz.Herşey verilen para ile alakalı ama verilen paraya alınacak en donanımlı araç yine Ceed bence.Varsın xenon olmasın Philips photon taktım o bile yetiyor verilen parada öyle aman aman rakamlar değil,navigasyon desen onunda hal çaresi bulunur.Ama şuna eminim ki Ceed'de verilen standart donanım adı altında birçok özelliği para ile yaptıramazsın.En basiti Premium paket jantı kullanıyorsun sonradan alırım taktırım dediğim jant lastik hiçte uygun fiyata alınacak bir ürün değil,her ne kadar gerçekçi değil deselerde 3 farklı sertlik ayarı olan direksiyon sonradan eklenecek bir donanım değil yada fiyatına sağlam ekleme yaparak sunarlar.Dünya para verip cam tavan farkı alınıp aracın fiyatı şişirilirken senin aracında orjinal olarak paket içinde geliyor vsvs daha sayabileceğim çok örnek var.Çok ciddiyim hergün aracımı çok daha fazla seviyorum ve her yorum yapan adam harbiden yapmışlar dediğinde dahada çok seviyorum:)

inimicus

New member
Profile'a tıklayıp Ceed 4tech sekmesini takip edin, konunun açılma sebebi çıkıyor ortaya.