Cee'd Park Sensörü montajı

Slm arkadaşlar

1 ay önce satın aldığım park sensörümü taktım.
Gözümü kararttım ya takarım takamazsam elektrikçiye gider taktırırım düşüncesi ile kolları sıvadım.

ve dilim döndüğünce yaptığım işlemleri size aktarmak istedim belki faydalı oldu

Gerekli malzemeler:

1 Adet park sensörü seti (55 tl)
1 Adet şarzlı matkap
1 Adet izole bant (1 tl)
1 Adet 10mm anahtar
1-1,5 mt inşaat teli
1 parça çift taraflı bant (Pensör paketinin içinden çıkıyor ama lazım olabilir)

Yapılan ilemler:

1. Gözterge montajı ile başladım ön sol köşeden başlayarak kapı fitilin arasında geçirmek için önce gögüsün sol tarafında bir kapak var onu ve ön ve arka kapı eşiklerindaki basamakları çıkartıyoruz bu malzemler plastik olduğundan çok dikkatli olunmalı daha sonra bu boşluklardan kabloyu koltuğu kaldırarak arasından geçirip bagajdaki sol döşemenin altından arka sol stopa ulaşıyoruz

2. Stop lambasını söküyoruz.

3. Park sensörlenin yerlerini işaretleyerek paket içinden çıkan panç ile dört lensinde deliğini deliyoruz. (bu işlem sırasında pancı içeriye düşürmemeye dikkat edin)

4. Paketteki kullanma kılavuzundan hangi lensin nereye geleceğine bakarak en sağdan başlayarak (soldan başlayarak delikler 1-2-3 ve 4 dersek) tel yardımı ile önce en sağdaki lensin kablosunu 3 numaralı deliğe kadar sonra 4 ve 3 numaralı lensin kablosunu 2 numaralı deliğe kadar ve 4-3-2 numaraı lenslerin kablolarını söktüğümüz stopun altına kadar çekiyoruz. 1 numaralı lensin kablosunu da stop boşluğuna direk çektikten sonra bütün bu lens kabloları bir araya getirerek izole bant ile birbirine sarıyoruz.

5. Arka stoptan geri vites lambasına gelen kabloyu bularak (geri vites ampulüne bakarak kablo rengini takip edin) elektriği buradan alacağız elektrik kablosunu bağlayın ve izole bant ile sarın.

6. Lenslerden gelen kabloları stopun arkasındaki delikten geçirin ve topu yerine takın.

7. Artık bütün kabloları sensörün beynine monte edin ve beyini döşemenin altında çift taraflı bant ile bir yere sabitleyin.

8. Stop lambasının jakını yerine katkın ve aracınızın kontağını açarak geri vitese takın ve sensörlerinizi kontrol edin.

9. Eğer bir sorun yoksa söktüğünüz plastik parçaları ve döşemede kaldırdığınız yerleri toparlayın

10. Park sensörünüzü güle güle kullana bilirsiniz.

Tüm bu işlemler benim 1 saat 15 dk mı aldı.

Daha öncede değim gibi montaj için elektirkçi benden tamponu sökmezse 35 tl sökerse 50 tl istemişti çok bir para değil ama cebimde kaldı ve aracıma bir şeyler yapmanın zevkini yaşadım…

c@n

Super Moderator
Öncelikle hayırlı olsun.... Önemli olan para değil, arabaya kendi ellerinle yapmış olmanın verdiği zevk bambaşka.....

Eline ağzına sağlık....

Sent from my HTC One X using Xparent ICS Tapatalk 2

akenatons

New member
Ynt: Cee'd Park Sensörü montajı

Bülent ellerine sağlık, resim yok mu.

Emre Akçay

New member

Do it yourself olmuş :) tebrikler vala.

malesef resim çekemedim

Hasan

New member

güle güle kullan bülent abi. Fakat kapı eşiklerini sökmene gerek yoktu. kapının üstündeki fitilin içinden hiçbirşey sökmeden gidiyordu. ama en fazla 10 dakka uzamıştır işin. ve diğer takan arkadaşlara dikiz aynasının üstüne takmalarını öneririm hem çok orjinal duruyor hemde daha rahat bakılıyor.

Hasan dediğin gibi 10dk alıyor o plastik parçaları sökmek ama zaman değilde tehlikeli olan sökerken tırnakları kırma ihtimali sende biliyorsun çok hassas oluyor bu tür parçalar

dsimurat

New member

emeğinize sağlık, güzel çalışma, bende arkalar için montajı tamamladım ama ön sensörler için kabloyu motor tarafına nasıl geçireceğimi bulamadım. kolay bir yolu varmıdır??

dsimurat

New member

şimdi elektirikçiye gitsem yarım diye belkide bakmıyacaktır...

Hasan

New member

[quote author=dsimurat link=topic=1619.msg46126#msg46126 date=1349415567]
emeğinize sağlık, güzel çalışma, bende arkalar için montajı tamamladım ama ön sensörler için kabloyu motor tarafına nasıl geçireceğimi bulamadım. kolay bir yolu varmıdır??
[/quote]

kolay bi yolu yok malesef, öne geçiş sol ön tekerleğin üstünden. tekerleği, tekerin üstündeki bakaliti ve direksiyonun altını sökmen gerekli. follow me home 3 çıkışlı konusuna bakarsan orda resimler var.

khan

Member

bildiğim kadarı ile forumda yok